1. Обьяснить своими словами разницу между обьявлением переменных через var, let и const.

 Коли ми обявляємо змінну var то вона стає читаєма у всій функції так як коли ми обявляємо змінну let вона працюватиме в межах блоку. Змінну let видно тільки після того як вона буде обявленою з const так само. Значення змінної let може змінюватись.  При обявленні змінної const її значення змінюватись вже неможе воно являєтся Константою.  

2. Змінні var не мають блокової області видимості, вони обмежені, як мінімум, тілом функції.
Оголошення змінних var проізводится на початку виконання функції (або скрипта для глобальних змінних). Ці особливості, як правило, не дуже добре впливають на код. Блокова область видимості - це зручно. Тому багато років тому let і const були введені в стандарт і зараз є основним способом оголошення змінних.
