\beginsong{Bez słów}[by={Wolna Grupa Bukowina}]
\beginverse
Chodzą ulicami ludzie \tab{G D}
Maj przechodzą, lipiec, grudzień \tab{e h}
Zagubieni wśród ulic bram \tab{C G D}
Przemarznięte grzeją dłonie \tab{G D}
Dokądś pędzą, za czymś gonią \tab{e h}
I budują wciąż domki z kart \tab{C G D}
\endverse
\beginchorus
Ref. A tam w mech odziany kamień \tab{C G}
Tam zaduma w wiatru graniu \tab{C G}
Tam powietrze ma inny smak \tab{C G D}
Porzuć kroków rytm na bruku \tab{C G}
Spróbuj – znajdziesz, jeśli szukać \tab{C G}
Zechcesz nowy świat, własny świat \tab{C G D}
\endchorus
\beginverse
Płyną ludzie miastem szarzy \tab{G D}
Pozbawieni złudzeń, marzeń \tab{e h}
Omijają wciąż główny nurt \tab{C G D}
Kryją się w swych norach krecich \tab{G D}
I śnić nawet o karecie \tab{e h}
Co lśni złotem nie potrafią już \tab{C G D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Żyją ludzie, asfalt depczą \tab{G D}
Nikt nie krzyknie, każdy szepcze \tab{e h}
Drzwi zamknięte, zaklepany krąg \tab{C G D}
Tylko czasem kropla z oczu \tab{G D}
Po policzku w dół się stoczy \tab{e h}
I to dziwne drżenie rąk \tab{C G D}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus

\endsong