\beginsong{Wehikuł czasu}[by={Dżem}]
\beginverse
Pamiętam dobrze ideał swój \tab{A E fis D}
Marzeniami żyłem jak król \tab{A E D A}
Siódma rano - to dla mnie noc \tab{A E fis D}
Pracowac nie chciałem, włóczyłem się \tab{A E D A}
Za to do "puszki" zamykano mnie \tab{A E fis D}
Za to zwykle zamykano mnie \tab{A E D A}
Po knajpach grywałem za piwko i chleb \tab{A E fis D}
Na szyciu blues'a tak mijał mi dzień \tab{A E D A}
\endverse

\beginchorus
Ref. Tylko nocą do klubu "PULS" \tab{E fis D A}
Jam Session do rana - tam królował blues \tab{E fis D A}
To już minęło, ten klimat, ten luz \tab{E fis D A}
Ci wspaniali ludzie nie powrócą \tab{E fis D}
Nie powrócą już \tab{D}
\endchorus

\beginverse
Lecz we mnie zostało coś z tamtych lat \tab{A E fis D}
Mój mały intymny, muzyczny świat \tab{A E D A}
Gdy tak wspominam ten miniony czas \tab{A E fis D}
Jak dobrze, że to nie poszło w las \tab{A E D A}
Dużo bym dał, by przeżyć to znów \tab{A E fis D}
Wehikuł czasu - to byłby cud \tab{A E D A}
Mam jeszcze wiarę, odmieni się los \tab{A E fis D}
Znów kwiatek do lufy wetknie im ktoś \tab{A E D A}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\endsong