\beginsong{Nie sprzedawajcie swych marzeń}[by={EKT Gdynia}]

\tab{D G D G D A D A}
\vspace{1em}

\beginverse
Samotni ze sobą nie możemy znaleźć \tab{D G A}
Miejsca i czasu na zadumy chwilę \tab{D} 
Uciekamy do nikąd - pod prąd wyobraźni \tab{D G A}
Zostawiając sny jak bezbronne motyle \tab{G D}  
\endverse

\beginchorus
Ref. Ludzie - nie sprzedawajcie swych marzeń \tab{D G D}
Nie wiadomo co się jeszcze wydarzy \tab{G D}
W waszych snach \tab{e A}
Może taka mała chwila zadumy \tab{D G D}
Sprawi, że te marzenia pofruną \tab{G D}
Jeszcze raz \tab{e A}
\rep{2}
Jeszcze raz \tab{G D}
\tab{D G D G D A D A}
\endchorus

\beginverse
Wstawcie w okna tęczę, szykujcie witraże\tab{D G A}
Na które wiatr swawolny gwiazd nam nawieje \tab{D} 
Na pewno przyjdzie wiosna z uśmiechem na twarzy \tab{D G A}
By jak matka dzieciom rozdawać nadzieję  \tab{G D}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong