\beginsong{Z nim będziesz szczęśliwsza}[by={Stare Dobre Małżeństwo}]
\beginverse
Zrozum to, co powiem \tab{a E7}
Spróbuj to zrozumieć dobrze \tab{C G}
Jak życzenia najlepsze, te urodzinowe \tab{F C}
Albo noworoczne, jeszcze lepsze może \tab{d E7}
O północy, gdy składane \tab{F C}
Drżącym głosem, niekłamane \tab{E7}
\endverse
\beginchorus
Ref. Z nim będziesz szczęśliwsza \tab{F C}
Dużo szczęśliwsza będziesz z nim \tab{d E7}
Ja, cóż \tab{F}
Włóczęga, niespokojny duch \tab{C}
Ze mną można tylko \tab{d}
Pójść na wrzosowisko \tab{G}
I zapomnieć wszystko \tab{a}
Jaka epoka, jaki wiek \tab{F C d}
Jaki rok, jaki miesiąc, jaki dzień \tab{C d F C}
I jaka godzina \tab{d}
Kończy się \tab{F}
A jaka zaczyna \tab{a}
\endchorus
\beginverse
Nie myśl, że nie kocham \tab{a E7}
Lub że tylko trochę \tab{C G}
Jak cię kocham, nie powiem, no bo nie wypowiem \tab{F C}
Tak ogromnie bardzo, jeszcze więcej może \tab{d E7}
I dlatego właśnie żegnaj \tab{F C}
Zrozum dobrze, żegnaj \tab{E7}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Ze mną można tylko \tab{d}
W dali znikać cicho \tab{F a}
\endverse
\endsong