# Workshop 4 (rondetafelgesprek): Archeologische collectie Allard Pierson

Ook metadata van de [archeologische collectie van het Allard Pierson](https://lod.uba.uva.nl/UB-UVA/Archaeological-Objects) zijn als Linked Open Data beschikbaar gemaakt. Meer dan bij andere Linked Open Data sets van de Bibliotheek UvA/HvA, speelt hier de uitdaging van de enorme diversiteit van de beschreven objecten. Dit vormt het vertrekpunt van een rondetafelgesprek over hoe de bruikbaarheid van deze data geoptimaliseerd kan worden voor onderzoek. Is deze data nu al bruikbaar voor archeologen? En hoe (goed) is deze data in te passen in een groter web van archeologische data?

~~~ admonish tip "Feedback?"
Tijdens de workshop werken we met een eerste vroege versie van de LOD van de UB. Heb je foutjes gezien die verbeterd moeten worden? Moet het datamodel uitgebreid worden, of heb je andere opmerkingen? Laat het ons weten via een [gedeeld online document](https://amsuni-my.sharepoint.com/:w:/g/personal/i_m_m_vanderknaap_uva_nl/EfBRWfoJW9pFuoyO52bXQvMBXm9FX_8sY-7kuNG8rch07A?CID=ecb6748b-f930-9192-0616-1efe6bdcbd0d). Dit is bedoeld als feedback op de data. Resultaten en query's kunnen op deze pagina's gepresenteerd worden!
~~~