#Nagłówek
=========

Paragraf 1

Paragraf 2 <br/>A oto nowa linia z *serem*
A tu mamy **szpinak**
~~Komunizm~~

Paragraf 3.1415


>"Był taki człowiek, który chciał żeby dzieciom polskim zyło się lepiej. nazywał się..."


Listy
1. Szczotka
2. Pasta
3. Kubek
4. Ciepła woda
    4. Przygoda

Lista2
- Serniczek
+ rodzynki
    + rodzynki są fe

```
for x in range(2137):
    print("Kremóweczka")
    print("Smaczna jest i miła kremówka lepsza niż krówka")
```

Oto sernik z kaszy jaglanej z truskawkami `print("muehehehehehehehhe hary potter je ryż")`

![unnamed.jpg](unnamed.jpg)

