\beginsong{List do małego księcia}[by={Stare Dobre Małżeństwo}]
\beginverse
Zagubieni - Książe - jesteśmy \tab{G e}
Pod gwiazdami grzejemy ręce \tab{C D}
Niebo śmieje się szeroko \tab{h C}
Nasze niebo to jednak coś więcej \tab{G F C D}
\endverse

\beginverse
Niespokojnie - Książe - żyjemy \tab{G e}
Wśród szeptanych krucho skarg \tab{C D}
Dzień do dnia się dodaje \tab{h C}
W dobrą gwiazdę trzeba wierzyć nam \tab{G F C D}
\endverse

\beginverse
Nasze wieczne ucieczki-wycieczki \tab{G e}
Nasze wzdychanie w nieznane \tab{C D}
Kiedy niebo cię olśni \tab{h C}
Wiesz że zaczął się wielki taniec \tab{G F C D}
\endverse

\beginverse
Pod gwiazdami - Książe - żyjemy \tab{G e}
Pod gwiazdami grzejemy ręce \tab{C D}
Niebo śmieje się otwarcie \tab{h C}
I nie trzeba wtedy nic więcej \tab{G F C D}
I nie trzeba wtedy nic więcej \tab{G F C D}
\endverse

\endsong