\beginsong{Pożegnanie Liverpoolu}[by={Cztery Refy}]
\beginverse
Żegnaj nam dostojny, stary porcie \tab{C C7 F C}
Rzeko Mersey żegnaj nam \tab{C C G G}
Zaciągnąłem się na rejs do Kalifornii \tab{C C7 F C}
Byłem tam już niejeden raz \tab{C G C C}
\endverse
\beginchorus
Ref. A wiec żegnaj mi, kochana ma! \tab{G G F C}
Już za chwilę wypłyniemy w długi rejs \tab{C C G G}
Ile miesięcy cię nie będę widział nie wiem sam \tab{C C7 F C}
Lecz pamiętać zawsze będę cię \tab{C G C C}
\endchorus
\beginverse
Zaciągnąłem się na herbaciany kliper \tab{C C7 F C}
Dobry statek, choć sławę ma złą \tab{C C G G}
A że kapitanem jest tam stary Burgess \tab{C C7 F C}
Pływającym piekłem wszyscy go zwą \tab{C G C C}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Z kapitanem tym płynę już nie pierwszy raz \tab{C C7 F C}
Znamy się od wielu, wielu lat \tab{C C G G}
Jeśliś dobrym żeglarzem, radę sobie dasz \tab{C C7 F C}
Jeśli nie – toś cholernie wpadł \tab{C G C C}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\beginverse
Żegnaj nam dostojny, stary porcie \tab{C C7 F C}
Rzeko Mersey żegnaj nam \tab{C C G G}
Wypływamy już na rejs do Kalifornii \tab{C C7 F C}
Gdy wrócimy – opowiemy wam \tab{C G C C}
\endverse
\beginchorus
Ref.
\endchorus
\endsong