\beginsong{Jest już za późno, nie jest za późno}[by={Stare Dobre Małżeństwo}]
\beginverse
Jeszcze zdążymy w dżungli ludzkości siebie odnaleźć \tab{C d C}
Tęskność zawrotna przybliża nas \tab{F C d G}
Zbiegną się wreszcie tory sieroce naszych dwu planet \tab{C d C}
Cudnie spokrewnią się ciała nam \tab{F C d G}
\endverse
\beginchorus
Ref. Jest już za późno – Nie jest za późno! \tab{e F}
Jest już za późno – Nie jest za późno! \tab{e F}
Jest już za późno – Nie jest za późno! \tab{e F d G}
Jest już za późno – Nie jest za późno! \tab{e F}
Jest już za późno – Nie jest za późno! \tab{e F}
Jest już za późno – Nie jest za późno! \tab{e F d G}
\endchorus
\beginverse
Jeszcze zdążymy tanio wynająć małą mansardę \tab{C d C}
Z oknem na rzekę lub też na park \tab{F C d G}
Z łożem szerokim, piecem wysokim, ściennym zegarem \tab{C d C}
Schodzić będziemy codziennie w świat \tab{F C d G}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Jeszcze zdążymy naszą miłością siebie zachwycić \tab{C d C}
Siebie zachwycić i wszystko w krąg \tab{F C d G}
Wojna to będzie straszna, bo czas nas będzie chciał zniszczyć \tab{C d C}
Lecz nam się uda zachwycić go \tab{F C d G}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\endsong