\beginsong{Wędrują ludzie}[by={Saskia}]
\beginverse
Z wiarą w sercu \tab{D G}
Z nadzieją w oku \tab{D G}
Co dzień od rana \tab{h fis}
Byle do przodu \tab{G}
\endverse
\beginverse
W huku czy w ciszy \tab{D G}
W burzy czy w słońcu \tab{D G}
Krok po kroku \tab{h fis}
Ciągle ku końcu \tab{G}
\endverse
\beginchorus
Ref. Wędrują ludzie z plecakiem uśmiechu \tab{D A}
Z balastem smutku i oddechu \tab{h G}
I nie chcą spocząć nawet na chwilę \tab{D A}
Bo tak się boją, że coś ich ominie \tab{h G}
\endchorus
\endsong