\documentclass[11pt]{article}

\usepackage[a4paper,margin=2cm]{geometry}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{graphicx}
\usepackage[colorlinks=true,linkcolor=black,citecolor=blue,urlcolor=blue]{hyperref}
\usepackage{fancyhdr}

%% Facyhdr setup
\pagestyle{fancy}%
\fancyhf{}%
\chead{Stavební mechanika 1A - 132SMA1 | Organizace zápočtového testu}%
\rfoot{\thepage}%

% New commands
\newcommand{\point}[1]{{\small \framebox{$#1$b}\,}}
\newcommand{\hodnoceni}[1]{%
\par\smallskip\noindent\emph{Hodnocení.} #1}
\newcommand{\noitemsep}{\itemsep=0pt}

\begin{document}

\section{Obecné informace}

\paragraph{Forma} V letním semestru 2020/21 se bude zápočtový test konat dne {\bf 13.4.2021} od {\bf 8:00} \emph{distanční formou}~\cite[\S II.5.c, Stupeň 5 -- Kritický stav]{PR-2021/04}. Probíhat bude současně v prostředí {\bf MS Teams}~\cite{MSTeam} a {\bf Moodle}~\cite{Moodle}. 

\paragraph{Účast} je povinná. Studentka nebo student, kteří se nemohou testu zúčastnit, tuto skutečnost oznámí přednášejícímu na emailovou adresu \href{mailto:jan.zeman@cvut.cz}{jan.zeman@cvut.cz}.

\section{Organizace}

\begin{itemize}\noitemsep
    \item Student nebo studentka se přihlásí do MS Teams~\cite{MSTeam} a Moodlu~\cite{Moodle}. 
    
    \item Test začíná v {\bf 8:00} v MS Teams~\cite{MSTeam} krátkým shrnutím tohoto dokumentu. Průběh celého testu je nahráván.
    
    \item Každý účastník testu musí být viditelný na kameře během celého trvání testu.
     
    \item Zadání testu bude zpřístupněno v {\bf 8:15} v Moodlu~\cite{MSTeam} a studentky a studenti mohou začít pracovat na řešení. Zadání se uzavírá v {\bf 9:10} (případně v {\bf 9:25} pro studentky a studenty se specifickými vzdělávacími potřebami).
    
    \item Každému studentu nebo studentce je přiražena jedna \emph{varianta} testu, označena velkým písmenem (např. A, B, \ldots).

    \item Po vyřešení testu prosím vyplňte vybrané veličiny z Příkladů 1--3 do kontrolního formuláře, viz Obr.~\ref{fig:Moodle}.
    
    \item Naskenujte nebo vyfoťte své řešení a nahrajte ho k řešení testu do Moodlu~\cite{Moodle}, viz Obr.~\ref{fig:Moodle}.
    
    \item Během celého testu bude Jan Zeman připravený řešit vaše případné dotazy hromadně v MS Teams~\cite{MSTeam}. S dalšími vyučujícími můžete řešit dotazy individuálně v chatu. 
    
\end{itemize}

\section{Obsah a bodování}

\paragraph{Příklad 1} Reakce tuhé desky v rovině \point{4}

\begin{itemize}\noitemsep
    \item Reakce v šikmém posuvném kloubu: rovnice \point{1,5}, hodnota \point{0,5}
    \item Vodorovná reakce v neposuvném kloubu: rovnice \point{0,5}, hodnota \point{0,5}
    \item Svislá reakce v neposuvném kloubu: rovnice \point{0,5}, hodnota \point{0,5}
\end{itemize}

\paragraph{Příklad 2} Reakce složené rovinné soustavy \point{9}

\begin{itemize}
    \item 6$\times$ reakce: rovnice \point{0,5}, hodnota \point{0,5}, vykreslení skutečného působení \point{0,5}
\end{itemize}

\paragraph{Příklad 3} Vykreslení vnitřních sil na přímém nosníku \point{7}

\begin{itemize}
    \item 3$\times$ reakce: hodnota \point{0,5}
\end{itemize}

\noindent S extrémním momentem v poli:
%
\begin{itemize}\noitemsep
    \item Vykreslení normálové síly: 2$\times$ \point{0,5} za interval
    \item Vykreslení posouvající síly: 2$\times$ \point{0,5} za interval
    \item Vykreslení ohybového momentu: 2$\times$ \point{1} za interval
    \item Poloha extrémního ohybového momentu \point{0,5} 
    \item Hodnota extrémního ohybového momentu \point{1}
\end{itemize}

\noindent Bez extrémního momentu v poli:

\begin{itemize}\noitemsep
    \item Vykreslení normálové síly: 2$\times$ \point{0,5} za interval
    \item Vykreslení posouvající síly: \point{0,5} za interval s konstantním průběhem, \point{1} za interval s lineárním průběhem
    \item Vykreslení ohybového momentu: \point{1} za interval s lineárním průběhem, \point{2} za interval s kvadratickým průběhem     
\end{itemize}

\noindent
Správné vykreslení vnitřní síl na základě chybně určených reakcí se hodnotí polovinou bodů.

\section{Vyhodnocení testu}

\begin{itemize}\noitemsep
    \item Každý vyučující opravuje jednu variantu testu.
    \item Bodové hodnocení testu se objeví v Moodlu~\cite{MSTeam} a v systému {\bf Student}~\cite{Student} nejpozději do {\bf 14 dnů} od konání testu. Do stejného data se objeví v systému Student~\cite{Student} řešení příslušné varianty.
    \item Pro získání zápočtu je nutné v testu dosáhnout alespoň {\bf 10 bodů}. Výsledky zápočtového testu neovlivňují hodnocení zkoušky.
    \item Pokud studentka nebo student nesouhlasí s bodovým hodnocením testu, kontaktuje vyučujícího, který opravoval jejich test, emailem nebo prostřednictvím MS Teams. 
    \item Zápočtový test je možné opakovat na prvním a druhém termínu zkoušky.
\end{itemize}

\begin{figure}[p]
    \includegraphics[width=\textwidth]{figures/kontrolni_formular}
    \caption{Odevzdání řešení v Moodle.}
    \label{fig:Moodle}
\end{figure}

\begin{thebibliography}{1}

\bibitem{PR-2021/04}
Petráček, V., 2021.
4. úplné znění Příkazu rektora č. 21/2020 ke snížení rizika nákazy koronavirem [cit. 8.4.2021] Dostupné z:~
  \url{https://www.cvut.cz/sites/default/files/content/33d50aa3-800f-4482-9938-bd3f8fff7b95/cs/20210322-4-uplne-zneni-pr-212020-ucinne-od-9-3-2021-cast-od-17-3-2021.pdf}. 

\bibitem{MSTeam} Predmet-B202-132SMA1 [cit. 8.4.2021] \\
Dostupné z: \url{https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ac41a1f8d8a154f9abb9c7f3fcee41973%40thread.tacv2/conversations?groupId=3d111524-160f-4605-9a49-a40b1e0bee2e&tenantId=f345c406-5268-43b0-b19f-5862fa6833f8}.

\bibitem{Moodle} B202-132SMA1 - Stavební mechanika 1A [cit. 8.4.2021] Dostupné z: \url{https://moodle-vyuka.cvut.cz/course/view.php?id=5455}. 

\bibitem{Student} SMA1 [cit. 8.4.2021]
Dostupné z: \url{https://mech.fsv.cvut.cz/cgi-bin/homeworks/student/student-identification?course=SMA1}.

\end{thebibliography}

\end{document}