# scripty pro zalohovani

- scripty umoznuji hlidani pomoci zabbixove sablony
- `git clone https://gitlab.com/zindulka.vaclav/bash-scripts.git /usr/local/bash-scripts`
- staci stahnout script initialize, ktery provede git clone do `/usr/local/bash-scripts` - cestu zachovavat
- pokud udelas git clone rucne, pridej na konec parametr s cestou `/usr/local/bash-scripts`
- spust script `initialize`
- nasledne staci pustit script, ktery chces pouzivat `./script-name`
  - zapise se konfiguracni soubor do `/usr/local/etc/` - nutno upravit a povolit spousteni
  - zapise se cron soubor do `/etc/cron.d/`
- na server, kam scripty nasadis, aplikuj sablonu `Tlapnet Active Scripty` - budou se hlidat

## nahrazeni repozitare

```bash
git -C /usr/local/bash-scripts remote set-url origin https://gitlab.com/zindulka.vaclav/bash-scripts.git && git pull
```
