\beginsong{Miła}[by={EKT Gdynia}]
\beginverse
Szczur kończy gulasz mdły \tab{e}
Już pora wyjść z kantyny \tab{e}
Karcianej zapis gry \tab{H7}
Na liście od dziewczyny \tab{H7}
Przed nami długa noc \tab{a}
Ruszamy jutro z rana \tab{a}
Pod szary wpełzasz koc \tab{G}
Co skrywa grzech Onana \tab{H7}
\endverse

\beginchorus
Ref. Miła, nie przychodź na wołanie \tab{e a}
Miła, wojenka - moja pani \tab{e a}
Z nią się kochać chcę \tab{G D e}
Gdy w nocy się budzę \tab{D H7}
Miła, twą postać widzę we śnie \tab{e a}
Miła, dojrzałe dwie czereśnie \tab{e a}
Zerwiesz z dłoni mej \tab{G D E}
Gdy kiedyś powrócę \tab{H7 e a H7}

\endchorus

\beginverse
Dwadzieścia prawie lat \tab{e}
I znaczek w czapkę wpięty \tab{e}
Papieros w kącie warg \tab{H7}
Niedbale uśmiechniętych \tab{H7}
Obija się o bok \tab{a}
Nabite "parabellum" \tab{a}
Śpiewamy idąc w krok \tab{G}
Dwa metry od burdelu \tab{H7}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\beginverse
Już dojadł resztki szczur \tab{e}
Do koszar powracamy \tab{e}
Na ścianach latryn wzór \tab{H7}
Z napisów nie dla damy \tab{H7}
Na sen nam czasu brak \tab{a}
Kostucha kości liczy \tab{a}
Pijani w drobny mak \tab{G}
Walimy się na pryczę \tab{H7}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong