Commit 244f9d88 authored by Björn Lindström's avatar Björn Lindström

Fixade diverse interna länkar och ett par externa

parent 7fd22876
Pipeline #62106453 passed with stage
in 50 seconds
......@@ -33,7 +33,7 @@ Efter att ha suttit och kikat på filmen genom springor mellan fingrarna så sj
Och så lite om bokrean... Jag har ju fuskat och suttit och beställt böcker på nätet från årets bokrea. Bokus hade nämligen ett erbjudande att man fick "dubbla poäng på allt" och "gratis frakt" som var omöjligt för mig att motstå. Så när jag gick ned till bokrean (på rätt dag nu) hade jag bara tänkt "titta lite".
Jag läste häromdagen i ett [blogginlägg](./blogg/favoritforfattare.md) av [Johan Anglemark](author/anglemark) att han läste allt av [Susanna Clarke](http://en.wikipedia.org/wiki/Susanna_Clarke) och när jag Googlade för att ta reda på mer om henne fann jag boken [Jonathan Strange and Mr Norrell](http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Strange_%26_Mr_Norrell) som genast intresserade mig. Döm om min glädje när jag ser den boken på bokrean när jag lite planlöst irrade omkring på Akademibokhandeln här i Uppsala. Jag tog det genast som en fingervisning att DEN boken måste jag köpa, glöm att jag går och väntar på ett stort paket från Bokia. Först skriver Johan Anglemark att författaren är en av de som han "läser allt när det kommer ut" av, sen ramlar jag på den på bokrean, och om inte DET är ett "tecken" får du kalla mig blind. Eftersom jag läser mina böcker på Engelska letade jag upp den Engelska versionen av boken för att köpa den. Den var inte på bokrean men ett tecken ÄR ett tecken. Men vilken bedrövelse. Boken är snudd på en decimeter tjock! Jag har tyvärr små händer som dessutom alltid är "onda" av artrit så jag kan inte hålla i böcker av den formidabla digniteten. Jag får vänta på en nyutgåva då de av sympati med mig kapar upp boken i en trilogi.
Jag läste häromdagen i ett [blogginlägg](./blogg/favoritforfattare.md) av [Johan Anglemark](__PREFIX__/forfattare/anglemark) att han läste allt av [Susanna Clarke](http://en.wikipedia.org/wiki/Susanna_Clarke) och när jag Googlade för att ta reda på mer om henne fann jag boken [Jonathan Strange and Mr Norrell](http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Strange_%26_Mr_Norrell) som genast intresserade mig. Döm om min glädje när jag ser den boken på bokrean när jag lite planlöst irrade omkring på Akademibokhandeln här i Uppsala. Jag tog det genast som en fingervisning att DEN boken måste jag köpa, glöm att jag går och väntar på ett stort paket från Bokia. Först skriver Johan Anglemark att författaren är en av de som han "läser allt när det kommer ut" av, sen ramlar jag på den på bokrean, och om inte DET är ett "tecken" får du kalla mig blind. Eftersom jag läser mina böcker på Engelska letade jag upp den Engelska versionen av boken för att köpa den. Den var inte på bokrean men ett tecken ÄR ett tecken. Men vilken bedrövelse. Boken är snudd på en decimeter tjock! Jag har tyvärr små händer som dessutom alltid är "onda" av artrit så jag kan inte hålla i böcker av den formidabla digniteten. Jag får vänta på en nyutgåva då de av sympati med mig kapar upp boken i en trilogi.
Så, det var mitt bloggiinlägg. Hur jag velade runt bland bilar, filmer och Jonathan Strange and Mr Norrell för att komma på vad jag skulle skriva om...
......
......@@ -9,7 +9,7 @@ kategorier = ["Kåserier"]
taggar = ["LibraryThing", "bibliofili", "bibliomani", "böcker"]
+++
[Precis som i Åkas fall](manga-bocker-blir-det) kretsar mina tankar runt böcker för närvarande. Jag har ett både komplicerat och okomplicerat förhållande till böcker. Jag gillar böcker, jag gillar att läsa, jag gillar de fysiska exemplaren. Bibliotek var magiska platser för mig som liten, kanske för att vi inte hade några enorma mängder böcker hemma. Något hundratal, inte fler. Ganska normalt, antar jag.
