---
uid: zivotniprostredi
name: Životní prostředí
fullname: Tým pro životní prostředí
img: teams/resorty/zivotni-prostredi.jpg # obrázek nemusíte dodávat
leader: dana.balcarova
deputy: 
- frantisek.elfmark
contact-local:
  name: Lukáš Blažej
  mob: +420 778 702 712
  mail: lukas.blazej@pirati.cz
  img: /assets/img/people/lukas-blazej.jpg
tags: životní-prostředí
category: resort
redmine: https://redmine.pirati.cz/projects/resort-zivotni-prostredi
forum: https://forum.pirati.cz/viewforum.php?f=560
calendar: # id google kalendáře s událostmi
zapis: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=560&t=48297
redmine_id: # resort-zivotni-prostredi # Střednědobé cíle týmu
mpv: # resort-zivotni-prostredi # Mediální výsledky
---

# Poslanecký resortní tým - PoŽiv
* v poslanecké sněmovně prosazujeme náš [volební program](/program/psp2017/zivotni-prostredi/) pro životní prostředí a projednáváme sněmovní tisky, které jsou přikázány [Výboru pro životní prostředí](http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=4600) (VŽP). Naše aktivita je tedy primárně směřována na práci ve Výboru pro životní prostředí, kde předkládáme vlastní pozměňovací návrhy. Mezi okruhy témat, která řešíme v souvislosti s legislativním procesem v PSP, patří ochrana přírody a krajiny, technická ochrana životního prostředí, financování ochrany životního prostředí a udržitelný rozvoj.

* připravujeme k návrhům podklady a stanoviska pro poslanecký klub,

* předáváme zprávy o legislativním procesu ve VŽP našim senátorům,

* vyjadřujeme se k práci Ministerstva životního prostředí,

* sledujeme práci vlády,

* sledujeme evropský legislativní proces v oblasti ŽP,

* připravujeme interpelace na členy vlády a premiéra.


### Složení týmu:

**Vedoucí týmu:**
* **[Lukáš Blažej](/lide/lukas-blazej)**, zastupitel města Ústí nad Labem.

**Gestor:**
* **[Klára Kocmanová]**(https://www.pirati.cz/lide/klara-kocmanova/), poslankyně.


### Komunikační kanály: 

* [zápisy z porad](https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=560&t=48297)
* [newslettery](https://nalodeni.pirati.cz/news/list/22/)
* [web výboru pro životní prostředí](http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=4600)


# Resortní tým pro životní prostředí

* Pracuje na programových dokumentech pirátské strany, dohlíží nad dodržováním [dlouhodobého programu Životní prostředí](/program/dlouhodoby/zivotni-prostredi/), koordinuje činnost krajských expertních týmů, zabývá se aktuálními kauzami s celostátním dopadem a řeší koncepční otázky.


### Komunikační kanály: 
- [forum](https://forum.pirati.cz/viewforum.php?f=560) 
- newsletter
- [Zulip](https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/246-KETy-.C5.BDivotn.C3.AD.20prost.C5.99ed.C3.AD)


 <br> <br> <br>
# Krajské expertní týmy - KET

* Krajské expertní týmy vykonávají funkce resortního týmu na lokální úrovni. Poskytují podporu voleným zastupitelům, projednávají lokální otázky, řeší místní kauzy a spolupracují s resortním týmem. 

* Pokud máte zájem stát se členem/členkou krajského expertního týmu, obraťte se prosím na vedoucího [místního KET](https://forum.pirati.cz/viewforum.php?f=1137) nebo koordinátora příslušného krajského sdružení.
