\beginsong{Hiszpańskie dziewczyny}
\beginverse
Żegnajcie nam dziś hiszpańskie dziewczyny \tab{e C H7}
Żegnajcie nam dziś marzenia ze snów \tab{e G D}
Ku brzegom angielskim już ruszać nam pora \tab{C D e}
Lecz kiedyś na pewno wrócimy tu znów \tab{C H7 e}
\endverse

\beginchorus
Ref. I smak waszych ust hiszpańskie dziewczyny \tab{e C H7}
W noc ciemną i złą nam będzie się śnił \tab{e G D}
Leniwie popłyną znów rejsu godziny \tab{C D e}
Wspomnienie ust waszych przysporzy nam sił \tab{C H7 e}
\endchorus

\beginverse
Niedługo ujrzymy znów w dali Cape Deadman \tab{e C H7}
I „Głowę Baranią” sterczącą wśród wzgórz \tab{e G D}
I statki stojące na redzie przed Plymouth \tab{C D e}
Klarować kotwicę najwyższy czas już \tab{C H7 e}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\beginverse
Niedługo już żagle na masztach rozkwitną \tab{e C H7}
Kurs szyper wyznaczy do Portland i Wight \tab{e G D}
I znów stara łajba potoczy się ciężko \tab{C D e}
Przez fale w kierunku na Beachie, Fairlee Light \tab{C H7 e}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\beginverse
Zabłysną nam bielą skał zęby pod Dover \tab{e C H7}
I znów noc w kubryku wśród legend i bajd \tab{e G D}
Powoli i znojnie tak płynie nam życie \tab{C D e}
Na wodach i w portach South Foreland Light \tab{C H7 e}
\endverse

\beginchorus
Ref. 
\endchorus

\endsong