\NeedsTeXFormat{LaTeX2e}[1994/06/01]
\ProvidesPackage{zbirka}[2019/02/15 v0.01 LaTeX paket za zbirko nalog]

\RequirePackage[slovene]{babel}
\RequirePackage[utf8]{inputenc}
\RequirePackage{graphicx}
%\RequirePackage{auto-pst-pdf,pstricks}
%\RequirePackage[dvipsnames]{xcolor}
\RequirePackage{amsmath, amsfonts, amsthm, amssymb, fancyhdr}
\theoremstyle{break}
\RequirePackage[margin=2.5cm]{geometry}
\RequirePackage{indentfirst}
\RequirePackage[e]{esvect}
\RequirePackage{comment}
\RequirePackage{etoolbox}
\pagestyle{fancyplain}
\setlength{\headheight}{14pt}
\RequirePackage{eurosym}
\RequirePackage{xparse}
\RequirePackage{tikz}
\RequirePackage{environ}
\RequirePackage{etoolbox}
\RequirePackage{tikz,color,graphicx,adjustbox,units}
\usetikzlibrary{shapes}
\providetoggle{vaje}
\togglefalse{vaje}
\DeclareOption{vaje}{\toggletrue{vaje}}
\ProcessOptions\relax
\setlength{\arrayrulewidth}{0.8pt}



% naloge in resitve
\newcommand{\hirare}{$\down$}
\newcommand{\hirana}{$\up$}
\newcommand{\linkn}{$\up$}
\newcommand{\linkr}{$\down$}

\newenvironment{naloga}[2][doma]{%
\begin{nalogathm}\label{#2 N}
\ifstrequal{#1}{vaje}{\textsc{vaje}}{}
\hfill\hyperref[#2 R]{\hirare}\\}{\end{nalogathm}}

\iftoggle{vaje}{\RenewEnviron{naloga}[2][doma]{%
\ifstrequal{#1}{vaje}{\begin{nalogathm}\label{#2 N}\BODY\end{nalogathm}}{}}}{}

\newenvironment{resitevp}[1]{\begin{resitevthm}\label{#1 R}
\hfill\hyperref[#1 N]{\hirana}\\}{\end{resitevthm}}

\newtheorem{theorem}{Izrek}[chapter]
\newtheorem{prop}[theorem]{Trditev}
\theoremstyle{definition}
\newtheorem{definition}[theorem]{Definicija}
\newenvironment{dokaz}{\noindent{Dokaz.}}{\qed\bigskip}

\newtheorem{nalogathm}{Naloga}
\newtheorem{resitevthm}{Rešitev naloge}
\excludecomment{rezultat}
\iftoggle{vaje}{\NewEnviron{resitev}{{\sc Rešitev} \BODY}}{\excludecomment{resitev}}

% za nogavice :D
\newcommand{\nog}[1]{%
\tikzset{sock/.pic={
\begin{scope}[thick]
\draw[fill=#1,opacity = 0.6] (0,1)[rounded corners] -- (0,0) -- (-0.8,-0.6) arc (135:310: 0.3225cm and 0.3225cm)--(0.6,-0.3)[sharp corners]--(0.6,1)-- cycle;
\draw (-0.4, -1.1) -- (-0.8,-0.6);
\draw (0,1) -- (0.6, 1);
\draw (0,0.6) -- (0.6, 0.6);
\end{scope}
\draw (0.1,1) -- (0.1,0.6);
\draw (0.2,1) -- (0.2,0.6);
\draw (0.3,1) -- (0.3,0.6);
\draw (0.4,1) -- (0.4,0.6);
\draw (0.5,1) -- (0.5,0.6);
\draw (0,1)[rounded corners] -- (0,0) -- (-0.8,-0.6) arc (135:310: 0.3225cm and 0.3225cm)--(0.6,-0.3)[sharp corners]--(0.6,1)-- cycle;
}}
\scalebox{0.6}{
\begin{tikzpicture}
\pic at (0,0) {sock};
\end{tikzpicture}}
}

