\beginsong{Wędrujemy}[by={Na Bani}]
\beginverse
\tab{A9}
\endverse

\beginverse
Wędruję ścieżką od ciebie do ciebie \tab{A9 A9}
Choć droga prowadzi tylko przez góry \tab{fis F A9}
Przez świat zatopiony wierzchołkami w niebie \tab{A9 A9}
Dwa światy znam – lecz ten mój to który? \tab{fis F A9}
\endverse

\beginverse
Góry rozpadły się w stos fotografii \tab{D E7}
Poprzecinane wąwozami miasta \tab{A9 fis F A9}
Ale ty mój świat ułożyć potrafisz \tab{D E7}
I świat znów zaczyna w góry się zrastać \tab{A9 fis F A9}
\endverse

\beginchorus
Ref. Góry to nasze spiętrzone marzenia \tab{C G a F}
W górach ludzie jak one rosną ku niebu \tab{C G a F}
Morze szczytów nas w żeglarzy przemienia \tab{C G a F}
Sterujących coraz dalej od brzegu \tab{C G a F}

Góry to ludzie którzy je niosą w plecaku \tab{C G a F}
Ludzie są jak góry które noszą w sobie \tab{C G a F}
Gdzie oczy poniosą wędrujemy szlakiem \tab{C G a F}
A u celu i tak czeka drugi człowiek \tab{C G a F}
\endchorus

\beginverse
\tab{C G a D F G A9}
\endverse

\beginverse
Wędruję ścieżką od ciebie do ciebie \tab{A9 A9}
Choć nie ma drogi poza górami \tab{fis F A9}
Już poza tobą świata nie dostrzegam \tab{A9 A9}
Zawieszony między dwoma światami \tab{fis F A9}
\endverse

\beginverse
Tęsknię za tobą na pustych szczytach \tab{D E7}
Lecz mój wzrok nie sięga w doliny \tab{A9 fis F A9}
U świata krawędzi z chmur skłębionych czytam \tab{D E7}
Świat na tobie się kończy na tobie zaczyna \tab{A9 fis F A9}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong