# My Learning Repository

This repository is part of the CyberBionic Systematics training marathon. It serves as a space for storing and
organizing my learning materials, exercises, and projects from the courses.

## Purpose

The main purpose of this repository is to:

- Document my progress during the training.
- Showcase the projects and exercises completed during the marathon.
- Provide a reference for future review and learning.

## Repository Owner

This repository is owned by Volodymyr Khabarov.

Feel free to explore the different folders and projects within the repository to see the various topics covered in the
training.

Happy coding!

-----------------------------------------------------------------------------------------

## Day 1. Tasks for homework:

1) Встановити git та зареєструвати аккаунт на gitlab.

2) Написати функцію, яка приймає рядок і повертає словник, у якому ключами є всі символи, які зустрічаються в цьому 
рядку, а значення - відповідні вірогідності зустріти цей символ в цьому рядку. Код повинен бути структурований за 
допомогою конструкції "if __name__ == "__main__":", всі аргументи і значення що функція повертає повинні бути 
типізовані, функція має рядок документації.

3) За допомогою тернарного оператора релізувати логіку:
є параметри x та у,
- якщо x < y - повертаємо x + y,
- якщо x == y - повертаємо 0,
- якщо x > y - повертаємо x - y,
- якщо x == 0 та y == 0 повертаємо "game over"

------------------------------------------------------------------------------------------
## Day 2. Tasks for homework:

- створити віддалений репозиторій на GItLab
- клонувати його собі локально
- додати в проект:
  - віртуальне оточення
  - .gitignore
  - black
  - flake8
  - створити файл налаштування для flake8 (.flake8), обовʼязково визначити довжину рядка для перевірки, файли і 
  директорії які не потрібно перевіряти (виключити з перевірки папку з віртуальним оточенням)
- зафіксувати залежності в файлі requirements.txt
- додати файл README.md в якому описати - для чого створено цей репозиторій, хто власник 
(https://paulradzkov.com/2014/markdown_cheatsheet/)
- створити коміт яким зафіксувати створення налаштувань проекту
- синхронізувати локальний репозиторій з віддаленим
- БАЖАНО, не обовʼязково: запросити до свого репозиторія 2-3 колеги по марафону, відповісти на запрошення 2-3 колег і 
підключитись до їх репозиторіїв 
- створити окрему гілку для підготовки домашнього завдання "day_1_hometask"
- для виконання ДЗ першого дня створити окрему папку в репозиторії "day_1"
- у відповідності до вимог pep8 виконати ДЗ першого дня, вимоги
  - два окремих завдання (підрахунок вирогідності зустріти символ в рядку і використання тернарного оператора) оформити 
  як окремі функції
  - перевірка роботи функцій реалізується за допомогою конструкції в модулі "if \_\_name__ == "\_\_main__": ..."
  - в файл README.md додати опис першого ДЗ і приклади використання створених функцій (як вставки з інтерактивної 
  консолі)
  - компоновка модуля і функцій в ньому відповідає вимогам PEP8
  - при виконані завдання - періодично створювати коміти, назви комітів формулювати відповідно до best practice 
  (for example - https://gist.github.com/joshbuchea/6f47e86d2510bce28f8e7f42ae84c716)
- запушити створену гілку з фіналізованим ДЗ першого дня в репозиторій
- створити MR на злиття створеної гілки в головну
- БАЖАНО, заппросити когось з колег зробити ревʼю вашому коду. Зробити ревʼю коду колеги в його репозиторії. 
УВАГА! На цьому етапі - ваше ревʼю в першу чергу має цінність для Вас - це досвід прокоментувати код, отримати-надати 
відповідь на коментар, заапрувити код. Не вкладайте в це зараз більший сенс, хоча якщо для вас щось незрозуміло і Ви 
бажаєте задати питання колезі - робіть це. MR - основне місце сплкування команди розробників відносно коду.
- заапрувити код і влити його в головну гілку
- синхронізувати код з локальним репозиторієм
- подивитись всі локальні гілки, видалити зайву (вважаємо що гілка, робота над якою скінчилась вдалим злиттям з головною
гілкою - стає зайвою, її можна видалити. Уважно - не видаляйте головну гілку, вона Вам точно ще буде потрібна.)
- оновити головну гілку з віддаленого репозиторію (всі зміни, які ви писали в окремій гільці перед цим і влили в головну
в ході MR - повинні зʼявитись в головній гільці локального репозиторію).
- Створити нову гілку "day_2_homework"
- в новій гілці створити окрему папку в репозиторії "day_2"
  - перенести в нову папку код який був написаний в ході виконання ДЗ першого дня.
  - додати в код типізацію і рядки документації (за матеріалами лекції другого дня). 
  - Додатково (НЕ ОБОВʼЯЗКОВО) - додати перевірку типів вхідних параметрів в фунції і при невідповідності типів 
  піднімати виключення TypeError з відповідним повідомленням (порада - подивитись як повідомлення повинно виглядати Ви 
  можете, наприклад, викликавши, наприклад, функцію pow() з невідповідними аргументами (наприклад - передайте їй рядок))
  - додатково (НЕ ОБОВʼЯЗКОВО) - додати в блоці запуску коду (блок коду який належить конструкції if \_\_name__ == 
  "\__main__": ...) тестування створеної функції за допомогою оператора assert
  - в ході виконання ДЗ створювати коміти для фіксації проміжних результатів
- запушити гілку в віддалений репозиторій
- створити MR для злиття цієї гілки з головною. БАЖАНО (НЕ ОБОВʼЯЗКОВО) запросити ревʼю від колег, зробити ревʼю кода 
колег.
- влити готовий кодл після апрува в головну гілку
- синхронізувати локальний репозиторій, видалити непотрібну гілку.

