% ------------------------------------------------------------------- literatura
\cleardoublepage
%\nocite{*}%\bibliography{doktorat}%prej diploma%\bibliographystyle{plainslo}
\chaptermark{Literatura}

\begin{thebibliography}{99}

%\bibitem{znacka}
%N.~Avtor, \emph{Naslov}, \rm{Založba, 201x, \texttt{http://matematika.fri.uni-lj.si/}.}

%\bibitem{znacka}
%N.~N.~Avtor, \emph{Naslov}, \rm{Založba, 201x.}

\bibitem{Cib}
J.~A.~Čibej, \emph{Matematika (kombinatorika, verjetnostni račun, statistika)}, \rm{DZS, Ljubljana, 1994.}

\bibitem{Hla}
M.~Hladnik, \emph{Verjetnostni račun in statistika (Zapiski predavanj)}, \rm{Ljubljana, 2002.}

\bibitem{MS}
W.~Mendenhall, T.~Sincich, \emph{Statistics for Engineering and the Sciences}, \rm{Boca Raton ; London ; New York : CRC Press, Taylor \& Francis Group, cop. 2016.}

\bibitem{Ross}
S.~M.~Ross, \emph{Introductory statistics}, \rm{Burlington, MA: Academic Press, Elsevier, cop. 2010.}

\bibitem{Tur}
G.~Turk, \emph{Verjetnostni račun in statistika}, \rm{Ljubljana : Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, 2012.}

\end{thebibliography}
% --------------------------------------------------------------- 
% stvarno kazalo

%\cleardoublepage
%\chaptermark{Stvarno kazalo}
%\printindex

%V besedilu vstavis poleg ustreznih besed \index{}. Uporabljati moras \v{} za sumnike.

%Najprej pozenes LaTeX, potem Makeindex, potem se dvakrat LaTeX.
%Za pravilni vrstni red pri sumnikih pises npr. \index{@S\\v{S}ibka TC}