[Precis som i Åkas fall](./blogg/manga_bocker_blir_det.md) kretsar mina tankar runt böcker för närvarande. Jag har ett både komplicerat och okomplicerat förhållande till böcker. Jag gillar böcker, jag gillar att läsa, jag gillar de fysiska exemplaren. Bibliotek var magiska platser för mig som liten, kanske för att vi inte hade några enorma mängder böcker hemma. Något hundratal, inte fler. Ganska normalt, antar jag.
Jag kan egentligen inte motivera varför jag vill behålla volymerna efter att jag har läst dem. Visst är det praktiskt att kunna plocka fram en bok igen och slå upp något man letar efter, men det är mest ett svepskäl - det är egentligen inte värt den plats de tar. Det rummet skulle kunna användas till mycket annat, och man kan som bekant ingenting ta med sig när man dör. Men böcker är något slags kombination av snuttefilt och statussymbol för mig, antagligen en direkt följd av hur jag såg på böcker som liten. Det är nog säkrast att fortsätta att samla på sig dem, för sinnesfridens skull.
......
......@@ -9,6 +9,21 @@ kategorier = ["Inbjudningar"]
taggar = ["Catahya", "bokprat", "böcker"]
+++
Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite roligt, på ett ironiskt vis, att diskussionen kring Upsalafandoms bokprat har (som Björn Lindström påpekade på [listan](e-postlista)) flyttat från Upsalafandom till [Catahya](http://www.catahya.net/forum/svar.asp?tid=9260&forumid=13). Inte för att det inte finns en stor poäng med det. De aktiva, som i alla fall har försökt att läsa varje bok och dyka upp på varje bokpratsmöte (Björn, Jesper, Johan Anglemark, jag) finns där allihop och sett till erfarenheten av att försöka få med fler fans på bokpratsmötena på sistone så lär det vara betydligt större chans att få någon eller några till att börja komma där. Inte för att det inte har droppat in andra personer av och till, förstås, men ingen annan som har kommit regelbundet.
Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite roligt, på ett ironiskt vis,
att diskussionen kring Upsalafandoms bokprat har (som Björn Lindström
påpekade på [listan](./sidor/epostlista.md)) flyttat från Upsalafandom till
[Catahya](http://www.catahya.net/forum/svar.asp?tid=9260&forumid=13).
Inte för att det inte finns en stor poäng med det. De aktiva, som i alla fall
har försökt att läsa varje bok och dyka upp på varje bokpratsmöte (Björn,
Jesper, Johan Anglemark, jag) finns där allihop och sett till erfarenheten av
att försöka få med fler fans på bokpratsmötena på sistone så lär det vara
betydligt större chans att få någon eller några till att börja komma där.
Inte för att det inte har droppat in andra personer av och till, förstås, men
ingen annan som har kommit regelbundet.
Vilket inte betyder att ni inte skall börja nu, förstås. Det är roligt att prata böcker. Särskilt bra böcker. Det är inte direkt svårt att gå med i Catahya, om man har åsikter om vad och hur och när vi borde läsa och vill skriva på forumet där. Vill man av någon anledning inte göra det går det förstås att påpeka dem här eller på listan också. Dyka upp kan man alltid göra oavsett.
Vilket inte betyder att ni inte skall börja nu, förstås. Det är roligt att
prata böcker. Särskilt bra böcker. Det är inte direkt svårt att gå med i
Catahya, om man har åsikter om vad och hur och när vi borde läsa och vill
skriva på forumet där. Vill man av någon anledning inte göra det går det
förstås att påpeka dem här eller på listan också. Dyka upp kan man alltid
göra oavsett.
......@@ -29,5 +29,5 @@ genomtänkta struktur. Flera av oss (särskilt Åka) hade gjort observationer de
andra missat.
Nästa bokprat handlar om _Bug Jack Barron_ av Norman Spinrad. Se
[kalendariet](./sidor/kalendarium.md), [e-postlistan](.sidor/epostlista.md) eller
[kalendariet](./sidor/kalendarium.md), [e-postlistan](./sidor/epostlista.md) eller
[Facebook](http://www.facebook.com/event.php?eid=397916361368) för detaljer.
