\documentclass[xcolor=table]{beamer}
\usetheme{KTU}
\input{conf/library.tex}
\input{conf/macros.tex}

\title{Baigiamojo darbo pristatymas}
\subtitle{Pristatymas}
\author{Pranas Žiaukas}
\date{2014-06-11}

\begin{document}

\begin{frame}[plain,t]
\usebeamertemplate{title background}

\centering
\vspace{1.6cm}
\textcolor{white}{
{\large \bfseries KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETAS}
{\large \bfseries Matematikos ir Gamtos Mokslų Fakultetas}
{\large \bfseries Matematinio Modeliavimo Katedra \\ [.3cm]}
{\Large Pranas Žiaukas \\ [0.25cm]}
{\Large \bfseries Savaime besiorganizuojančių raštų išgavimas netiesinėse dinaminėse sistemose ir jų panaudojimas vizualinės informacijos kodavimui bei slėpimui \\ [.25cm]}
{\raggedleft \Large Vadovas: \\
prof.\ habil.\ dr.\ Minvydas Ragulskis \\}
\vfill
{\large \bfseries KAUNAS, 2014}
}
\end{frame}



\begin{frame}
\frametitle{Bakalauro baigiamasis darbas}
\framesubtitle{Pristatymo planas}
\tableofcontents
\end{frame}

%=============================================================================================

\section[ĮVADAS]{Darbo aktualumas ir tikslai}%{Įvadinė dalis}
\subsection[TIKSLAI]{}%{Darbo tikslai}
\begin{frame}
\frametitle{Įvadinė dalis}
\framesubtitle{Darbo aktualumas ir tikslai}

{\bfseries Moderniosios visuomenės požymiai:}
\begin{itemize}
\item Informacinių technologijų plėtra
\item Tarpdisciplininis požiūris
\end{itemize}
\vspace{15pt}

{\bfseries Tiriamasis-taikomasis projektas:}
\begin{enumerate}
\item Komunikacijos algoritmai
\begin{itemize}
\item Kriptografija ir steganografija
\item Savaime besiorganizuojantys raštai
\end{itemize}
\item Informacinė talpa
\item Saugumo aspektai
\item Adekvatus palyginimas
\end{enumerate}
\end{frame}




\section[ANALIZĖ]{Srities apžvalga}%{Analitinė dalis}
\subsection[KRIPTOGRAFIJA]{Kriptografija ir steganografija}
\begin{frame}
\frametitle{Analitinė dalis}
\framesubtitle{Kriptografija ir steganografija}
\begin{itemize}
\item {\bfseries Kriptografija} - mokslas, tiriantis informacijos užšifravimo ir iššifravimo metodus, aktualius perduodant informaciją nesaugiais kanalais.
\item {\bfseries Steganografija} - mokslas, nagrinėjantis informacijos slėpimą kituose, iš konteksto neišsiskiriančiuose, duomenyse.
\end{itemize}

\begin{center} 
\includegraphics[width=\linewidth]{img/klas} 

{\em Klasikinės vizualinės kriptografijos veikimo iliustracija.} 
\end{center}
\end{frame}




\subsection[SAVIORGANIZACIJA]{Savaime besiorganizuojantys raštai}
\begin{frame}
\frametitle{Analitinė dalis}
\framesubtitle{Savaime besiorganizuojantys raštai}
{\bfseries Saviorganizacija} - spontaniškas visuotinės tvarkos ar koordinacijos atsiradimas dėl lokalių komponentų sąveikos.

\begin{enumerate}
\item Plėšrūno ir aukos modelis ({\bfseries PAM}) \\
Dalinės diferencialinės lygtys.
\item Rūšių konkurencijos modelias ({\bfseries RKM}) \\
Funkciniai sąryšiai.
\item Socialinio bendradarbiavimo modelis ({\bfseries SBM}) \\
Iteracinės sąveikos.
\end{enumerate}

\begin{center} \includegraphics[width=\linewidth]{img/evol} \end{center}
\end{frame}




\section[METODIKA]{Metodologija}%{Metodologinė dalis}
\subsection[KONCEPCIJA]{Komunikacijos algoritmų koncepcija}
\subsubsection[- LENTELĖ]{}%{Algoritmo lentelė}
\begin{frame}
\frametitle{Metodologinė dalis}
\framesubtitle{Komunikacijos algoritmų koncepcija}

\begin{tabular}{ |r||l| }
\hline
{\bfseries Nr.} & {\bfseries Siuntėjo veiksmas} \\
\hline \hline
1. & Pradinių sąlygų generavimas  \\ \hline
2. & Slaptos informacijos inkorporavimas \hspace{28pt}  \\ \hline
3. & Evoliucinio modelio naudojimas  \\ \hline
4. & Rašto išgavimas  \\ \hline
5. & Informacijos siuntimas gavėjui  \\ \hline
\end{tabular}
\vspace{10pt}

