\beginsong{Przebudzenie}[by={Buzu Squat}]
\beginverse
Słuchać w pełnym słońcu, jak pulsuje Ziemia \tab{C G d a} 
Uspokoić swoje serce i niczego już nie zmieniać \tab{C G d a} 
I uwierzyć w siebie porzucając sny \tab{C G d a} 
To twój bunt przemija, a nie ty \tab{C G d a} 
\endverse

\beginchorus
Ref. Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic \tab{C G d a}  
Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic \tab{C G d a} 
\endchorus

\beginverse
Widzieć parę bobrów przytulonych nad potokiem \tab{C G d a}  
Nie zabijać ich więcej, cieszyć się widokiem \tab{C G d a} 
Nie wyjadać im wnętrzności, nie wchodzić w ich skórę \tab{C G d a} 
Stępić w sobie instynkt łowcy, wtopić w naturę\tab{C G d a} 
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\beginverse
Wybrać to, co dobre z mądrych starych ksiąg \tab{C G d a} 
Uszanować swoją godność doceniając ją \tab{C G d a}
A gdy wreszcie uda się własne zło pokonać \tab{C G d a}
żeby zawsze mieć przy sobie czyjeś ramiona \tab{C G d a}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\beginverse
Wyczuć taką chwilę, w której kocha się życie \tab{C G d a} 
I móc w niej być stale, na wieczność w zachwycie \tab{C G d a}
W pełnym słońcu dumnie, na własnych nogach \tab{C G d a}
Może wtedy będzie można ujrzeć uśmiech Boga \tab{C G d a}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\beginverse
Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń \tab{F C d a} 
Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń \tab{F C d a}
Przejść Wielką Rzekę bez bólu i wyrzeczeń \tab{F C d a}
Przejść Wielką Rzekę \tab{F C d a}
\endverse

\endsong