......@@ -9,15 +9,15 @@ kategorier = ["Rapporter"]
taggar = ["Diane Duane", "bokprat", "böcker", "fantasy"]
+++
Igår var det, som [påpekat](so-you-want-to-be-a-wizard), bokpratsmöte hemma
hos Jesper. Närvarande var Jesper, undertecknad, Björn och och Biörn X. Vi
skulle prata om Diane Duanes _So You Want to Be a Wizard_, vilket vi också
gjorde i någon mån. Ingen var förskräckligt imponerad – episodisk, för enkel
utveckling, för enkla lösningar, könsrollscementerande och överdrivet
kursiverad var några av omdömena som fälldes. Fungerande språk, intressanta
miljöer och konstaterandet av vi nog tyckt bättre om den om vi befunnit oss
någonstans i närheten av målgruppen var förlåtande faktorer. Ryktet säger att
hennes Star Trek-böcker är bättre.
Igår var det, som [påpekat](./blogg/so_you_want_to_be_a_wizard.md),
bokpratsmöte hemma hos Jesper. Närvarande var Jesper, undertecknad, Björn och
och Biörn X. Vi skulle prata om Diane Duanes _So You Want to Be a Wizard_,
vilket vi också gjorde i någon mån. Ingen var förskräckligt imponerad –
episodisk, för enkel utveckling, för enkla lösningar, könsrollscementerande
och överdrivet kursiverad var några av omdömena som fälldes. Fungerande
språk, intressanta miljöer och konstaterandet av vi nog tyckt bättre om den
om vi befunnit oss någonstans i närheten av målgruppen var förlåtande
faktorer. Ryktet säger att hennes Star Trek-böcker är bättre.
Mer tid ägnades förmodligen åt Neal Stephenson, hans idéer, hans förmåga att
slänga in så många som möjligt sådana i en och samma roman och hans oförmåga
......
......@@ -9,6 +9,6 @@ kategorier = ["Nyheter"]
taggar = ["Catahya", "noveller", "skräck"]
+++
För ett par veckor sedan [påpekade](catahyapriset-for-2007) jag att [Catahya](http://www.catahya.net) delat ut sitt årliga novellpris, som gått till Johan Theorins novell "Endast jag är vaken" – som trycktes i en antologi som är i princip omöjlig att få tag på längre (själv läste jag den en natt hemma hemma hos [en av jurymedlemmarna](http://www.vildvittra.se) efter att ha firat hennes fördelsedag, till exempel).
För ett par veckor sedan [påpekade](./blogg/catahyapriset_for_2007.md) jag att [Catahya](http://www.catahya.net) delat ut sitt årliga novellpris, som gått till Johan Theorins novell "Endast jag är vaken" – som trycktes i en antologi som är i princip omöjlig att få tag på längre (själv läste jag den en natt hemma hemma hos [en av jurymedlemmarna](http://www.vildvittra.se) efter att ha firat hennes fördelsedag, till exempel).
Nu har novellen lagts upp på [Catahyas hemsida](http://www.catahya.net/litteratur/endastjagarvaken.html), så att de som vill kan läsa den.
......@@ -15,7 +15,7 @@ Men nu lider den för min del mot sitt slut – eller mot en paus. Tänker näml
Men bloggen klarar sig utan mig, uppslutningen har ju varit stor. Drömmen om ett dagligt Upsalafazine är förverkligad, ett kollektivzine på nätet för alla att se.
För övrigt tycker jag att vi i Upsalafandom kan skryta lite över er styrka, över aktiviteten vi har här och [på Williams](pubmoten). Vilken annan lokalfandom i Sverige har en sån här tjusig hemsida och blogg, och vilken annan har så välbesökta möten? Jo visst har Stockholmsfandom också pubmöten, även Göteborg/[Club Cosmos](http://clubcosmos.net) är i farten. Men in alles "leder vi rejset": blogg plus pubmöten och annat (bokcirklar, coner...).
För övrigt tycker jag att vi i Upsalafandom kan skryta lite över er styrka, över aktiviteten vi har här och [på Williams](./sidor/pubmoten/index.md). Vilken annan lokalfandom i Sverige har en sån här tjusig hemsida och blogg, och vilken annan har så välbesökta möten? Jo visst har Stockholmsfandom också pubmöten, även Göteborg/[Club Cosmos](http://clubcosmos.net) är i farten. Men in alles "leder vi rejset": blogg plus pubmöten och annat (bokcirklar, coner...).