----------------------------------------------------------------------------------
## Day 3. Tasks for homework:

 - доробити ДЗ другого дня з урахуванням додатково отриманих знань про GIT: гілки і колективна робота
 - ДЗ третього дня:
 - Уявіть що ми з Вами пишемо застосунок який допоможе офлайн-бібліотеці мати онлайн-представництво. І нам необхідно 
описати сутності, якими оперує онлайн бібліотека - книжки.
 - Кожна книжка має атрибути
 - Назву
 - Опис
 - Мова книги
 - Список авторів (!!)
 - Список літературних жанрів до яких вона віднесена (!!)
 - Рік видання
 - ISBN (хто не знає що це таке - загугліть)

Вам треба описати:
 - клас книги
 - Клас автора (поля: first_name, last_name, year_of_birth)
 - Класс жанра книги (поля назва жанру, опис жанру)


Клас книги використовує класи автор і жанр для визначення своїх полів.


Реалізуйте методи __str__ і __repr__ для всіх класів.
Реалізуйте метод __eq__ для авторів (авторив важаються однаковими якщо всі атрибути однакові) і для книги (книги 
вважаються однаковими якщо однакові назви і мають тих самих авторів).


Всі методи повинні бути документовані і анотовані.

Код повинен бути реалізований в окремій гілці, запущений в репозиторій створений MR. 
Бажано запросити когось з колег в репозиторій і попросити зробити code review (не обовʼязково).

Після апруву MR вмерджіть код в головну гілку.

------------------------------------------------------------------------------------
## Day 4. Tasks for homework:

Модифікувати клас книги з ДЗ 3 таким чином, щоб параметри які ми передаємо при ініціалізації екземпляру були:
 - name, language, year - обовʼязковими
 - автори - передавались не списком а як звичайні позиційні аргументи
 - опис книги, isbn, genres - необовʼяккові параметри і лише як ключові
 (підказки тут https://docs.python.org/3/tutorial/controlflow.html#special-parameters)

Створіть метод у книги який повертає вік книги в роках (відносно поточного) 
(підказки тут - https://docs.python.org/3/library/datetime.html)

----------------------------------------------------------------------------------------
## Day 5. Tasks for homework:

Перепишіть клас Card (fifth_day.practice.05_hearts.Card) доповнивши методи порівнянь __eq__ і __lt__ перевіркою типу 
аргументу oter і відповідним виключенням у випадку невідповідності очікуванням. Визначтесь - який це повинен бути 
exception (ValueError, NotImplementedError, TypeError або інший). Поясніть в коментах.

Завдання з зірочкою. Додайте можливість виводити значення карт в консоль не в  простому чорно-білому зображенні, а в 
кольоровому. Можливо - додайте кольори фону і стиль. Поекспериментуйте і запропонуйте найбільш виразний на Ваш погляд 
варіант. Поясніть в коментарі вибір бібліотеки.

Рекомендовані для використання бібліотеки і матеріали:
https://pypi.org/project/colorama/
https://pypi.org/project/termcolor/
https://www.askpython.com/python/examples/print-colored-text-to-the-terminal-in-python
https://www.geeksforgeeks.org/print-colors-python-terminal/