\beginsong{Zostanie tyle gór}[by={Dom o Zielonych Progach}]
\beginchorus
Ref. Zostanie tyle gór, ile udźwignąłem na plecach \tab{a F}
Zostanie tyle drzew, ile narysowało pióro \tab{C G}
Zostanie tyle gór, ile udźwignąłem na plecach \tab{a F}
Zostanie tyle drzew, ile narysowało pióro \tab{C G}
\endchorus
\beginverse
Tak gotowym trzeba \tab{a}
Być do każdej ludzkiej podróży \tab{F}
Tak zdecydują w niebie \tab{C}
Lub serce nie zechce już służyć \tab{G}
\endverse
\beginverse
Ja tylko zniknę wtedy \tab{a}
W starym lesie bukowym \tab{F}
Tak jakbym wrócił do siebie \tab{C}
Po prostu wrócę do domu \tab{G D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
I wszystko tam będzie jak w życiu \tab{a}
I stół i krzesła i buty \tab{F}
Te same nieporuszone \tab{C}
Na niebie zostaną góry \tab{G}
\endverse
\beginverse
Tylko ludzi nie będzie \tab{a}
Tych co najbardziej kocham \tab{F}
Czasem we śnie ukradkiem \tab{C}
Zamienią ze mną dwa słowa \tab{G D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Będą leciały stadem liście \tab{a}
Duszyczki i szepty ich w lesie \tab{F}
Będzie tak wielki i świsty \tab{C}
Rok cały będzie tam jesień \tab{G D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\endsong