Деструктуризація - це спосіб забрати із об'єкта, масиву якісь значення і записати їх в окремі змінні. Пофакту це типу "витягування" окремих властивостей із ланцюжка. Зручно винести окрему властивість за допомогою деструктуризації, ніж кожного разу прописувати весь шлях.