%\hspace{30pt}
\begin{tabular}{ |r||l| }
\hline
{\bfseries Nr.} & {\bfseries Gavėjo veiksmas} \\
\hline \hline
1.  & Pradinių sąlygų generavimas \\ \hline
2.  & Evoliucinio modelio naudojimas \\ \hline
3.  & Rašto išgavimas \\ \hline
4.  & Gautos ir turimos informacijos palyginimas \\ \hline
5.  & Rezultatų interpretavimas \\ \hline
\end{tabular}
\end{frame}




\subsubsection[- SCHEMA]{}%{Algoritmo schema}
\begin{frame}
\frametitle{Metodologinė dalis}
\framesubtitle{Komunikacijos algoritmų koncepcija}

\begin{center} 
\includegraphics[width=\linewidth]{img/scheme2} 

{\em Algoritmų veikimo schema.} 
\end{center}
\end{frame}




\subsection[VEIKIMAS]{Matematinis veikimo principas}
\begin{frame}
\frametitle{Metodologinė dalis}
\framesubtitle{Matematinis veikimo principas}

\begin{columns}[c] 
\column{.52\linewidth}
Nagrinėjamas elementas $F_{i,j}(t).$
\begin{itemize}
\item Populiacijos funkcija $F \in \mathbb{F}$
\item Diskrečioji gardelė $(i;j) \in \mathbb{N}^2$
\item Laiko momentas $t \in \mathbb{R}^+$
\end{itemize}
\column{.48\linewidth}
\includegraphics[width=\linewidth]{img/model} 

{\em \hspace{28pt} Elementų sąveika.}
\end{columns}
\vspace{3pt}

\noindent\rule{9.8cm}{0.4pt}

\begin{columns}[c] 
\column{.5\linewidth}
{\bfseries Viešieji parametrai}
\begin{itemize}
\item $a_0$ - pradinės sąlygos;
\item N - iteracijos.
\end{itemize}
\column{.5\linewidth}
\vspace{11pt}

{\bfseries Privatieji parametrai}
\begin{itemize}
\item pagal {\bfseries PAM};
\item pagal {\bfseries RKM};
\item pagal {\bfseries SBM}.
\end{itemize}
\end{columns}


\end{frame}




%\subsection[APDOROJIMAS]{Rezultatų interpretacija ir apdorojimas}
%\begin{frame}
%\frametitle{Metodologinė dalis}
%\framesubtitle{Rezultatų interpretacija ir apdorojimas}
%
%test
%
%\end{frame}




\subsection[MODELIAI]{Naudojami modeliai}
\subsubsection[- PAM]{}%{PAM modelis}
\begin{frame}
\frametitle{Naudojami modeliai}
\framesubtitle{Plėšrūno ir aukos modelis (PAM)}
\includegraphics[width=\linewidth]{img/PAM} 

\begin{itemize}
\item $F$ - aukų tankis; \\
\begin{equation*}
\frac{\partial F}{\partial t} = r \left(  1 - \frac FK \right) F - \frac{\beta F}{B+F+\omega G} G + D_{11} \nabla^2 F + D_{12} \nabla^2 G.
\end{equation*}
\item $G$ - plėšrūnų tankis; \\ \vspace{-10pt}
\begin{equation*}
\frac{\partial G}{\partial t} = \frac{\varepsilon \beta F}{B + F + \omega G} G - \eta G + D_{21} \nabla^2 F + D_{22} \nabla^2 G.
\end{equation*}
\end{itemize}

\end{frame}




\subsubsection[- RKM]{}%{RKM modelis}
\begin{frame}
\frametitle{Naudojami modeliai}
\framesubtitle{Rūšių konkurencijos modelis (RKM)}
\includegraphics[width=\linewidth]{img/RKM} 

\begin{itemize}
\item $F$ - rūšies tankis; \\
\begin{equation*}
F_{i,j}(t+1) = \frac{ \lambda F_{i,j}(t)}{1+(F_{i,j}(t) + \alpha \cdot \Delta_{i,j}(t))^b}.
\end{equation*}
\item $\Delta$ - kaimynystė; \\
\begin{equation*}
\Delta_{i,j}(t) = \sum_{p,q \in \{0,\pm1\}} F_{i+p,j+q}(t) - F_{i,j}(t).
\end{equation*}
\end{itemize}

\end{frame}




\subsubsection[- SBM]{}%{SBM modelis}
\begin{frame}
\frametitle{Naudojami modeliai}
\framesubtitle{Socialinio bendradarbiavimo modelis (SBM)}
\includegraphics[width=\linewidth]{img/SBM} 

\begin{itemize}
\item $F$ - strategijų rinkinys; \\
\begin{equation*}
F_{i,j} = \arg \max_{(k,l) \in I(i,j)} G(k,l).
\end{equation*}
\item $G$ - naudos funkcija;
\end{itemize}

