\documentclass[a4paper,10pt]{article}
\usepackage[a4paper,margin=1cm,dvips,noheadfoot]{geometry}
\usepackage{graphicx}
%\usepackage{trfsigns}
\usepackage{bbding}
\usepackage{pifont}
\usepackage{multirow}
\usepackage{hhline}
\usepackage{mathtools}
%\usepackage{draftcopy}
\usepackage{concrete}
\usepackage[utf8x]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{accents}
\def\eqF#1#2{\overline{#1}_{#2}}
%\def\eqKV#1#2{\accentset{{\hbox{$\scriptstyle\circ\!-$}}}{#1}_{#2}}
%\def\eqVK#1#2{\accentset{{\hbox{$\scriptstyle-\!\circ$}}}{#1}_{#2}}
\def\eqKV#1#2{\overline{#1}_{#2}}
\def\eqVK#1#2{\overline{#1}_{#2}}
\usepackage{concrete}
\everymath{\displaystyle}

\def\T{\rule{0pt}{2.1ex}}\def\B{\rule[-.7ex]{0pt}{0pt}} 

\pagestyle{empty}
\let\phi\varphi
\def\notApplicable{\hbox{\ding{56}}}%\hbox{\XSolidBrush}}
\def\notImplemented{\hbox{Not implemented}}
%\def\SP{\rule width0pt depth.2ex height0pt}
\let\SP\strut
% was: 2.6, 1.2

\everymath{\displaystyle}
\renewcommand{\arraystretch}{1.5} 

\begin{document}
	\def\twoRowFig#1{\multirow{2}{*}{\includegraphics{figs.#1}}}
	\def\twoRowAny#1{\multirow{2}{*}{#1}}
	
	\def\equals{\!=\!} % save space
	
	% --- Ohybova tuhost ------------------------------------------------------------
	\def\eqKab{k\equals \frac{2EI}{L}}
	% -------------------------------------------------------------------------------
	
	% --- Tuhost v tahu a tlaku -----------------------------------------------------
	\def\eqNab{n\equals\frac{EA\T}{L}}
	% -------------------------------------------------------------------------------
	
	% --- PRUT V-V ------------------------------------------------------------------
	% Koncovy moment vlevo 
	\def\eqVVMab{M_{ab}\equals \eqF{M}{ab} \!+\!k\left(2\phi_a\!+\!\phi_b\!+\!3\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell\T}{L}\right)}
	
	% moment vpravo
	\def\eqVVMba{M_{ba}\equals\eqF{M}{ba} \!+\!k\left(\phi_a\!+\!2\phi_b\!+\!3\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% svisla sila vlevo
	\def\eqVVZab{Z_{ab}^\ell\equals\eqF{Z}{ab}^\ell\!-\!\frac{k\T}{L}\left(3\phi_a\!+\!3\phi_b\!+\!6\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% svisla sila vpravo
	\def\eqVVZba{Z_{ba}^\ell\equals\eqF{Z}{ba}^\ell\!+\!\frac{k}{L}\left(3\phi_a\!+\!3\phi_b\!+\!6\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% vodorovna sila vlevo
	\def\eqXlab{X_{ab}^\ell=\eqF{X}{ab}^\ell-n(u_b^\ell-u_a^\ell)}
	
	% vodorovna sila vpravo
	\def\eqXlba{X_{ba}^\ell=\eqF{X}{ba}^\ell+n(u_b^\ell-u_a^\ell)}
	% -------------------------------------------------------------------------------
	
	% --- PRUT V-K ------------------------------------------------------------------
	% Koncovy moment vlevo
	\def\eqVKMab{M_{ab}\equals\eqVK{M}{ab}\!+\!k\left(1,5\phi_a\!+\!1,5\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% svisla sila vlevo
	\def\eqVKZab{Z_{ab}^\ell\equals\eqVK{Z}{ab}^\ell\!-\!\frac{k}{L}\left(1,5\phi_a\!+\!1,5\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% svisla sila vpravo
	\def\eqVKZba{Z_{ba}^\ell\equals\eqVK{Z}{ba}^\ell\!+\!\frac{k}{L}\left(1,5\phi_a\!+\!1,5\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	% -------------------------------------------------------------------------------
	
