\documentclass[a4paper,10pt]{article}
\usepackage[a4paper,landscape,margin=0.3cm,dvips,noheadfoot]{geometry}
\usepackage{graphicx}
%\usepackage{trfsigns}
\usepackage{bbding}
\usepackage{pifont}
\usepackage{multirow}
\usepackage{hhline}
\usepackage{mathtools}
%\usepackage{draftcopy}
\usepackage{concrete}
\usepackage[utf8x]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{accents}
\usepackage{rotating}
\usepackage[absolute,overlay]{textpos}

\def\eqF#1#2{\overline{#1}_{#2}}
%\def\eqKV#1#2{\accentset{{\hbox{$\scriptstyle\circ\!-$}}}{#1}_{#2}}
%\def\eqVK#1#2{\accentset{{\hbox{$\scriptstyle-\!\circ$}}}{#1}_{#2}}
\def\eqKV#1#2{\overline{#1}_{#2}}
\def\eqVK#1#2{\overline{#1}_{#2}}
\usepackage{concrete}
\everymath{\displaystyle}

\def\T{\rule{0pt}{2.1ex}}\def\B{\rule[-.7ex]{0pt}{0pt}} 

\pagestyle{empty}
\let\phi\varphi
\def\notApplicable{\hbox{\ding{56}}}%\hbox{\XSolidBrush}}
\def\notImplemented{\hbox{Not implemented}}
%\def\SP{\rule width0pt depth.2ex height0pt}
\let\SP\strut
% was: 2.6, 1.2

\everymath{\displaystyle}
\renewcommand{\arraystretch}{1.5} 

\begin{document}
	\def\compose#1#2{\strut\ifcsname #1#2\endcsname \expandafter\csname#1#2\endcsname\else\message{The macro #1#2\space is not defined!}\fi}
	
	\def\twoRowFig#1{\multirow{2}{*}{\includegraphics{figs.#1}}}
	\def\twoRowAny#1{\multirow{2}{*}{#1}}
	
	\def\equals{=}
	\def\equalssave{\!=\!} % save space
	\def\tdMinusTh{\Delta t}
	
% --- Zatizeni osamelym bremenem polovina ------------------------------------------------------
\def\VVMabB{{\eqF{M}{ab}\equals}\frac{FL\T}{8\B}}
\def\VVMbaB{{\eqF{M}{ba}\equals}-\frac{FL}{8}}
\def\VKMabB{{\eqVK{M}{ab}\equals}\frac{3}{16}FL}
\def\KVMbaB{{\eqKV{M}{ba}\equals}-\frac{3}{16}FL}

\def\VVZabB{{\eqF{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{F\T}{2\B}}
\def\VVZbaB{{\eqF{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{F}{2}}
\def\VKZabB{{\eqVK{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{11F}{16}}
\def\VKZbaB{{\eqVK{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{5F}{16}}
\def\KVZabB{{\eqKV{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{5F}{16}}
\def\KVZbaB{{\eqKV{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{11F}{16}}
% ----------------------------------------------------------------------------------------

% --- Spojite zatizeni -------------------------------------------------------------------
\def\VVMabC{{\eqF{M}{ab}\equals}\frac{fL^2\T}{12\B}}
\def\VVMbaC{{\eqF{M}{ba}\equals}-\frac{fL^2}{12}}
\def\VKMabC{{\eqVK{M}{ab}\equals}\frac{fL^2}{8}}
\def\KVMbaC{{\eqKV{M}{ba}\equals}-\frac{fL^2}{8}}

\def\VVZabC{{\eqF{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
\def\VVZbaC{{\eqF{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL}{2}}
\def\VKZabC{{\eqVK{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{5fL}{8}}
\def\VKZbaC{{\eqVK{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{3fL}{8}}
\def\KVZabC{{\eqKV{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{3fL}{8}}
\def\KVZbaC{{\eqKV{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{5fL}{8}}
% ----------------------------------------------------------------------------------------

% --- Spojite trojuhelnikove zatizeni ----------------------------------------------------
\def\VVMabE{{\eqF{M}{ab}\equals}\frac{fL^2\T}{30\B}}
\def\VVMbaE{{\eqF{M}{ba}\equals}-\frac{fL^2}{20}}
\def\VKMabE{{\eqVK{M}{ab}\equals}\frac{7fL^2}{120}}
\def\KVMbaE{{\eqKV{M}{ba}\equals}-\frac{fL^2}{15}}

