npm install -g gulp-cli - встановити npm глобально, якщо він не встановлений

npm i - встановили npm локально на проекті

npm install gulp

після можна працювати з цим файлом

Тут є папка data яка імітує отриманий JSON з бека, якщо не потрібний, видали. 

Якщо треба імпортувати/експортувати дані з різних файлів треба указати в тегу скрипта type='module'