\beginsong{U studni}[by={Stare Dobra Małżeństwo}]
\beginverse
Spotkamy się kiedyś u studni \tab{E A}
Wkoło będzie zielono \tab{E}
Nasze żony będą odświętne \tab{E}
Nawet wódkę wypić pozwolą \tab{A H}
\endverse

\beginverse
Spotkamy się kiedyś u studni \tab{E A}
Takiej zwykłej - z kołowrotem \tab{E}
Woda w niej będzie chłodna \tab{E}
W świat uwierzymy z powrotem\tab{A H}
\endverse

\beginverse
Spotkamy się kiedyś u studni \tab{A}
Być może że na drugim świecie \tab{H E}
Bóg przecież jest łaskawy \tab{A}
I pewnie da nam tę pociechę \tab{H E}
\endverse

\beginverse
Spotkamy się kiedyś u studni \tab{A}
Z wiecznie żywą wodą \tab{H E}
Bellona też zaprosimy \tab{A}
On przecież będzie polewał \tab{H E}
\endverse

\beginverse
Spotkamy się kiedyś u studni \tab{A}
I będziemy znów tacy młodzi \tab{H E}
Nasze żony będą piękne \tab{A}
Nam wódka nie będzie szkodzić \tab{H E}
\endverse

\endsong