\documentclass[10pt, a4paper]{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[MeX]{polski}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{tabularx}
\usepackage{float}
\usepackage{caption}
\usepackage{wrapfig}
\usepackage{amsmath}

\title{zad1}
\author{Weronika Ostrowska}
\date{30 Stycznia 2023}

\begin{document}

\maketitle

\tableofcontents

\newpage


\part{W klasie article nie ma rozdziałów}

\section{sekcja}

\indent \textbf{Lorem ipsum} dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse placerat augue sed magna posuere sodales. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Curabitur sit amet semper, imperdiet lectus sit amet, vehicula ex. Morbi vestibulum diam id pellentesque dictum. \textit{Vivamus ultricies tortor lectus, at commodo urna ultrices id.} Vivamus sed aliquet mi. Fusce convallis dolor tellus, sollicitudin mollis nisl vehicula a. Nullam lacus metus \cite{pralka}, sagittis a pellentesque eu, fermentum eget libero. Suspendisse eu lacus odio. Nunc posuere condimentum metus, non sagittis odio tincidunt id. Curabitur convallis ipsum eget enim rutrum rutrum. Ut in interdum ipsum. 
\subsection{podsekcja}

\indent Donec scelerisque mattis tempus. Morbi augue nibh, auctor a diam ut, faucibus commodo tortor. Sed nec mi commodo, dignissim nisl vel, \texttt{hendrerit felis}. Vivamus imperdiet diam velit, vel porta \cite{nieopublikowane} quam imperdiet id. Duis pellentesque fermentum euismod. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Etiam vitae mi in massa pulvinar mattis \cite{ksiazka}. Praesent faucibus metus vel libero aliquet, non imperdiet risus mattis.
\subsection{tryb matematyczny I}

\large{$E = mc^2$} \\


\large{$$a^2 * b^2 = (a * b)^2$$} \\

\subsection{tutaj jest tabela}
    \begin{tabular}{|c|c|c|}
        \hline
        Bardzo & Lubię & Stepika\\ \hline 
        bardzo & lubię & stepika \\ \hline
        \textbf{bardzo} & \textit{lubię} & \underline{stepika}\\ \hline 
    \end{tabular}
    \label{Tab1}

\newpage

\part{Zdjęcia}

\section{sama fota}

\begin{figure}[h!]
  \includegraphics[scale=0.7]{menutlo.png}
  \caption{moja fota}
  \label{zdj1}
\end{figure}

\newpage

\section{tutaj jest fota w tekście}

\begin{wrapfigure}{l}{0.3\textwidth}
  \includegraphics[scale=0.2]{menutlo.png}
\end{wrapfigure}
\label{zdj2}
Praesent in sapien. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer
adipiscing elit. Duis fringilla tristique neque. Sed interdum
libero ut metus.
Praesent in sapien. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer
adipiscing elit \cite{referat}. Duis fringilla tristique neque. Sed interdum

\begin{center}
    Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Fusce libero odio, ultrices tristique mauris id, scelerisque suscipit magna. Proin blandit aliquam metus, a aliquet tortor laoreet eu. Ut consequat ligula eget nunc convallis volutpat \cite{drugi}. Nam scelerisque congue urna nec tristique. Donec euismod elit nec tincidunt scelerisque. Quisque aliquam pulvinar convallis. Mauris consequat orci sit amet est placerat, vel maximus lacus bibendum.

    Aliquam interdum metus eu mi commodo vulputate. Nam at dictum metus, id hendrerit lectus. Curabitur mauris magna, cursus sagittis dapibus at, gravida eget arcu. Maecenas id purus orci. Pellentesque dignissim \cite{pierwszy} sollicitudin neque. Etiam placerat orci elit, ac venenatis lorem semper quis. Proin ullamcorper urna turpis, in vehicula nibh hendrerit ut. Mauris ut libero eu orci lobortis pulvinar. Nunc vestibulum vitae dolor a ultricies. Integer lacinia ante eget dolor scelerisque tincidunt. Proin eget cursus nulla. Aenean non sapien quam.

\end{center}


\section{podsumowanie}

\begin{flushleft}
    Tabela \ref{Tab1} Tutaj jest moje oświadczenie\\
    Sama fota \ref{zdj1} jest sama na stronie\\
    W tekście \ref{zdj2} już nie jest sama
\end{flushleft}

\newpage
\nocite{*}
\bibliographystyle{plain}
\bibliography{data}
\end{document}