\def\VVZabE{{\eqF{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{3fL\T}{20\B}}
\def\VVZbaE{{\eqF{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{7fL}{20}}
\def\VKZabE{{\eqVK{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{27fL}{120}}
\def\VKZbaE{{\eqVK{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{33fL}{120}}
\def\KVZabE{{\eqKV{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL}{10}}
\def\KVZbaE{{\eqKV{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{2fL}{5}}
% ----------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni osamelym bremenem - obecny prurez -----------------------------------------
\def\VVMabA{{\eqF{M}{ab}\equals}\frac{FAB^2\T}{L^2\B}}
\def\VVMbaA{{\eqF{M}{ba}\equals}-\frac{FA^2B}{L^2}}
\def\VKMabA{{\eqVK{M}{ab}\equals}\frac{FAB}{2L^2}(B+L)}
\def\KVMbaA{{\eqKV{M}{ba}\equals}-\frac{FAB}{2L^2}(A+L)}

\def\VVZabA{{\eqF{Z}{ab}^{\ell}\equals}\frac{FB}{L}\!\left(\frac{A(A-B)}{L^2}\!-\!1\right)}
\def\VVZbaA{{\eqF{Z}{ba}^{\ell}\equals}\frac{FA}{L}\!\left(\frac{B(B-A)}{L^2}\!-\!1\right)}
\def\VKZabA{{\eqVK{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{FB\T}{L\B}\!\left(\frac{A(B+L)}{2L^2}\!+\!1\right)}
\def\VKZbaA{{\eqVK{Z}{ba}^{\ell}\equals}\frac{FA}{L}\!\left(\frac{B(B+L)}{2L^2}\!-\!1\right)\!\!\!}
\def\KVZabA{{\eqKV{Z}{ab}^{\ell}\equals}\frac{FB}{L}\!\left(\frac{A(A+L)}{2L^2}\!-\!1\right)}
\def\KVZbaA{{\eqKV{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{FA}{L}\!\left(\frac{B(A+L)}{2L^2}\!+\!1\right)\!\!\!}
% -----------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni osamelym momentem - obecny prurez ------------------------------------------
\def\VVMabH{{\eqF{M}{ab}\equals}\frac{MB\T}{L^2\B}(2L-3B)}
\def\VVMbaH{{\eqF{M}{ba}\equals}\frac{MA}{L^2}(2L-3A)}
\def\VKMabH{{\eqVK{M}{ab}\equals}\frac{M}{2L^2}(L^2-3B^2)}
\def\KVMbaH{{\eqKV{M}{ba}\equals}\frac{M}{2L^2}(L^2-3A^2)}

\def\VVZabHname{{\eqF{Z}{ab}^{\ell}\equals}}
\def\VVZabH{\!\!-\textstyle\frac{M\T}{L\B}\!\!\left(\!1\!+\!\frac{b(2L\!-\!3b)\!+\!a(2L\!-\!3a)}{L^2}\!\right)\!\!}
\def\VVZbaHname{{\eqF{Z}{ba}^{\ell}\equals}}
\def\VVZbaH{\textstyle\frac{M\T}{L\B}\!\!\left(\!1\!+\!\frac{b(2L\!-\!3b)\!+\!a(2L\!-\!3a)}{L^2}\!\right)\!\!}
\def\VKZabHname{{\eqVK{Z}{ab}^{\ell}\equals}}
\def\VKZabH{\!\!-\frac{M\T}{L\B}\!\left(1\!+\!\frac{L^2-3b^2}{2L^2}\right)\!\!\!}
\def\VKZbaHname{{\eqVK{Z}{ba}^{\ell}\equals}}
\def\VKZbaH{\frac{M\T}{L\B}\!\left(1\!+\!\frac{L^2-3b^2}{2L^2}\right)\!\!\!}
\def\KVZabHname{{\eqKV{Z}{ab}^{\ell}\equals}}
\def\KVZabH{\!\!-\frac{M}{L}\!\left(1\!+\!\frac{L^2-3a^2}{2L^2}\right)\!\!\!}
\def\KVZbaHname{{\eqKV{Z}{ba}^{\ell}\equals}}
\def\KVZbaH{\frac{M}{L}\!\left(1\!+\!\frac{L^2-3a^2}{2L^2}\right)\!\!\!}
% ----------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni nerovnomernou teplotou ----------------------------------------------------
\def\VVMabI{{\eqF{M}{ab}\equals}EI\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h\T}{h\B}}
\def\VVMbaI{{\eqF{M}{ba}\equals}-EI\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h\T}{h\B}}
\def\VKMabI{{\eqVK{M}{ab}\equals}\frac{3}{2}EI\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h}{h}}
\def\KVMbaI{{\eqKV{M}{ba}\equals}-\frac{3}{2}EI\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h}{h}}