Då skulle det bara fattas lite pappersfanzines, utgivna fetmagazines med noveller, dikter, recensioner och kåserier. Jovisst har vi 12-timmarsfanzinet, den är bra – en bra början! Jag kan gärna bidra till envar som vill starta ett fanzine i pappersform. (Är det nyss sagda en motsägelse gentemot denna deklaration, att jag slutar blogga? – Nej, bidrag till ett pappersfmz har man ju längre tid på sig att förbereda tänker jag, det är ett mer ambitiöst bidrag av mer eller mindre engångskaraktär.)
......
......@@ -9,7 +9,7 @@ kategorier = ["Kåserier"]
taggar = ["böcker", "vetenskap"]
+++
I ett [tidigare inlägg](vetenskap-och-sf) skrev jag om vad jag hört om
I ett [tidigare inlägg](./blogg/vetenskap_och_sf.md) skrev jag om vad jag hört om
_Hominids_ av Robert Sawyer, bland annat att folk tycker att han tog sig
stora friheter med en person som antas ha en förebild i verkligheten.
......
......@@ -11,7 +11,7 @@ taggar = []
Att prata med andra om böcker är nåt jag nästan alltid gillar. Det brukar vara en given öppning för ganska meningsfullt tankeutbyte, och så är det ju alltid skoj att träffa människor med gemensamma referensramar och intressen.
Som de flesta vet bor jag med min familj i Kanada sedan september. Jag saknar det fanniska umgänget i Uppsala (vilket jag skrev om [här](upsala-i-mina-drommar)), och jag försöker göra vissa ansträngningar för att pigga upp den lilla fantastikläsargruppen vi har här. Det ger mig vissa insikter om både det ena och det andra.
Som de flesta vet bor jag med min familj i Kanada sedan september. Jag saknar det fanniska umgänget i Uppsala (vilket jag skrev om [här](./blogg/upsala_i_mina_drommar.md)), och jag försöker göra vissa ansträngningar för att pigga upp den lilla fantastikläsargruppen vi har här. Det ger mig vissa insikter om både det ena och det andra.
Det finns faktiskt vissa fördelar med att ha en rätt liten grupp. Vi är fyra medlemmar just nu, och om alla kommer på ett möte är det ganska lagom många för att gå laget runt och prata om en och samma bok eller novell. Det går också rätt fort att lära sig varandras individuella smak, och det är ganska kul att se vad som händer när man konfronteras med varandras favoriter.
......
......@@ -25,7 +25,7 @@ alla fall om man räknar i allmän synlighet: han nomineras till Hugo-priset då
och då, är aktiv på nätet och dyker ofta upp på kongresser. Han verkar sälja
rätt bra också. Jag känner att jag borde knyta ihop mina intryck av
_Hominids_, som jag började skriva om [efter att ha läst första
kapitlet](forsta-kapitlet-av-hominids).
kapitlet](./blogg/forsta_kapitlet_av_hominids.md).
Jag håller delvis med Tommy, som skrev att han tyckte att personskildringen
var dålig, men det var inget stort problem för mig. Det kanske blir träigare
......
......@@ -9,6 +9,6 @@ kategorier = ["Kåserier"]
taggar = ["Cory Doctorow", "böcker", "musik", "piratpartiet"]
+++
Nu har läst [Little Brother](http://craphound.com/littlebrother) av Cory Doctorow (som jag laddade ner från nätet, se länken), och jag måste säga att jag verkligen gillade den. Den har allt som fick mig intresserad av sf från första början: smarta killar och tjejer som begriper tekniken och gör den till sin, samt spänning och äventyr och relevans för hur jag ser på världen omkring mig. Som jag också av en slump upptäckte i morse passar låten Eldblommor med [Elektrubadur](http://elektrubadur.se/musik) ganska bra som soundtrack till både terroristattacken i början och en del av de mer dramatiska sammandrabbningarna senare.
Nu har läst [Little Brother](http://craphound.com/littlebrother) av Cory Doctorow (som jag laddade ner från nätet, se länken), och jag måste säga att jag verkligen gillade den. Den har allt som fick mig intresserad av sf från första början: smarta killar och tjejer som begriper tekniken och gör den till sin, samt spänning och äventyr och relevans för hur jag ser på världen omkring mig. Som jag också av en slump upptäckte i morse passar låten Eldblommor med [Elektrubadur](https://www.jamendo.com/artist/4363/elektrubadur) ganska bra som soundtrack till både terroristattacken i början och en del av de mer dramatiska sammandrabbningarna senare.