	% --- PRUT K-V ------------------------------------------------------------------
	% Koncovy moment vpravo
	\def\eqKVMba{M_{ba}\equals\eqKV{M}{ba}\!+\!k\left(1,5\phi_b\!+\!1,5\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% Svisla sila vlevo
	\def\eqKVZab{Z_{ab}^\ell\equals\eqKV{Z}{ab}^\ell\!-\!\frac{k}{L}\left(1,5\phi_b\!+\!1,5\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	
	% Svisla sila vpravo
	\def\eqKVZba{Z_{ba}^\ell\equals\eqKV{Z}{ba}^\ell\!+\!\frac{k}{L}\left(1,5\phi_b\!+\!1,5\frac{w_b^\ell\!-\!w_a^\ell}{L}\right)}
	% -------------------------------------------------------------------------------
	
	% --- Transformacni vztahy ------------------------------------------------------
	\def\eqXab{ X^g=X^\ell\cos\alpha -Z^\ell\sin\alpha}\def\eqZab{ Z^g=X^\ell\sin\alpha +Z^\ell\cos\alpha}
	
	\def\eqUlab{u^\ell=\phantom{-}u^g\cos\alpha+w^g\sin\alpha}\def\eqWlab{w^\ell=-u^g\sin\alpha+w^g\cos\alpha}
	% -------------------------------------------------------------------------------
	
	\def\twoLeft#1{\multicolumn{2}{|l|}{#1}}
	\def\twoMiddle#1{\multicolumn{2}{|c|}{#1}}
	\def\twoRight#1{\multicolumn{2}{|r|}{#1}}
	
	\def\fourLeft#1{\multicolumn{4}{|l|}{#1}}
	\def\fourMiddle#1{\multicolumn{4}{|c|}{#1}}
	\def\fourRight#1{\multicolumn{4}{|r|}{#1}}
	

	\begin{center}
		\begin{minipage}{14cm}
			\Large{DISPLACEMENT METHOD -- Total end moments and forces}
		\end{minipage}
		
		\begin{tabular}{|c|cc|cc|}
			\hline
		\hfill\multirow{5}{*}{\includegraphics{figs/souradny_system_2.pdf}}\hfill\hbox{} & \fourMiddle{Clamped-Clamped member} \\
		\hhline{~----}
			& \fourMiddle{\includegraphics{figs/nosnik_V_V_necarkovane.pdf}} \\ 
			\hline
		\hfill\multirow{9}{*}{$\mathbf{\eqKab}$}	&\twoLeft{$\eqVVMab\hfill$} & \twoLeft{$\eqVVMba\hfill$} \\
			& \twoLeft{$\eqVVZab$} & \twoLeft{$\eqVVZba$}\\
			& \twoLeft{$\eqXlab\hfill$} & \twoLeft{$\eqXlba\hfill$} \\ 
			\hhline{~----}
			& \fourMiddle{Clamped-Pinned member}  \\
			\hhline{~----}
			& \fourMiddle{\includegraphics{figs/nosnik_V_K_necarkovane.pdf}} \\ 
			\hhline{~----}
			\hfill\multirow{3}{*}{$\mathbf{\eqNab}$} & \twoLeft{$\eqVKMab$} & \twoLeft{\hskip3cm\notApplicable\hbox{}} \\
			& \twoLeft{$\eqVKZab$} & \twoLeft{$\eqVKZba$} \\
			& \twoLeft{$\eqXlab\hfill$} & \twoLeft{$\eqXlba\hfill$} \\
			\hhline{~----}
			& \fourMiddle{Pinned-Clamped member} \\
			\hhline{~----}
			& \fourMiddle{\includegraphics{figs/nosnik_K_V_necarkovane.pdf}}\\
			\hhline{~----}
			& \twoLeft{\hskip3cm\notApplicable\hbox{}} & \twoLeft{$\eqKVMba$} \\
			& \twoLeft{$\eqKVZab$} & \twoLeft{$\eqKVZba$}\\
			& \twoLeft{$\eqXlab\hfill$} & \twoLeft{$\eqXlba\hfill$}\\
			\hline
			\hline
			& \fourMiddle{Transformation of end forces}  \\
			\hhline{~----}
		\multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/transformace_uhly_1.pdf}}	& \fourLeft{$\eqXab$} \\
			& \fourLeft{$\eqZab$} \\
			\hline
			& \fourMiddle{Transformation of joint displacements} \\
			\hhline{~----}
			\multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/transformace_uhly_2.pdf}} & \fourLeft{$\eqUlab$} \\
			& \fourLeft{$\eqWlab$} \\
			\hline
		\end{tabular}
		\break\hbox{}\hskip3.3cm\tiny{Jan Zeman, Vladimír Šána, Petr Furmánek, Václav Šmilauer\qquad ver. 2022/02/23}\hfill\hbox{} \par
	\end{center}
\end{document}