\beginsong{Przemijanie}[by={Bez Idola}]
\beginverse
Dzień kolejny minął \tab{a G a a}
Dzień, co nic nie przyniósł \tab{C G a e}
Jeszcze się nie skończył \tab{C G a e}
A nowy już wyrósł \tab{C G a a}
\endverse
\beginchorus
Ref. Tyle dni minęło, tyle marzeń \tab{C G a e}
Tylu ludzi przeszło, tyle zdarzeń \tab{C G a e}
Tyle marzeń sennych się nie spełniło \tab{C G a e}
Tyle dobrych gwiazd ubyło \tab{C G a a}
\endchorus
\beginverse
Tyle słów powiedział \tab{a G a a}
Słów, co nic nie znaczą \tab{C G a e}
Może kogoś uraził \tab{C G a e}
Czyjeś oczy płaczą \tab{C G a a}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Znowu czasu mijanie \tab{a G a a}
Znowu minął dzień \tab{C G a e}
Komu przyniósł radość \tab{C G a e}
Komu smutek zeń \tab{C G a a}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\endsong