\beginsong{Nie jestem święty}[by={Na bani}]
\beginverse
Lepiej diabłu wlecieć w ramiona \tab{a, d, C9, G}
Zwłaszcza gdy diabeł jest piękną dziewczyną \tab{a, d, C9, G}
Niż tylko po to pokusę pokonać \tab{a, d, C9, G}
Żeby bez lęku iść ciemną doliną \tab{a, d, C9, G}
\endverse

\beginverse
Chociaż dałem się wieść mocom ciemnym \tab{a, d, C9, G}
Zbiesiłem się, czarcim uległem czarom \tab{a, d, C9, G}
I choć kochałem też beznadziejnie \tab{a, d, C9, G}
To przecież miłość znam nie do wiary \tab{a, d, C9, G}
\endverse

\beginchorus
Ref. A miłość daleko jest od grzechu \tab{a, d, C9, a, d, C9}
Miłości mi trzeba jak oddechu \tab{a, d, C9, a, d, C9}
Miłość daleko jest od grzechu \tab{a, d, C9, a, d, C9}
Miłości mi trzeba jak oddechu \tab{a, d, C9, a, d, C9}

\tab{g7, a7} \rep{2}

Nie biesów w niebie czekają z nadzieją \tab{d, B9, C9, G}
Nie na ich cześć tam hymny pieją \tab{d, B9, g7, a7}
Choć wiary nie budzę, aniele mój \tab{d, B9, C9, G}
To ty jednak przy mnie stój \tab{B9, d, C9, a}
\hspace*{\fill}
Nie biesów to czekają w niebiesiech \tab{d, B9, C9, G}
Nie pieją ku ich wątpliwej czci hymnów \tab{d, B9, g7, a7}
Ja święty nie jestem, mój aniele \tab{d, B9, C9, G}
Ale ty zawsze stój przy mnie \tab{B9, d, C9, a}
\endchorus

\beginverse
Być może garnków nie lepią święci \tab{a, d, C9, G}
Ale kto z innej ulepiony gliny \tab{a, d, C9, G}
W górę nie gapię się wniebowzięcie \tab{a, d, C9, G}
Gdy grzeszy myślą, słowem lub czynem \tab{a, d, C9, G}
\endverse

\beginverse
Nie poznałem języka aniołów \tab{a, d, C9, G}
A i z człowiekiem dogadać się trudno \tab{a, d, C9, G}
Niczego na wiarę ot tak nie przyjąłem \tab{a, d, C9, G}
Po co nadzieją karmić się złudną? \tab{a, d, C9, G}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong