\beginsong{Bieszczadzki trakt}
\beginverse
Kiedy nadejdzie czas, wabi nas ognia blask \tab{G D C G}
Na polanie, gdzie króluje zły \tab{D C G}
Gwiezdny pył w ogniu tym, łzy wyciśnie nam dym \tab{G D C G}
Tańczą iskry z gwiazdami, a my \tab{D C G}
\endverse
\beginchorus
Ref. Śpiewajmy wszyscy w ten radosny czas \tab{C D G}
Śpiewajmy razem ilu jest tu nas \tab{C D e}
Choć lata młode, szybko płyną wiemy, że \tab{C D G e}
Nie starzejemy się \tab{C D G}
\endchorus
\beginverse
W lesie, gdzie licho śpi, ma przygoda swe drzwi \tab{G D C G}
Chodźmy tam, gdzie na ścianie lasy lśnią \tab{D C G}
Oczy sów, wilcze kły, rykiem powietrze drży \tab{G D C G}
Tylko gwiazdy przyjazne dziś są \tab{D C G}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Dorzuć do ognia drew, w górę niech płynie śpiew \tab{G D C G}
Wiatr poniesie go w wilgotny świat \tab{D C G}
Każdy z nas o tym wie – znowu spotkamy się \tab{G D C G}
A połączy nas bieszczadzki trakt \tab{D C G}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\endsong