\beginsong{Piosenka dla Wojtka Bellona}[by={Stare Dobre Małżeństwo}]
\beginverse
Powiedz, dokąd znów wędrujesz \tab{D G D} 
Czy daleko jest twój sad \tab{D G D}
Ten w krainy buczynowe	\tab{C G D}
Ze mną tam układa pieśni wiatr \tab{C G D}
Ten w krainy buczynowe \tab{e G D}
Za mną nikogo, tylko wiatr…	\tab{e G D} 
\endverse
\beginverse
Zmierzchy grają, a przestrzenie \tab{D G D} 
Własny mi podają dźwięk \tab{D G D}
Takie śpiewy z nimi lub milczenie \tab{C G D}
W którym znika każdy dawny lęk \tab{C G D}
W takich śpiewach i milczeniu \tab{e G D}
W szumie świętych buków zginął lęk \tab{e G D}
\endverse
\beginverse
Zaszumiały się powietrza \tab{D G D} 
I ruszyłeś sam na szlak \tab{D G D}
Ten ostatni, ten najlepszy \tab{C G D}
Przyszedł czas, Pan dał znak \tab{C G D}
Ten ostatni, ten najlepszy \tab{e G D}
Przyszedł czas, Pan dał Ci znak.\tab{e G D}
\endverse
\endsong