### Испружи се

Овог пута, ти си нападач.

Додирнуо си бели камен на Е7 и бели је узвратио са F6.

Који је следећи најбољи потез?

Board::extend0

---

Када се продужиш од камена на Е6 играјући на D6, ојачаваш камење тако што
повећаваш своје слободе са 2 на 4.

Board::extend1

---

Такође се можеш продужити и нагоре као што је приказано испод. У ком правцу
треба да продужиш зависи од ситуације. Не мораш да размишљаш о томе за сада
али само запамти да се "продужиш".

Board::extend2

---

Да се црни није продужио, шта би се десило?

Вероватно би бели напао камен на Е6. Требало је да наставиш да нападаш белог
након што си играо Е6, директним нападом на Е7.

Board::extend3

---

А сада, вежбај. Продужи твој камен након твог директног напада и шамара белог.
Постоје два тачна одговора. Нађи оба!

Board::extend4

Запамти да продуживање може да заштити твоје камење.