Lite kul att svenska piratpartiet spelar en viss roll i boken. Med tanke på hur litet Sverige är få landet väldigt mycket uppmärksamhet ute i världen, tycker jag. För övrigt vill jag till Sverige. Sista april gav mig hemlängtan, och jag tittade på webbkameran som visar universitetsparken flera gånger. Och så lyssnar jag på Elektrubadur, av liknande skäl. Jag är också lite avundsjuk på er som var på Åcon. Jag vill också!
......@@ -9,7 +9,7 @@ kategorier = ["Nyheter"]
taggar = ["Filmer", "böcker", "fantastikpriser"]
+++
Den här veckan blir det inget [Bokslut 2007](tag/bokslut2007), då jag glömde
Den här veckan blir det inget [Bokslut 2007](__PREFIX__/taggar/bokslut2007.md), då jag glömde
listan med böcker när jag reste hem till mina föräldrar över påsken. Istället
kan jag meddela att de nominerade till årets Hugopris nu har
[tillkännagivits](http://www.denvention.org/hugos/08hugonomlist.php).
......
......@@ -9,9 +9,9 @@ kategorier = ["Kåserier"]
taggar = ["musik", "sf"]
+++
Jag har planerat ett tag att skriva ett genmäle till Johans artikel [Det
finns inget som heter science
fiction-musik](2008/02/18/det-finns-inget-som-heter-science-fiction-musik).
Jag har planerat ett tag att skriva ett genmäle till Johans artikel [Det finns
inget som heter science
fiction-musik](./blogg/det_finns_inget_som_heter_science_fiction_musik/index.md).
Min huvudsakliga invändning gäller påståendet att musik inte är narrativ.
Snarare skulle jag säga att merparten av all musik är är skapad just för att
framföra berättelser.
......@@ -31,13 +31,13 @@ science fiction om det representerar en science fiction-berättelse.
Det är heller inte svårt att finna exempel på musikalbum som i sin helhet
utgör science fiction-berättelser. Österikiska
[mind.in.a.box](http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_in_a_box) gör inget annat.
David Bowie's [1. Outside](http://en.wikipedia.org/wiki/Outside_(album)) är
[mind.in.a.box](https://en.wikipedia.org/wiki/Mind_in_a_box) gör inget annat.
David Bowie's [1. Outside](https://en.wikipedia.org/wiki/Outside_(album)) är
ett annat exempel på en cyberpunkberättelse i musikalisk form.
Jag tycker inte heller att det är orimligt att referera till musik som ingår
i t.ex. sf-film för sf när den är skriven för att kunna ingå i den
övergripande berättelsens sf-värld. Ett bra exempel är [The American
Astronaut](http://elektrubadur.se/2008/07/09/den-amerikanske-astronauten), en
Astronaut](https://en.wikipedia.org/wiki/The_American_Astronaut), en
rymdvästernhistoria där ett av de element som gör världen främmande för oss
är människornas relation till musik.
......@@ -9,9 +9,7 @@ kategorier = ["Kåserier"]
taggar = ["Carl Sagan", "Michael Moorcock", "musik"]
+++
[Anglemarks inlägg om
sf-musik](det-finns-inget-som-heter-science-fiction-musik) för ett tag sedan
fick mig att fundera.
[Anglemarks inlägg om sf-musik](./blogg/det_finns_inget_som_heter_science_fiction_musik/index.md) för ett tag sedan fick mig att fundera.
Jag kom mig aldrig för att kommentera det, nej ämnet är så stort att jag
måste behandla det i ett eget inlägg.
......
......@@ -9,7 +9,7 @@ kategorier = ["Recensioner"]
taggar = ["Diane Duane", "fantasy"]
+++
1-3/8 i år äger [sf-kongressen](vad_ar_fandom) [Stocon
1-3/8 i år äger [sf-kongressen](./sidor/vad_ar_fandom.md) [Stocon
08](http://stocon08.warp10.se) rum i Stockholm. Hedersgäst är science
fiction- och fantasyförfattare Diane Duane, vilket är anledningen till att
hennes ungdomsfantasybok _So You Want to Be a Wizard_ är vad som skall
......
