1). Цикли потрібні для виконання вказаних користувачем дій задану кількість разів. Наприклад у масиві доступ до елементів здійснюється за їх номерами, починаючи з 0, і щоб отримати доступ до потрібних порядкових значень елементів створюється ціклична команда, яка буде виконуватися стільки разів, скільки елементів у масиві.

2). При створенні програми у 2-му д/з використовува цикл для виведення prompt потрібну килькість разів, поки користувач не введе корректні значення віку.

3). Неявне: alert('4' / '2'); (JS перетворить строки на числа без команди користувача, виконає ділення та виведе в консоль видповидь 2.
Явне: String(42); JS за командою перетворить число 42 на строку '42' (тип String)