\beginsong{Jaka jesteś}[by={}]
\beginverse
Jesteś bitwą moją nie skończoną \tab{C d} 
W której ciągle o przyczółek walczę \tab{F G C d F G} 
Jesteś drzwiami które otworzyłem \tab{C d} 
A potem przycięły mi palce \tab{F G C d F G}
\endverse

\beginchorus
Ref. Jesteś kartką z kalendarza \tab{C d}
Zagubioną gdzieś pomiędzy szufladami \tab{F G C d F G} 
I ulicą na której co dzień \tab{C d}
Uciekałem między latarniami \tab{F G C d F G} 
\endchorus

\beginverse
Jesteś mgłą ogromną nie zmierzoną ciszą \tab{C d}
W huku i łoskotem w ciszy \tab{F G C d F G}
Jesteś piórem i wyblakłą kartką \tab{C d}
Którymi na której dzisiaj piszę \tab{F G C d F G}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\beginverse
Przyszłaś do mnie a ja nie spostrzegłem \tab{C d}
Dzisiaj tylko mogę mówić byłaś \tab{F G C d F G}
Nie wiem czy na jawie wzięłaś mnie za rękę \tab{C d}
Czy jak wszystko ty się tylko śniłaś \tab{F G C d F G}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\endsong