% za karte
\DeclareSymbolFont{extraup}{U}{zavm}{m}{n}
\DeclareMathSymbol{\varspade}{\mathalpha}{extraup}{81}
\DeclareMathSymbol{\varheart}{\mathalpha}{extraup}{86}
\DeclareMathSymbol{\vardiamond}{\mathalpha}{extraup}{87}
\DeclareMathSymbol{\varclub}{\mathalpha}{extraup}{84}
% male barve
\newcommand{\pik}{\text{$\varspade$}}
\newcommand{\srce}{\text{\color{red}$\varheart$}}
\newcommand{\karo}{\text{\color{red}$\vardiamond$}}
\newcommand{\kriz}{\text{$\varclub$}}
% velike barve
\newcommand{\Pik}{\text{\LARGE $\varspade$}}
\newcommand{\Srce}{\text{\LARGE \color{red}$\varheart$}}
\newcommand{\Karo}{\text{\LARGE \color{red}$\vardiamond$}}
\newcommand{\Kriz}{\text{\LARGE $\varclub$}}
% imena v rdečem
\newcommand{\race}{\text{\color{red}A}}
\newcommand{\rsev}{\text{\color{red}7}}
\newcommand{\reig}{\text{\color{red}8}}
\newcommand{\rnin}{\text{\color{red}9}}
\newcommand{\rten}{\text{\color{red}10}}
\newcommand{\rjac}{\text{\color{red}J}}
\newcommand{\rque}{\text{\color{red}Q}}
\newcommand{\rkin}{\text{\color{red}K}}
\newcommand{\rtwo}{\text{\color{red}2}}
\newcommand{\rthr}{\text{\color{red}3}}
\newcommand{\rfiv}{\text{\color{red}5}}
% imena v črnem
\newcommand{\bace}{\text{A}}
\newcommand{\bsev}{\text{7}}
\newcommand{\beig}{\text{8}}
\newcommand{\bnin}{\text{9}}
\newcommand{\bten}{\text{10}}
\newcommand{\bjac}{\text{J}}
\newcommand{\bque}{\text{Q}}
\newcommand{\bkin}{\text{K}}
\newcommand{\btwo}{\text{2}}
\newcommand{\bthr}{\text{3}}
\newcommand{\bfiv}{\text{5}}
% karta
\newcommand{\karta}[2]{\begin{array}{|c|}\hline #1 \\ \;#2\; \\ \hline\end{array}}


% za kocke
\def\dotsize{0.1}
\NewDocumentCommand{\drawdie}{O{}m}{
\begin{tikzpicture}[x=2em,y=2em,#1]
  \draw[thick, rounded corners=0.5,line hidden] (0,0) rectangle (1,1);
  \ifodd#2
    \fill[dot hidden] (0.5,0.5) circle (\dotsize);
  \fi
  \ifnum#2>1
  \fill[dot hidden] (0.2,0.2) circle (\dotsize);
  \fill[dot hidden] (0.8,0.8) circle (\dotsize);
  \ifnum#2>3
    \fill[dot hidden] (0.2,0.8) circle (\dotsize);
    \fill[dot hidden] (0.8,0.2) circle (\dotsize);
    \ifnum#2>5
      \fill[dot hidden] (0.8,0.5) circle (\dotsize);
      \fill[dot hidden] (0.2,0.5) circle (\dotsize);
    \fi
  \fi
\fi
\end{tikzpicture}
}  

% za škatle s kroglicami
% red, green, blue, cyan, magenta, yellow, black, gray, darkgray, lightgray, brown, lime, olive, orange, pink, purple, teal, violet, white
\newcommand{\kr}[1]{
\begin{tikzpicture}[color=#1]
\def\r{0.2}
\draw[color = black, thick] (0,0) circle (\r);
\fill[opacity = 0.8] (0,0) circle (\r);
\draw [color = white] (0,\r*2) -- (\r,\r*2);
\end{tikzpicture}}

\newcommand{\wkr}{
\begin{tikzpicture}
\def\r{0.2}
\draw [opacity = 0.8, thick, color = black] (0,0) circle (\r);
\draw [color = white] (0,\r*2) -- (\r,\r*2);
\end{tikzpicture}}

% tabela z 2 modrima, 2 rdečima, 2 črnima
%$$\begin{array}{|ccccc|}\hline
%\kr{blue}  & \kr{blue}  \\ 
%\kr{red}   & \kr{red}   \\
%\kr{black} & \kr{black} \\ \hline
%\end{array}$$

