\beginsong{Jam (Wiosenny)}[by={Dom o Zielonych Progach}]
\beginverse
Jam jest ziemia, co podpiera stopy \tab{C G}
Jam jest wiatr, co rozwiewa włosy \tab{a F G}
Jam jest deszcz, co obmywa twarz \tab{C G}
Jam jest słońce, co wysusza skórę \tab{a F G}
\endverse
\beginchorus
Ref. Jam jest nic i wiele \tab{C G}
Jam jest ten, co płacze \tab{a}
I ten co się śmieje \rep{2} \tab{F G} 
\endchorus

\beginverse
On jest ciepłem, co rozgrzewa ciało \tab{C G}
On jest chmurą, co osłania mnie \tab{a F G}
On jest mgłą, co łagodzi ranek \tab{C G}
On jest ciepłem, które mieszka we mnie \tab{a F G}
\endverse
\beginchorus
Ref. \rep{2}
\endchorus
\endsong