\beginsong{Pożegnalny ton}[by={Atlantyda}]
\beginverse
Chyba dobrze wiesz już, jaką z dróg \tab{C e a} 
Popłyniesz, kiedy serce rośnie Ci nadzieją \tab{F C G} 
Że jeszcze są schowane gdzieś \tab{F E a D} 
Nieznane lądy, które szczęście twe odmienią \tab{C F G C} 
\endverse

\beginverse
Chyba dobrze wiesz już, jaką z dróg \tab{C e a} 
Wśród białej fali piany statek Twój popłynie \tab{F C G}  
A jeśli tak, spotkamy się \tab{F E a D} 
Na jakiejś łajbie, którą szczęście swe odkryjesz \tab{C F G C} 
\endverse

\beginchorus
Ref. Morza i Oceany grzmią \tab{C G a F G} 
Pieśni pożegnalny ton \tab{C d G C} 
Jeszcze nieraz zobaczymy się \tab{C G a F} 
Czas stawiać żagle i z portu wyruszać nam w rejs \tab{C G F G C} 
\endchorus

\beginverse
W kolorowych światłach keja lśni \tab{C e a} 
A główki portu sennie mruczą do widzenia \tab{F C G} 
A jutro, gdy nastanie świt \tab{F E a D}
W rejs wyruszymy, by odkrywać swe marzenia \tab{C F G C}
\endverse

\beginverse
Nim ostatni akord wybrzmi już \tab{C e a}
Na pustej scenie nieme staną mikrofony \tab{F C G}
Ostatni raz śpiewamy dziś \tab{F E a D}
Na pożegnanie wszystkim morzem urzeczonym \tab{C F G C}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\endsong