\newcommand{\nkr}[2]{
\begin{tikzpicture}[color=#1]
\def\r{0.2}
\draw[color = black, thick] (0,0) circle (\r);
\fill[opacity = 0.8] (0,0) circle (\r);
\draw[color = white] node{\small $#2$} (0,0);
\draw [color = white] (0,\r*2) -- (\r,\r*2);
\end{tikzpicture}}

\newcommand{\fankr}[1]{
\begin{tikzpicture}[ball color=#1]
\def\r{0.2}
\shade[opacity = 0.8] (0,0) circle (\r);
\draw [color = white] (0,\r*2) -- (\r,\r*2);
\end{tikzpicture}}

% za domine
\tikzset{
  dot hidden/.style={},
  line hidden/.style={},
  dot colour/.style={dot hidden/.append style={color=#1}},
  dot colour/.default=black,
  line colour/.style={line hidden/.append style={color=#1}},
  line colour/.default=black
}

\NewDocumentCommand{\domino}{mm}{
\begin{tikzpicture}[x=2em,y=2em,radius=0.1]
\draw[rounded corners=0.5,line hidden] (0,0) rectangle (1,2);

\draw[line hidden] (0,1) -- (1,1);
\ifodd#1
  \fill[dot hidden] (0.5,1.5) circle;
\fi
\ifnum#1>1
   \fill[dot hidden] (0.2,1.2) circle;
   \fill[dot hidden] (0.8,1.8) circle; 
   \ifnum#1>3
      \fill[dot hidden] (0.8,1.2) circle;
      \fill[dot hidden] (0.2,1.8) circle;   
   \fi
   \ifnum#1>5
      \fill[dot hidden] (0.2,1.5) circle;
      \fill[dot hidden] (0.8,1.5) circle;  
   \fi
\fi
\ifodd#2
   \fill[dot hidden] (0.5,0.5) circle;
\fi
\ifnum#2>1
   \fill[dot hidden] (0.2,0.2) circle;
   \fill[dot hidden] (0.8,0.8) circle;
   \ifnum#2>3
      \fill[dot hidden] (0.8,0.2) circle;
      \fill[dot hidden] (0.2,0.8) circle;   
   \fi
   \ifnum#2>5
      \fill[dot hidden] (0.2,0.5) circle;
      \fill[dot hidden] (0.8,0.5) circle;  
   \fi
\fi
\end{tikzpicture}
}


% za puščice
\usetikzlibrary{matrix,calc,shapes}
\tikzset{
  treenode/.style = {shape=rectangle, rounded corners,
                     draw, anchor=center,
                     text width=5.7em, align=center,
                     inner sep=1ex},
  decision/.style = {treenode, diamond, inner sep=0pt, font=\sffamily\normalsize},
  root/.style     = {treenode, font=\sffamily\normalsize,top color=black!20,bottom color=black!20},
  setting/.style  = {treenode, font=\sffamily\normalsize},
  finish/.style   = {root, bottom color=white},
  dummy/.style    = {circle,draw},
  >     = stealth
}

\newcommand{\up}{
\begin{tikzpicture}[x=3pt,y=3pt,rotate=90,anchor=center,rounded corners=0pt]
        \draw[thick,-] (0,0) -- (0,1) -- (1.5,1) -- (1.5,2) -- (3,0.5) -- (1.5,-1) -- (1.5,0) -- (0,0) -- (0,1);
\end{tikzpicture}}
\newcommand{\down}{
\begin{tikzpicture}[x=3pt,y=3pt,rotate=-90,anchor=center,rounded corners=0pt]
        \draw[thick,-] (0,0) -- (0,1) -- (1.5,1) -- (1.5,2) -- (3,0.5) -- (1.5,-1) -- (1.5,0) -- (0,0) -- (0,1);
\end{tikzpicture}}




\lhead[\fancyplain{}{\thepage}]{\fancyplain{}{\rightmark}}
\rhead[\fancyplain{}{\leftmark}]{\fancyplain{}{\thepage}}
\cfoot{}
\lfoot[]{}
\rfoot[]{}
\renewcommand{\chaptermark}[1]{\markboth{#1}{}}
\renewcommand{\sectionmark}[1]{\markright{#1}{}}