$G \sim$
\begin{tabular}{| c | c | c |} 
\hline
& P2 renkasi taiką & P2 renkasi karą \\
\hline
{\textbf P1} renkasi taiką &  \textit{\textbf{R}, R} & \textit{\textbf{S}, T}  \\
\hline
{\textbf P1} renkasi karą &  \textit{\textbf{T}, S} & \textit{\textbf{P}, P}  \\
\hline
\end{tabular}

\end{frame}




\section[TYRIMAI]{Eksperimentai}
\subsection[TALPA]{Informacinė talpa}
\begin{frame}
\frametitle{Tiriamoji dalis}
\framesubtitle{Informacinė talpa}
\begin{itemize}
\item Minimalus primityvo dydis: \\
\begin{tabular}{ |r||c|c|c| }
\hline
Modelis & {\bfseries PAM} & {\bfseries RKM} & {\bfseries SBM} \\
\hline 
Dydis & \cellcolor{yellow!25} $1 \times 1$ & $2 \times 2$ & $2 \times 2$ \\ \hline
\end{tabular} \\ \vspace{1pt}
{\bfseries PAM} algoritmas yra pranašiausias.
\vspace{20pt}

\item Minimalus atstumas tarp primityvų: \\
\begin{tabular}{ |r||c|c|c| }
\hline
Modelis & {\bfseries PAM} & {\bfseries RKM} & {\bfseries SBM} \\
\hline 
Atstumas & $r = 20$ & $r = 15$ & \cellcolor{yellow!25} $r = 10$ \\ \hline
\end{tabular} \\ \vspace{1pt}
{\bfseries SBM} algoritmas yra pranašiausias.
\end{itemize}
\end{frame}




\subsection[JAUTRUMAS]{Jautrumas perturbacijoms}
\begin{frame}
\frametitle{Tiriamoji dalis}
\framesubtitle{Jautrumas perturbacijoms}
\begin{itemize}
\item Jautrumas viešųjų parametrų pokyčiams: \\
\begin{tabular}{ |r||c|c|c| }
\hline
Modelis & {\bfseries PAM} & {\bfseries RKM} & {\bfseries SBM} \\
\hline 
$\Delta N$ & $500$ & $2$ & $5$ \\ \hline
$\Delta N / N$ & \cellcolor{yellow!25} $5 \%$ & \cellcolor{yellow!25} $6.7 \%$ & $16.7 \%$ \\ \hline
$\Delta a_0$ & $10^{-15}$ & $10^{-15}$ & $10^{-15}$ \\ \hline
$\Delta a_0 / a_0$ & \cellcolor{yellow!25} $\ll 1\%$ & \cellcolor{yellow!25} $\ll 1\%$ & \cellcolor{yellow!25} $\ll 1\%$ \\ \hline
\end{tabular} \\ \vspace{1pt}
{\bfseries PAM}, {\bfseries RKM} algoritmai yra pranašiausi.
\vspace{10pt}

\item Jautrumas privačiųjų parametrų pokyčiams: \\
\begin{tabular}{ |r||c|c|c| }
\hline
Modelis & {\bfseries PAM} & {\bfseries RKM} & {\bfseries SBM} \\
\hline 
$\Delta p$ & $10^{-3}$ & $10^{-4}$ & $10^{-2}$ \\ \hline
$\Delta p / n$ & $10 \%$ & \cellcolor{yellow!25} $1 \%$ & \cellcolor{yellow!25} $0.25 \%$ \\ \hline
\end{tabular} \\ \vspace{1pt}
{\bfseries RKM}, {\bfseries SBM} algoritmai yra pranašiausi.
\end{itemize}
\end{frame}




\section[REZULTATAI]{Rezultatų apibendrinimas}
\subsection[IŠVADOS]{}%{Išvados bei rekomendacijos}
\begin{frame}
\frametitle{Išvadų dalis}
\framesubtitle{Išvados bei įžvalgos}
\begin{itemize}
\item Sėkmingai realizuoti komunikacijos algoritmai
\begin{itemize}
\item Plėšrūno ir aukos modelis ({\bfseries PAM})
\item Rūšių konkurencijos modelis ({\bfseries RKM})
\item Socialinio bendradarbiavimo modelis ({\bfseries SBM})
\end{itemize}
\item Nustatyta informacinė talpa
\item Įvertinti saugumo aspektai
\end{itemize}
\vspace{15pt}

\begin{itemize}
\item[$\bullet$] Iš esmės skiriasi steganografinės savybės
\item[$\bullet$] Kompromisas tarp saugumo ir efektyvumo
\end{itemize}


\end{frame}








\ThankYouFrame

\end{document}