## Теоретичні питання

1. При оголошенні змінна записується за допомогою заданого імені у відповідному фрагменті коду.

У JavaScript є три види оголошення змінних: let, var, const.
В той час як var була доступна в JavaScript з початкової версії , то let і const стали доступними тільки в ES6 (ES2015) і вище.

var - Після того як зміну оголошено її можна використовувати: присвоювати значення, змінювати, видаляти тощо
Змінні, оголошені як var доступні лише в межах певної функції. Якщо немає такої функції, то змінні доступні глобально.

let – це нащадок var у сучасному JavaScript. Сфера його застосування не обмежується лише функціями, let також використовується у блоці виразів.  Перевага let: це зменшує ймовірність помилок, оскільки змінні доступні тільки в невеликих областях.

const - об'являє константу, доступну лише для читання.

Назва змінних повинна починатися з букви латинського алфавіту (A-Z або a-z)або символів нижнього підкреслення "_" і знаку долара"$".
Наступні символи можуть містити цифри (0-9). А от кирилицею називати зміну не можна.


2. Функція prompt приймає два аргументи (title, [default]).
Вона показує модальне вікно з текстовим повідомленням, полем, куди відвідувач може ввести текст, та кнопками ОК/Скасувати.
title - Текст, який буде відображатися для відвідувача. default - Необов’язковий другий параметр, початкове значення для поля введення тексту.

Функція confirm показує модальне вікно з питанням та двома кнопками: ОК та Скасувати.
Результат: true, якщо натиснути кнопку OK, інакше — false.


3. Приведення типів - це процес перетворення значень з одного типу в інший (наприклад - строки в число, об'єкта - в логічне значення тощо).
Є лише три види перетворень:
 - у строку (String),
 - у логічне значення (Boolean),
 - до числа (Number),

 Наприклад вираз 1 + true дасть результат 2, або 'hello' + 123 відповідно строку 'hello123'