1). Змінну можна оголосити наступними способами:
    var (спосіб у ранніх версіях)
    let
    const

2). prompt - запитує у користувача дані та записує їх у змінну, або повертає null у разі відмови, а confirm - запитує у корістувача (так/ні) і в залежності від відповіді повертає true/false.

3). Коли функція автоматично пертворює передані значення на потрібний тип, наприклад:
alert('4' / '2' ); - перетворить строки 4 та 2 на числовий тип та виконає ділення. Виведеться видповідь 2.