\beginsong{W górach jest wszystko co kocham}
\beginverse
W górach jest wszystko co kocham \tab{G h C D}
Wszystkie wiersze są w bukach \tab{G h C D}
Zawsze kiedy tam wracam \tab{G h C D}
Biorą klony mnie za wnuka \tab{G h C D}
Zawsze kiedy tam wracam \tab{G h C D}
Siedzę na ławce z księżycem \tab{G h C D}
I szumią brzóz kropidła \tab{G h C D}
Dalekie miasta są niczym \tab{G h C D}
\endverse
\beginchorus
Ref. Ja się tam urodziłem w piśmie \tab{G a e D}
Ja wszystko górom zapisałem czarnym \tab{G a e D}
Ja jeden znam tylko Synaj \tab{G a e D}
Na lasce jałowca \tab{G a e D}
Na lasce jałowca \tab{G a e D}
Na lasce jałowca \tab{G a e}
Wsparty \tab{D}
\endchorus
\beginverse
I czerwień kalin jak cyrylica pisze \tab{G h C D}
I na trąbitach jesieni głosi bór \tab{G h C D}
Że jedna jest tylko mądrość \tab{G h C D}
To dzieło zdjęte z gór \tab{G h C D}
To dzieło zdjęte z gór \tab{G h C D}
To dzieło zdjęte z gór \tab{G h C D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Że jedna jest tylko mądrość \tab{G h C D}
Że jedna jest tylko mądrość \tab{G h C D}
Że jedna jest tylko mądrość \tab{G h C D}
To dzieło zdjęte z gór \tab{G h C D}
To dzieło zdjęte z gór \tab{G h C D}
To dzieło zdjęte z gór \tab{G h C D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\endsong