\def\VVZabI{{\eqF{Z}{ab}^{\ell}\equals}0}
\def\VVZbaI{{\eqF{Z}{ba}^{\ell}\equals}0}
\def\VKZabI{{\eqVK{Z}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{3EI\T}{2L\B}\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h}{h}}
\def\VKZbaI{{\eqVK{Z}{ba}^{\ell}\equals}\frac{3EI\T}{2L\B}\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h}{h}}
\def\KVZabI{{\eqKV{Z}{ab}^{\ell}\equals}\frac{3EI\T}{2L\B}\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h}{h}}
\def\KVZbaI{{\eqKV{Z}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{3EI\T}{2L\B}\alpha_t\frac{\Delta t_d- \Delta t_h}{h}}
% ---------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni vodorovnym bremenem - obecny prurez --------------------------------------
\def\VVXabhorsila{{\eqF{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{FB\T}{L\B}}
\def\VVXbahorsila{{\eqF{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{FA\T}{L\B}}
\def\VKXabhorsila{{\eqVK{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{FB\T}{L\B}}
\def\VKXbahorsila{{\eqVK{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{FA\T}{L\B}}
\def\KVXabhorsila{{\eqKV{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{FB\T}{L\B}}
\def\KVXbahorsila{{\eqKV{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{FA\T}{L\B}}
% ---------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni vodorovnym spojitym zatizenim --------------------------------------------
\def\VVXabhorspoj{{\eqF{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
\def\VVXbahorspoj{{\eqF{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
\def\VKXabhorspoj{{\eqVK{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
\def\VKXbahorspoj{{\eqVK{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
\def\KVXabhorspoj{{\eqKV{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
\def\KVXbahorspoj{{\eqKV{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{2\B}}
% ---------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni vodorovnym spojitym trojuhelnikovym zatizenim --------------------------------------------
\def\VVXabhorspojtroj{{\eqF{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{6\B}}
\def\VVXbahorspojtroj{{\eqF{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{3\B}}
\def\VKXabhorspojtroj{{\eqVK{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{6\B}}
\def\VKXbahorspojtroj{{\eqVK{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{3\B}}
\def\KVXabhorspojtroj{{\eqKV{X}{ab}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{6\B}}
\def\KVXbahorspojtroj{{\eqKV{X}{ba}^{\ell}\equals}-\frac{fL\T}{3\B}}
% ---------------------------------------------------------------------------------------

% --- Zatizeni teplotou - rovnomerna ----------------------------------------------------
\def\VVXabteprov{{\eqF{X}{ab}^{\ell}\equals}EA\alpha_t\tdMinusTh_c}
\def\VVXbateprov{{\eqF{X}{ba}^{\ell}\equals}-EA\alpha_t\tdMinusTh_c}
\def\VKXabteprov{{\eqVK{X}{ab}^{\ell}\equals}EA\alpha_t\tdMinusTh_c}
\def\VKXbateprov{{\eqVK{X}{ba}^{\ell}\equals}-EA\alpha_t\tdMinusTh_c}
\def\KVXabteprov{{\eqKV{X}{ab}^{\ell}\equals}EA\alpha_t\tdMinusTh_c}
\def\KVXbateprov{{\eqKV{X}{ba}^{\ell}\equals}-EA\alpha_t\tdMinusTh_c} 
% ---------------------------------------------------------------------------------------

\def\twoLeft#1{\multicolumn{2}{|l|}{#1}}
\def\twoMiddle#1{\multicolumn{2}{|c|}{#1}}
\def\twoRight#1{\multicolumn{2}{|r|}{#1}}

