\documentclass[a4paper,12pt,titlepage]{article}
\input{conf/library.tex}
\input{conf/style.tex}
\input{conf/header.tex}
\input{conf/macros.tex}
\usepackage[export]{adjustbox}
\usepackage{fancyvrb}
\numberwithin{equation}{section}
\numberwithin{figure}{section}
\numberwithin{table}{section}
\newtheorem{api}{Apibrėžimas}[section]
\newtheorem{teo}{Teorema}[section]

\usepackage{blindtext}
\usepackage{color}
\newcommand{\todo}{\textcolor{red}{\blindtext}}

\begin{document}
\setcounter{page}{43}
\setcounter{section}{4}

\section{Išvados}
Bakalauro studijų baigiamojo darbo atlikimo metu sėkmingai įgyvendintas analitinis projektas, pagrįstas savarankiškais moksliniais ir taikomaisiais tyrimais, kurių tikslas - netiesinėse dinaminėse sistemose savaime besiorganizuojančius raštus išnaudoti vizualinės informacijos kodavimui bei slėpimui.

Buvo pasiūlytos ir adekvačiai pritaikytos šios netiesinės dinaminės sistemos:
\begin{itemize}
\item Plėšrūno ir aukos modelis ({\bfseries PAM});
\item Rūšių konkurencijos modelis ({\bfseries RKM});
\item Socialinio bendradarbiavimo modelis ({\bfseries SBM}).
\end{itemize}
Jų pagalba pilnai algoritmiškai realizuotos, aprašytos ir analizuotos komunikacijos schemos pagrįstos būtent erdvinių savaime besiorganizuojančių raštų fenomenu.

%\subsection{Principinė veikimo schema}


Eksperimentinėje dalyje buvo parengti aktualių programinių priemonių ir jų taikymo aprašymai.
Buvo įvesti intuityvūs validavimo kriterijai slepiamų duomenų kiekiui vertinti:
\begin{itemize}
\item Minimalus primityvo dydis; \\
{\bfseries PAM} algoritmas buvo pranašiausias.
\item Minimalūs atstumai tarp slepiamų darinių; \\
{\bfseries SBM} algoritmas buvo pranašiausias.
\end{itemize}
Taip pat atlikta schemos saugumo apžvalga bei įvestos aktualios charakteristikos:
\begin{itemize}
\item Jautrumas viešųjų parametrų pokyčiams; \\
{\bfseries PAM}, {\bfseries RKM} algoritmai buvo pranašiausi.
\item Jautrumas privačiųjų parametrų pokyčiams; \\
{\bfseries RKM}, {\bfseries SBM} algoritmai buvo pranašiausi.
\end{itemize}

Apibendrinus rezultatus buvo nustatyta, jog schemos pasižymi iš esmės besiskiriančiomis steganografinėmis savybėmis (raštų įvairove, sandara bei prigimtimi) leidžiančiomis jas pritaikyti praktikoje įvairiose situacijose. Nėra vieno algoritmo, kuris būtų pranašiausias pagal visus naudojamus kriterijus.

\subsection{Algoritmo schema}

\begin{figure}[h]
\centering
\includegraphics[width=0.95\textwidth]{img/scheme2}
\caption[Slaptos vizualinės informacijos perdavimo schema.]{Slaptos vizualinės informacijos perdavimo schema. Iliustracija perteikia veiksmus, kuriuos atlieka slaptos informacijos siuntėjas (esantis pilkame fone) bei gavėjas (apribotas taškuota juoda linija).}
\label{fig:schem}
\end{figure}

Schemoje pateiktoje \ref{fig:schem} iliustracijoje informacijos siuntėjas esantis pilkame fone inkorporuoja slaptą informaciją ({\bfseries +} simbolis), 
pritaiko netiesinį modelį ({\bfseries F} simbolis) ir siunčia sugeneruotą raštą gavėjui.
Gavėjas apribotas taškuota juoda linija pritaiko netiesinį modelį ({\bfseries F} simbolis) ir palygina du turimus raštus ({\bfseries -} simbolis).
Skirtuminis vaizdas atskleidžia slaptą informaciją.




\subsection{Rekomendacijos}
Dažniausiai, net užtikrinus tenkinantį ir korektišką slaptos informacijos perdavimo algoritmo veikimą, tenka rinktis kompromisą tarp saugumo ir efektyvumo. 
Visuomet galima saugumą užtikrinti pasitelkus ypatingai sudėtingas bei komplikuotas darbines funkcijas ar modelius, naudojant didelį skaičių iteracijų arba itin didelio tikslumo (arba dydžio) parametrų rinkinius.
Tokio pasirinkimo pasekmė yra neišvengiamai kylantys skaičiavimo sunkumai, paklaidų įtaka bei kiti pašaliniai efektai.

Šiame darbe pateikiamos schemos nėra išskirtinės informacijos talpinimo prasme. Tai yra būdas netradiciškai interpretuoti žinomas problemas naudojant neįprastas tarpdisciplinines, ne vien matematikoje, tačiau ir fizikoje, biologijoje, chemijoje ar kituose gamtos moksluose sutinkamas idėjas bei dėsningumus - pavyzdžiui savaiminės organizacijos fenomeną.

Visuomet egzistuoja galimybė toliau taikyti naujas ir pažangesnes priemones, tobulinti esamus ar pateiktus pasiūlymus, optimizuoti programinį kodą ar rinktis bei testuoti alternatyvius algoritmus slaptos vizualinės informacijos slėpimo tikslais - tai yra būsimų tyrimų objektas.




\end{document}