......@@ -10,8 +10,8 @@ taggar = ["historia", "pubmöten"]
+++
När vi startade den här bloggen lade jag ner viss möda på att lägga in alla
våra [arkiverade gamla pubmötesrapporter](tag/pubmoten). I processen var det
svårt att undvika att läsa någon rad här och där.
våra [arkiverade gamla pubmötesrapporter](__PREFIX__/taggar/pubmoten). I
processen var det svårt att undvika att läsa någon rad här och där.
Eftersom nostalgi säljer tänkte jag här publicera några väl valda citat.
......@@ -23,7 +23,7 @@ Barndomsminnen verkar ha varit ett populärt samtalsämne på våra möten. Exem
> atomer, varpå systern sprang till fadern och sade att hennes lögnaktiga
> syster påstod att Fantomen har gjort allt. Pikant pinsamt att bli anklagad
> för denna lögn var det eftersom Annas uppfattning om vad Fantomen var, var
> ganska vag. ([1997-02-04](4-februari-1997))
> ganska vag. ([1997-02-04](./blogg/4_februari_1997.md))
> Kruse berättade om en sköldpadda hon (?) hade haft som liten, som brukade
> springa bort med mycket jämna mellanrum och återlämnas mot hittelön. Sålunda
......@@ -31,7 +31,7 @@ Barndomsminnen verkar ha varit ett populärt samtalsämne på våra möten. Exem
> undra om sköldpaddan hade sprungit bort. Vi framförde här några
> konspirationsteorier, men de viftades bort. Karin var helt säker på att
> sköldpaddan kravlade ut i världen för egen maskin.
> ([1997-10-07](7-oktober-1997))
> ([1997-10-07](./blogg/7_oktober_1997.md))
Teknik har alltid varit ett populärt ämne. En period vill jag minnas att de
mer datorintresserade i församlingen brukade bli förvisade till ett särskilt
......@@ -44,7 +44,7 @@ bord, för att ge andra samtalsämnen en sportslig chans.
> honom att börja grunna på om han skulle ta kontakt med den vilt främmande
> amerikanska som skrivit till honom för att utbyta amatörporrfilmer. Jag lovar
> att bevaka ärendet och låta er veta hur det går.
> ([1997-11-04](4-november-1997))
> ([1997-11-04](./blogg/4_november_1997.md))
Dolt i arkiven finns också beskrivningar av epokgörande händelser. Vad sägs
till exempel om det här?
......@@ -57,7 +57,7 @@ till exempel om det här?
> jukeboxen konstaterades ha god musik, samt ett volymreglage som barpersonalen
> gärna skruvade ner lite när man frågade dem. Vi beslöt på stående fot att slå
> oss ner, och efter första rundan öhl att flytta mötena hit.
> ([1998-11-03](3-november-1998))
> ([1998-11-03](./blogg/3_november_1998.md))
Det är skönt att se att mötena också uppfyllt sitt huvudsyfte, nämligen
diskussioner om raketer och dylikt. Detta från det första pubmöte jag deltog
......@@ -66,4 +66,4 @@ i, om närvarolistorna är att lita på:
> Exempelvis konstaterade Jolkkonen att alla raketer han under sitt stormiga
> liv har skickat iväg har exploderat efter någon futtig sekund i luften. En
> överlägsen Olle konstaterade att han minsann hade flera lyckade
> uppskjutningar bakom sig. ([2000-02-01](1-februari-2000))
> uppskjutningar bakom sig. ([2000-02-01](./blogg/1_februari_2000.md))
......@@ -9,7 +9,7 @@ kategorier = ["Recensioner"]
taggar = ["Charlie Jade", "Doctor Who", "Firefly", "Life on Mars", "teve"]
+++
I [Riktig sf-film](riktig-sf-film) tipsade jag om några filmer som trots valet av medium är god science fiction.
I [Riktig sf-film](./blogg/riktig_sf_film.md) tipsade jag om några filmer som trots valet av medium är god science fiction.
Nu tänkte jag göra samma sak igen, fast med teve.
......
......@@ -13,6 +13,6 @@ Det är meningen att jag ska blogga här varje Onsdag. Det är inte klokt vad en
Idag tänkte jag skriva lite om David Weber och hans serie om Honor Harrington.
