% --------------------------------------------------------------- 
% naslovna stran

\thispagestyle{empty}

\begin{center}
   \noindent
   {\large UNIVERZA V LJUBLJANI}\\
   {\large FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO}\\
   {\large LABORATORIJ ZA MATEMATIČNE METODE V RAČUNALNIŠTVU IN INFORMATIKI}
\end{center}

\vfill

\begin{center}
   {\large Martin Vuk in Gregor Jerše}\\
   \bigskip\medskip
   \textbf{\LARGE ZBIRKA VAJ IZ MATEMATIKE\\[2mm]}
   \bigskip\medskip
   {\large Študijsko gradivo}
\end{center}

\vfill
\vfill

\begin{center}
{\large Ljubljana, $2018$}
\end{center}

% --------------------------------------------------------------------- 
% uvod
\cleardoublepage

\chapter*{Uvod}
\setlength{\parskip}{1ex plus 0.5ex minus 0.2ex}

Na naslednjih straneh so zbrane naloge, ki so se pojavljale na vajah pri predmetu Matematika za študente visokega strokovnega študija računalništva in informatike na FRI. Dodane so tudi naloge s kolokvijev od leta 20** dalje.

Pri sestavljanju nalog so sodelovali številni asistenti, ki so na FRI poučevali ta predmet, za kar se jim zahvaljujeva. Posebej so k nalogam prispevali Damir Franetič, Leon Lampret, Janoš Vidali, Damjan Vrenčur in drugi.

Za vse naloge v gradivu so na koncu poglavij na voljo rezultati. Izbrane naloge imajo tudi podrobno razdelane rešitve.

\setlength{\parskip}{1ex plus 0.5ex minus 0.2ex}
\vspace{0.1cm}
\vfill
\noindent
{\small \textbf{Math.\ Subj.\ Class.\ ($2010$): }\texttt{97H60}, \texttt{26A06}\\

% ---------------------------------------------------------------------- oznake

\cleardoublepage
\chapter*{Oznake}

\begin{tabular}{rcl}

$\vv(a)$ &...& vektor $a$\\
$\mathbb{R}$ &...& realna števila

\end{tabular}

% ----------------------------------------------------------------------- kazalo
\cleardoublepage

\pagestyle{fancyplain}
%\addcontentsline{toc}{chapter}{Kazalo}
\tableofcontents
\chaptermark{Kazalo}
\cleardoublepage