% hiragana
\newcommand{\hiraro}{\text{\usefont{U}{min}{m}{n}\symbol{'215}}}
%\newcommand{\hirare}{\text{\usefont{U}{min}{m}{n}\symbol{'214}}}
%\newcommand{\hirana}{\text{\usefont{U}{min}{m}{n}\symbol{'152}}}

%\newcommand{\hirare}{$\bigtriangledown$}
%\newcommand{\hirana}{$\bigtriangleup$}

%\newcommand{\hirare}{$\vee$}
%\newcommand{\hirana}{$\wedge$}

%\newcommand{\hirare}{$\Downarrow$}
%\newcommand{\hirana}{$\Uparrow$}

\DeclareFontFamily{U}{min}{}
\DeclareFontShape{U}{min}{m}{n}{<-> udmj30}{}

% for figures/tables
% numbered 2.1 for 1st in chapter 2, etc.
%\numberwithin{figure}{chapter}
%\numberwithin{table}{chapter}

% -------------------------------------------------------------------
% novi ukazi

\newcommand{\nneht}{\nLeftarrow}
\newcommand{\lif}{\Rightarrow}
\newcommand{\liff}{\Leftrightarrow}
\newcommand{\then}{\Rightarrow}
\newcommand{\lsledi}{\models}
\newcommand{\sbs}{\subseteq}
\newcommand{\binomial}[2]{{{#1} \choose {#2}}}
\newcommand{\bbinom}[2]{\left(\!\!\!\binom{#1}{#2}\!\!\!\right)}
\newcommand{\BB}{{\mathcal B}}
\newcommand{\UU}{{\mathcal U}}
\newcommand{\tr}{\mathsf{T}}
\newcommand{\NN}{\mathbb{N}}
\newcommand{\PP}{\mathbb{P}}
\newcommand{\ZZ}{\mathbb{Z}}
\newcommand{\RR}{\mathbb{R}}
\newcommand{\CC}{\mathbb{C}}
\newcommand{\pl}{\mathord{\mathrm{S}}}
\newcommand{\vol}{\mathord{\mathrm{V}}}
\newcommand{\rank}{\mathord{\mathrm{rang}}}
\newcommand{\rang}{\mathord{\mathrm{rang}}}
\newcommand{\kv}[1]{\vv*{r}{#1}}
\newcommand{\im}{\mathop{\mathrm{im}}}
\newcommand{\vp}{\times}
\newcommand{\lf}{\left\lfloor}
\newcommand{\rf}{\right\rfloor}
\newcommand{\kd}{\frac{1}{\sqrt{2}}}
\DeclareMathOperator{\lcm}{lcm}

\newcommand{\bfa}{\vv{a}}
\newcommand{\bfb}{\vv{b}}
\newcommand{\bfc}{\vv{c}}
\newcommand{\bfd}{\vv{d}}
\newcommand{\bfe}{\vv{e}}
\newcommand{\bff}{\vv{f}}
\newcommand{\bfg}{\vv{g}}
\newcommand{\bfh}{\vv{h}}
\newcommand{\bfi}{\vv{i}}
\newcommand{\bfj}{\vv{j}}
\newcommand{\bfk}{\vv{k}}
\newcommand{\bfl}{\vv{l}}
\newcommand{\bfm}{\vv{m}}
\newcommand{\bfn}{\vv{n}}
\newcommand{\bfo}{\vv{o}}
\newcommand{\bfp}{\vv{p}}
\newcommand{\bfq}{\vv{q}}
\newcommand{\bfr}{\vv{r}}
\newcommand{\bfs}{\vv{s}}
\newcommand{\bft}{\vv{t}}
\newcommand{\bfu}{\vv{u}}
\newcommand{\bfv}{\vv{v}}
\newcommand{\bfw}{\vv{w}}
\newcommand{\bfx}{\vv{x}}
\newcommand{\bfy}{\vv{y}}
\newcommand{\bfz}{\vv{z}}


