1. **Що таке логічний оператор?**

   Логічні оператори в JavaScript використовуються для виконання логічних операцій над булевими (логічними) значеннями.
   Логічні оператори дозволяють комбінувати і порівнювати булеві значення для створення складних умов у програмі.
   Основні логічні оператори в JavaScript включають && (логічне "і"), || (логічне "або") та ! (логічне "не").

2. **Які логічні оператори є в JavaScript і які їх символи?**

   У JavaScript є кілька основних логічних операторів, які використовуються для маніпулювання булевими (логічними) значеннями. Ось основні з них разом з їх символами:

   1. Логічне "і" (AND) - `&&`:
      Оператор `&&` повертає `true`, якщо обидва операнди є `true`. Якщо хоча б один з операндів `false`, повертає `false`.

      ```javascript
      let a = true && true;  // true
      let b = true && false; // false
      let c = false && false; // false
      ```

   2. Логічне "або" (OR) - `||`:
      Оператор `||` повертає `true`, якщо хоча б один з операндів є `true`. Якщо обидва операнди `false`, повертає `false`.

      ```javascript
      let a = true || true;  // true
      let b = true || false; // true
      let c = false || false; // false
      ```

   3. Логічне "не" (NOT) - `!`:
      Оператор `!` змінює логічне значення на протилежне: якщо значення було `true`, стає `false`, і навпаки.

      ```javascript
      let a = !true;  // false
      let b = !false; // true
      ```