\beginsong{Niemanie}[by={Paweł Czekalski}]
\beginverse
Kolejny przedmiot wyrzucam \tab{a e}
Rozstaję się z kolejną rzeczą \tab{G D}
mnie takie rzeczy leczą \tab{a e}
że rzeczy oknem lecą \tab{G D}
a ściany pustką świecą \tab{?}
\endverse

\beginverse
i sam z jedną świecą w pokoju \tab{a e}
cienie drżą płaskie na ekranie ściany \tab{G D}
a tylko mój cień \tab{a e}
a tylko świecy cień \tab{G D}
kiwam się powoli śpiewając ze świeczką w pokoju \tab{?}
\endverse

\beginchorus
Ref. Mniej mam i mniemam że nie mam ja mienia \tab{a e}
mnie nie omamia mania mania mniemania \tab{G D}
ja mam imię a nie... nie mienienie się mianem \tab{a e}
ja manie mam na "nie" a me imię - Niemanie \tab{G D}
\endchorus

\beginverse
Wyrzucam ubranie ostatnie me manie \tab{a e}
teraz mnie w ciele bardzo bardzo wiele \tab{G D}
topnienia potrzeba materii ponieważ \tab{a e}
płomieniem ogrzewam me całe niemienie \tab{G D}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\beginverse
Płomień, cztery ściany \tab{a e}
wosk, knot i ja nie ubrany \tab{G D}
ta chwila się stała \tab{a e}
ja wychodzę z ciała \tab{G D}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\beginverse
Patrzę w telewizor coraz bardziej się boję \tab{a e}
tych co nienawidzą lęku swego nie ukoję \tab{G D}
posiadanie bycie w stanie wiecznego nienasycenia \tab{a e}
a przedmioty to kłopoty posiadanie stan więzienia \tab{G D}
\endverse

\beginverse
rzeczy tyle gromadzenia i potrzeba obronienia \tab{a e}
swej własności od tych gości tych co biegną od wolności \tab{G D}
coraz dalej a ja wcale nie odczuwam tego dreszczu \tab{a e}
ku wolności biec chcę stale oto sens jest mego questu \tab{G D}
\endverse

\beginverse
rzeczy posiadanie rodzi w końcu pytanie \tab{a e}
jaki ma to sens, czy istnieje zatrzymanie? \tab{G D}
myślę że nie, a nie tylko ja mam takie zdanie \tab{a e}
mają ludzie z którymi mnie łączy tej muzyki granie \tab{G D}
\endverse

\beginverse
masz mą miłość Boże, Panie, dzięki Ci za dźwięki grane \tab{a e}
za muzykę narkotykiem ona jest na posiadanie \tab{G D}
kocham Ciebie, śpiewam siebie, jestem vege, śpiewam reagge \tab{a e}
duszę swoją zbawiam, tuszę ze przysparzam wam ja wzruszeń \tab{G D}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong