\beginsong{Włosy}[by={Elektryczne Gitary}]
\beginverse
Kiedy jesteś piękny i młody \tab{a C D E}
Nie nie nie, nie zapuszczaj wąsów, ani brody \tab{a C D E}
Tylko noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
Kiedy jesteś stary i brzydki \tab{a C D E}
Nie nie nie, nie zużywaj maszynki ani brzytwy \tab{a C D E}
Tylko noś, noś, noś bracie długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
\endverse

\beginverse
To najlepszy sposób na dziewczynę \tab{a C D E}
Zrobić sobie z włosów pelerynę \tab{a C D E}
A więc noś, noś, bracie długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
Już cię rodzina z domu wygania \tab{a C D E}
Już cię fryzjer z nożycami gania \tab{a C D E}
A ty noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
\endverse

\beginverse
Idzie hippis z długimi włosami \tab{a C D E}
Skręcił z Kruczej, idzie Alejami \tab{a C D E}
A ty noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
Idzie żołnierz z długimi włosami \tab{a C D E}
WSW go goni Alejami \tab{a C D E}
A ty noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
\endverse

\beginverse
Bo najlepszy sposób na kobietę \tab{a C D E}
Zrobić sobie z włosów bransoletę \tab{a C D E}
A więc noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
Znów cię rodzina z domu wygania \tab{a C D E}
Znów cię fryzjer z nożycami gania \tab{a C D E}
A ty noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
\endverse

\beginverse
Idzie ojciec, niesie nowe szachy \tab{a C D E}
Długie włosy wiszą mu spod pachy \tab{a C D E}
A ty noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
Idzie siostra, idzie całkiem bosa \tab{a C D E}
Długie włosy wiszą jej u nosa \tab{a C D E}
A ty noś ,noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
\endverse

\beginverse
Kiedy jesteś piękny i młody \tab{a C D E}
Nie, nie, nie zapuszczaj wąsów, ani brody \tab{a C D E}
Tylko noś, noś, bracie długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
I niech cię rodzina z domu wygania \tab{a C D E}
I niech cię fryzjer z nożycami gania \tab{a C D E}
A ty noś, noś, noś długie włosy jak my \tab{a C D E a G Fis F}
\endverse

\endsong