\beginsong{Niebo do wynajęcia}[by={Robert Kasprzycki}]
\beginverse
Na tablicy ogłoszeń pod hasłem lokale \tab{a}
Przeczytałem przedwczoraj ogłoszenie ciekawe \tab{a}
Na tablicy ogłoszeń fioletowym flamastrem \tab{d}
Ktoś nabazgrał słów kilka dziwna była ich treść: \tab{a}
\endverse

\beginchorus
Ref. Niebo do wynajęcia \tab{G d a}
Niebo z widokiem na raj \tab{G d a}
Tam gdzie spokój jest święty \tab{G d a}
No i święci są pańscy \tab{G d a}
Szklanką ciepłej herbaty \tab{G d a}
Poczęstuje Cię Pan \tab{G d a}
\endchorus

\beginverse
Pomyślałem "to świetnie" takie niebo na ziemi \tab{a}
Grzechów nikt nie przelicza, nikt nie szpera w szufladzie \tab{a}
Pomyślałem "to świetnie" i spojrzałem na adres \tab{d}
Lecz deszcz rozmył litery i już nie wiem gdzie jest \tab{a}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\beginverse
Gdy wróciłem do domu gdzie się błękit z betonem \tab{a}
Splata w Babel wysoki sięgający do chmur \tab{a}
Zaparzyłem herbatę w swym pokoju nad światem \tab{d}
Myśląc "nic nie straciłem, pewnie tak jest i tam" \tab{a}
\endverse

\beginchorus
Ref.
\endchorus

\endsong