\renewcommand{\theenumi}{\alph{enumi}}
\renewcommand{\labelenumi}{\theenumi.}
% opcije
% {(\theenumi)} {\theenumi)} {\theenumi.} ...
%\alph{number}: lowercase letters
%\Alph{number}: uppercase letters
%\arabic{number}: numbers
%\roman{number}: lowercase roman numerals
%\Roman{number}: uppercase roman numerals

\def\nar#1{\guillemotright #1\guillemotleft}
\newcommand*{\longhookrightarrow}{\ensuremath{\lhook\joinrel\relbar\joinrel\rightarrow}}
\newcommand*{\verylongrightarrow}{\ensuremath{\relbar\joinrel\relbar\joinrel\rightarrow}}

% vse naloge in rešitve se začnejo v novi vrstici
% ne deluje za tiste, ki se začnejo z \begin{enumerate}
% v tem primeru dodaj prej:
% \mbox{}\vspace*{-\parsep}\vspace*{-\baselineskip}
% vir: https://latex.org/forum/viewtopic.php?t=10848

%\newtheoremstyle{theorem}
%                 {10pt}
%                 {0pt}
%                 {}
%                 {}
%                 {\bfseries}
%                 {}
%                 {\newline}
%                 {}
%\theoremstyle{theorem}

\setlength\parindent{0pt}

% za minipage
\newsavebox{\fminipagebox}
\NewDocumentEnvironment{fminipage}{m O{\fboxsep}}
 {\par\kern#2\noindent\begin{lrbox}{\fminipagebox}
  \begin{minipage}{#1}\ignorespaces}
 {\end{minipage}\end{lrbox}%
  \makebox[#1]{%
    \kern\dimexpr-\fboxsep-\fboxrule\relax
    \fbox{\usebox{\fminipagebox}}%
    \kern\dimexpr-\fboxsep-\fboxrule\relax
  }\par\kern#2
 }


% za normalen prikaz ulomkov v matrikah
% uporabi etoolbox
% https://tex.stackexchange.com/questions/19457/using-display-style-fraction-in-a-matrix-environment
\makeatletter
\newif\ifcenter@asb@\center@asb@false
\def\center@arstrutbox{%
    \setbox\@arstrutbox\hbox{$\vcenter{\box\@arstrutbox}$}%
    }
\newcommand*{\CenteredArraystretch}[1]{%
    \ifcenter@asb@\else
      \pretocmd{\@mkpream}{\center@arstrutbox}{}{}%
      \center@asb@true
    \fi
    \renewcommand{\arraystretch}{#1}%
    }
\makeatother

\CenteredArraystretch{1.4}
% ---------------------------------------------------------------
% oblike stevcev
%\renewcommand{\labelenumi}{(\theenumi)}
%\renewcommand{\theenumi}{\roman{enumi}}
%\renewcommand{\qedsymbol}{$\blacksquare$}

% ------------------------------------------------------------
%oblika literature
%\bibliographystyle{bookSLO}
%Tega ne sme biti, ce je ze v zadnjih straneh plain. Ampak plain vstavlja and, of, volume. To troje je popravljeno v plainslo in deluje ok za @book in @article.
%Pred prevajanjem z Bibtex ne pozabi MiKTeXu povedati, da plainslo obstaja!!! Programi->MiKTeX->Settings->Refresh FNDB

%\renewenvironment{thebibliography}[1]{%
%   \phantomsection
%   \addcontentsline{toc}{chapter}{Literatura}
%   \chapter*{\bibname
%      \@mkboth{\MakeUppercase\bibname}{\MakeUppercase\bibname}}%
%   \list{\@biblabel{\@arabic\c@enumiv}}%
%      {\settowidth\labelwidth{\@biblabel{#1}}%
%      \leftmargin\labelwidth
%      \advance\leftmargin\labelsep
%      \@openbib@code
%      \usecounter{enumiv}%
%      \let\p@enumiv\@empty
%      \renewcommand\theenumiv{\@arabic\c@enumiv}}%
%   \sloppy
%   \clubpenalty4000
%   \@clubpenalty \clubpenalty
%   \widowpenalty4000%
%   \sfcode`\.\@m}
%{\def\@noitemerr
%   {\@latex@warning{Empty `thebibliography' environment}}%
%\endlist}

% ----------------------------------------------------------------
% oblika indexa
%\providecommand*{\phantomsection}{}
%\makeindex