\def\leftSkip{\hskip.4cm}
\def\leftVline{\vline\leftSkip}

\let\myVline\vline
\begin{center}
	\begin{minipage}{14cm}
		\Large{DISPLACEMENT METHOD -- Fixed end moments and forces}
	\end{minipage}
	\begin{tabular}{@{}l|cc|cc|cc|} % \begin{tabular}{@{}l|cc|cc|cc|} p{xcm}
		\hline
		\leftVline\hfill\multirow{4}{*}{\includegraphics{figs/souradny_system_1.pdf}}\hfill\hbox{} & \twoMiddle{Clamped-Clamped member} & \twoMiddle{Clamped-Pinned member} & \twoMiddle{Pinned-Clamped member} \\
		\hhline{~------}
		\leftVline & \twoMiddle{\includegraphics{figs/nosnik_V_V.pdf}}& \twoMiddle{\includegraphics{figs/nosnik_V_K.pdf}} & \twoMiddle{\includegraphics{figs/nosnik_K_V.pdf}} \\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_sila_stred_1.pdf}} & $\VVMabB$ & $\VVMbaB$ & $\VKMabB$ & \notApplicable & \qquad \notApplicable & $\KVMbaB$\\ 
		\hhline{~------|}
		\leftVline & $\VVZabB$ & $\VVZbaB$ & $\VKZabB$ & $\VKZbaB$ & $\KVZabB$ & $\KVZbaB$\\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_silove_spojite_vert_1.pdf}} & $\VVMabC$ & $\VVMbaC$ & $\VKMabC$ & \notApplicable & \notApplicable & $\KVMbaC$\\
		\hhline{~------|}
		\leftVline & $\VVZabC$ & $\VVZbaC$ & $\VKZabC$ & $\VKZbaC$ & $\KVZabC$ & $\KVZbaC$\\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_silove_spojite_troj_vert_2.pdf}} & $\VVMabE$ & $\VVMbaE$ & $\VKMabE$ & \notApplicable & \notApplicable & $\KVMbaE$\\
		\hhline{~------|}
		\leftVline & $\VVZabE$ & $\VVZbaE$ & $\VKZabE$ & $\VKZbaE$ & $\KVZabE$ & $\KVZbaE$\\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_teplota_nerovnomerna_3.pdf}} & $\VVMabI$ & $\VVMbaI$ & $\VKMabI$ & \notApplicable & \notApplicable & $\KVMbaI$ \\
		\hhline{~------|}
		\leftVline & $\VVZabI$ & $\VVZbaI$ & $\VKZabI$ & $\VKZbaI$ & $\KVZabI$ & $\KVZbaI$\\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_sila_mimostred_3.pdf}} &$\VVMabA$ & $\VVMbaA$ & $\VKMabA$ & \notApplicable & \notApplicable & $\KVMbaA$\\
		\hhline{~------|}
		\leftVline & \multicolumn{6}{c|}{$\eqF{Z}{ab}^{\ell},\,\eqF{Z}{ba}^{\ell}$ determined from equilibrium conditions}\\
		\hline
		\leftVline \multirow{3}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_moment_mimostred_2.pdf}} &$\VVMabH$ & $\VVMbaH$ & $\VKMabH$ & \notApplicable & \notApplicable & $\KVMbaH$ \\
		\hhline{~------|}
		\leftVline & \multicolumn{6}{c|}{$\eqF{Z}{ab}^{\ell},\,\eqF{Z}{ba}^{\ell}$ determined from equilibrium conditions}\\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_sila_mimostred_vodor_2.pdf}} & \multirow{2}{*}{$\VVXabhorsila$} & \multirow{2}{*}{$\VVXbahorsila$} & \multirow{2}{*}{$\VKXabhorsila$} & \multirow{2}{*}{$\VKXbahorsila$} & \multirow{2}{*}{$\KVXabhorsila$} & \multirow{2}{*}{$\KVXbahorsila$} \\
		\leftVline & & & & & & \\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_silove_spojite_vodor_1.pdf}} & \multirow{2}{*}{$\VVXabhorspoj$} & \multirow{2}{*}{$\VVXbahorspoj$} & \multirow{2}{*}{$\VKXabhorspoj$} & \multirow{2}{*}{$\VKXbahorspoj$} & \multirow{2}{*}{$\KVXabhorspoj$} & \multirow{2}{*}{$\KVXbahorspoj$} \\
		\leftVline & &  &  &  & & \\
		\hline
		\leftVline
		\multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_silove_spojite_troj_hor_1.pdf}}&\multirow{2}{*}{$\VVXabhorspojtroj$} & \multirow{2}{*}{$\VVXbahorspojtroj$} & \multirow{2}{*}{$\VKXabhorspojtroj$} & \multirow{2}{*}{$\VKXbahorspojtroj$} & \multirow{2}{*}{$\KVXabhorspojtroj$} & \multirow{2}{*}{$\KVXbahorspojtroj$}\\
		\leftVline & & & & & & \\
		\hline
		\leftVline \multirow{2}{*}{\includegraphics{figs/zatizeni_teplota_rovnomerna_en.pdf}} & \multirow{2}{*}{$\VVXabteprov$} & \multirow{2}{*}{$\VVXbateprov$} & \multirow{2}{*}{$\VKXabteprov$} & \multirow{2}{*}{$\VKXbateprov$} & \multirow{2}{*}{$\KVXabteprov$}  & \multirow{2}{*}{$\KVXbateprov$} \\
		\leftVline & &  &  &  & & \\
		\hline
	\end{tabular}
	\begin{textblock*}{5cm}(1cm,20.35cm) % {block width} (coords) 
		\begin{turn}{0}
		\tiny{Jan Zeman, Vladimír Šána, Petr Furmánek, Václav Šmilauer\qquad ver. 2022/03/23}
		\end{turn}
	\end{textblock*}
\end{center}
\end{document}
