\beginsong{Kołysanka dla nieznajomej}[by={Perfect}]
\beginverse
Gdy nie bawi Cię już \tab{C a}
Świat zabawek mechanicznych \tab{F G}
Kiedy dręczy Cię ból \tab{C a}
Niefizyczny \tab{F G}
Zamiast słuchać bzdur \tab{C}
Głupich telefonicznych wróżek zza siedmiu mórz \tab{a e F}
Spytaj siebie czego pragniesz \tab{F G a}
Dlaczego kłamiesz, że miałaś wszystko \tab{F G}
\endverse
 
\beginverse
Gdy udając że śpisz \tab{C a}
W głowie tropisz bajki z gazet \tab{F G}
Kiedy nie chcesz już śnić \tab{C a}
Cudzych marzeń \tab{F G}
Bosa do mnie przyjdź \tab{C}
I od progu bezwstydnie powiedz mi czego chcesz \tab{a e F}
Słuchaj jak dwa serca biją \tab{F G a}
Co ludzie myślą - to nieistotne! \tab{F G}
\endverse

\beginchorus
Ref. Kochaj mnie! Kochaj mnie! \tab{C a C a}
Kochaj mnie nieprzytomnie \tab{C a}
Jak zapalniczka płomień \tab{e}
Jak sucha studnia wodę \tab{F G}
Kochaj mnie namiętnie tak \tab{F G a}
Jakby świat się skończyć miał \tab{F G C}
\endchorus

\beginverse
Swoje miejsce znajdź
I nie pytaj czy taki układ ma jakiś sens
Słuchaj co Twe ciało mówi
W miłosnej studni już nie utoniesz.
\endverse
 
\beginchorus
Ref. Kochaj mnie nieprzytomnie \tab{C a C a}
Jak zapalniczka płomień \tab{C a}
Jak sucha studnia wodę \tab{e}
Kochaj mnie! Kochaj mnie! \tab{C a C a}
Kochaj mnie nieprzytomnie \tab{C a}
Jak księżyc w oknie śmiej się i płacz \tab{e F}
Na linie nad przepaścią tańcz \tab{G a F}
Aż w jedną krótką chwilę \tab{G a}
Pojmiesz po co żyjesz... \tab{F G C}
\endchorus

\endsong