1). Функції потрібні щоб віконувати однакиві блоки коду в ризних частинах програми. Створивши 1 раз блок з послидовності дій, ми можемо просто викликати функцію, а не переписувати команди знову.

2). Функція працює зі значеннями змінних. Коли ми передаємо функції аргументи - ми передаємо значення, з якими треба працювати функції. А якщо ми створимо ці змінні в самій функції - їх не буде видно поза функцією.

3). Сама функція проводить задані дії, змінює передані їй аргументи, але не повертає їх значення як результат своєї роботи. Оператор return робить це. Якщо в функциї його нема - при виклику цієї функції виконаються дії, що прописані у функції але вона нічого не поверне, тобто ніяких змін зі занченнями змінних не відбудеться.