Jag gillar ju "hård SF" med rymdresor, interstellära krig, mm och har till exempel svårt att vänta på [Tanya Huffs](http://www.fantasticfiction.co.uk/h/tanya-huff) nya bok om "Staff Sergeant Torin Kerr's" vidare äventyr i "Valor" serien. I väntan på att den senaste boken i den serien ska skickas ut (ja jag har beställt den) så nosade jag runt för att hitta något som fick höga betyg och trevliga recensioner. Jag fann [David Weber](http://http://en.wikipedia.org/wiki/David_Weber). Klick, klick, (internethandel gillar jag) så använde jag en stor del av mitt senaste stipendium och SF-bokhandeln i Stockholm skickade ett jättepaket fullt med nya spännande böcker. Men nu, 3 böcker senare, börjar jag ana att de är som de är och blir inte bättre. Ja, Honor är duktig, ja, hon är en riktigt bra officer, ja, hon... Men, NEJ, jag begriper inte haussen. Kan någon förklara för mig varför serien om Honor Harrington blivit SÅ populär?
Jag gillar ju "hård SF" med rymdresor, interstellära krig, mm och har till exempel svårt att vänta på [Tanya Huffs](http://www.fantasticfiction.co.uk/h/tanya-huff) nya bok om "Staff Sergeant Torin Kerr's" vidare äventyr i "Valor" serien. I väntan på att den senaste boken i den serien ska skickas ut (ja jag har beställt den) så nosade jag runt för att hitta något som fick höga betyg och trevliga recensioner. Jag fann [David Weber](https://en.wikipedia.org/wiki/David_Weber). Klick, klick, (internethandel gillar jag) så använde jag en stor del av mitt senaste stipendium och SF-bokhandeln i Stockholm skickade ett jättepaket fullt med nya spännande böcker. Men nu, 3 böcker senare, börjar jag ana att de är som de är och blir inte bättre. Ja, Honor är duktig, ja, hon är en riktigt bra officer, ja, hon... Men, NEJ, jag begriper inte haussen. Kan någon förklara för mig varför serien om Honor Harrington blivit SÅ populär?
Och kan någon rekommendera någonting annat som jag kan bita i när tanyahuffabstinensen blir för stark?
......@@ -9,7 +9,7 @@ kategorier = ["Kåserier"]
taggar = []
+++
Sedan några månader tillbaka bor jag i Kanada. Upsala är långt borta, och jag är usel på att använda sociala webbgrejor som [forumet på fandom.se](http://forum.fandom.se). Facebook är ett ständigt dåligt samvete: jag vill inte logga in där och konfronteras med alla jobbiga förfrågningar som jag måste ta ställning till, alla töntiga lekar och test, men det känns ändå som om jag borde hänga där och hålla kontakt med mina vänner. En kombination av dålig känsla för tidsskillnaden med Sverige och dålig kontakt med min kalender ledde också till att jag missade [hemsidesbyggarjippot](12-timmar-hemsida) som jag hade kunnat delta i på avstånd. Jag är helt enkelt usel på det här med att vara social i cyberrymden. Jag vill träffa riktiga människor av kött och blod i den riktiga verkligheten!
Sedan några månader tillbaka bor jag i Kanada. Upsala är långt borta, och jag är usel på att använda sociala webbgrejor som [forumet på fandom.se](https://forum.fandom.se). Facebook är ett ständigt dåligt samvete: jag vill inte logga in där och konfronteras med alla jobbiga förfrågningar som jag måste ta ställning till, alla töntiga lekar och test, men det känns ändå som om jag borde hänga där och hålla kontakt med mina vänner. En kombination av dålig känsla för tidsskillnaden med Sverige och dålig kontakt med min kalender ledde också till att jag missade [hemsidesbyggarjippot](./blogg/12_timmar_hemsida.md) som jag hade kunnat delta i på avstånd. Jag är helt enkelt usel på det här med att vara social i cyberrymden. Jag vill träffa riktiga människor av kött och blod i den riktiga verkligheten!
Inte för att det heller är så enkelt alla gånger.
......
Markdown is supported
0%
or
You are about to add 0 people to the discussion. Proceed with caution.
Finish editing this message first!
Please register or to comment