\beginsong{Zapiszę śniegiem w kominie}[by={Robert Kasprzycki}]
\beginverse
A jeśli zabraknie na koncie pieniędzy \tab{D A G D}
i w kącie zagnieździ się bieda \tab{D A G}
po rozum do głowy pobiegnę niech powie \tab{D A G D}
co sprzedać by siebie nie sprzedać \tab{D A G}
\endverse

\beginchorus
Ref. Zapiszę śniegiem w kominie \tab{D A}
zaplotę z dymu warkoczyk \tab{h fis}
i zanim zima z gór spłynie - wrócę \tab{G D A}
zapiszę śniegiem w kominie \tab{D A}
warkoczyk z dymu zaplotę \tab{h fis}
i zanim zima z gór spłynie - wrócę \tab{G D A}
i będę z powrotem \tab{G A D}
\endchorus

\beginverse
A jeśli nie znajdę w swej głowie rozumu \tab{D A G D}
to paszport odnajdę w szufladzie \tab{D A G D}
zapytam go może - on pewnie pomoże \tab{D A G D}
poradzi jak sobie poradzić \tab{D A G D}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\beginverse
A jeśli zabraknie ci w sercu nadziei \tab{D A G D}
bo powrót jest zawsze daleko \tab{D A G D}
przypomnij te słowa zaśpiewaj od nowa \tab{D A G D}
bym wiedział że ktoś na mnie czeka \tab{D A G D}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\endsong