\beginsong{Za naszym domem}[by={EKT Gdynia}]
\beginverse
Pospadały z drzew kasztany gubi liści klon \tab{a e}
Odleciały już bociany do cieplejszych stron \tab{d a e}
Przeciągają się wieczory coraz krótsze dni \tab{a e}
I tylko dłużej nam się śni \tab{F d E E7}
\endverse

\beginchorus
Ref. Za naszym domem zapłonęły sady \tab{a G C d}
W kalendarzach wrzesień, znów przybyło lat \tab{ a E a E}
I w twoich włosach zostawiła ślady \tab{a G C d}
Kolorowa jesień ogarniając świat \tab{a E F E}
\tab{( a E d E a )}
\endchorus

\beginverse
Zapraszają nas ogrody, echem woła las \tab{a e}
To dojrzałych jabłek pora grzybobrania czas \tab{d a e}
Gdy rozpalą się ogniska, nad ramiona drzew \tab{a e}
Popłynie z dymem wspólny śpiew \tab{F d E E7}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\beginverse
Słońce coraz niżej kroczy, woda z chłodu drży \tab{a e}
Wiatr wymiata prosto w oczy pozostałość mgły \tab{d a e}
Tylko rzeka nieustannie niepokojąc nas \tab{a e}
Przemijający płynie czas \tab{F d E E7}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong