# Záleží podle vás na tom, na jakém místě v dotaze je modifikátor použit?
## Řešení

Dle mého názoru je důležité kde se moditikátor v dotaze nachází. Asi budou existovat příklady, kdy to není úplně důležité. Například třeba u takového klíčového slova "dovolená" při použití "exkluzivni dovolena" nebo "dovolená exkluzivní" v obou případech bude znamenat, že se jedná o luxusní dovolenou, velmi drahou dovolená, kterou si může dovolit jen určitá skupina lidí. V tomto případě je interpretace stejná.

Ale je důležité si uvědomit, že umístění modifikátoru v rámci zadané fráze může ovlivnit důraz a interpretaci dané fráze nebo slova. Platí to tak i v běžné komunikaci, v marketingových sdělení, kde je velmi důležité správné umístění modifikátoru, protože to ovlivňuje jak danou frázi a informaci vnímáme.

- modifikátor umístěný na začátku dotazu může mít větší váhu než modifikátor umístěný na konci dotazu

- modifikátor umístěný na konci dotazu se často používá pokud chceme zachovat jednoduchost a srozumitelnost významu

Určitě jsou jisté odlišnosti v umistování modifikátorů v různých jazycích. Pro větší důraz na modifikátor, tak ho je dobré umístit za začátku před klíčové slovo, dosáhneme zvýraznění jeho významu. Pokud přidáme modifikátor na konec za klíčové slovo, může to sloužit jako speficikace nebo upřesnění daného klíčového slova.

Je dobré zkoušet a testovat různé umístění a sledovat, jak to ovlivňuje výsledky vyhledávání. 

## Metody ověření úspěsnoti použití daného modifikátoru a jeho umístění

- **A/B testování** - kde skupina A budou uživatelé, kteří budou vyhledávat s modifikátory a skupina B budou uživatelé, kteří budou vyhledávat bez modifikátorů, po porovnání výsledků obou skupin, dokážeme zjistit, zda jsou modifikátory efektivní, či nikoli. Podobně můžeme testovat také různé umístění modifikátorů.

- Můžeme také provést **testování na umělých datech**, kde známe očekávané výsledky a můžeme tak ověřit, za jsou modifkátory efektivní při přesném zařazení relevantích výsledků.

- **Analýza chování uživatele** - můžeme sledovat chování uživatelů při použití vyhledávacího nástroje s modifikátory a bez nich. Můžeme analyzovat, zda uživatel získává výsledky rychleji a efektivněji s použitím modifikátorů.

- **Zpětná vazba od uživatelů** - můžeme zjistit přímo od uživatelů, zda nacházejí relevantní výsledky a zda jsou modifikátory intuitivní.