<h1>Мої нотатки</h1>
<h2>Ситуація 2.1:</h2>
Щоб додати нове домашнє завдання в новий репозиторій на Gitlab, я:

1. Створю новий репозиторій на Gitlab, якщо він ще не створений.
2. Копіюємо новий репозиторій з GitLab для додавання нового домашнього завдання.
   Це можна зробити за допомогою команди `git clone <remote_repo_link> <forder_name>`, створю `.gitignore` та впишу туди шлях до файлів або тек, які git повинен ігнорувати.
3. Створю файли домашнього завдання в теці з репозиторієм
   та почну їх відстежувати за допомогою команди `git add <file_name>` або `git add *`.
4. Зафіксую зміни за допомогою команди `git commit -m "Commit text"`.
5. Запушу зміни на Gitlab за допомогою команди `git push origin <branch_name>`,
   де `<branch_name>` - назва гілки, на яку ви завантажуєте зміни.

Нижче наведено приклади команд для кожного з кроків:

1. Команда для створення нового локального Git репозиторію:

```
git clone https://gitlab.com/user/myprogect myprogect
```

2. Команда для підтвердження змін:

```
git commit -m "Commit text"
```

3. Команда для завантаження змін на Gitlab:

```
git push origin <branch_name>
```

<h2>Ситуація 2.2:</h2>
Щоб додати існуюче домашнє завдання в новий репозиторій на Gitlab, я:

1. Створю новий репозиторій на Gitlab, якщо він ще не створений.
2. Ініціалізую новий репозиторій локально для додавання нового домашнього завдання.
   Це можна зробити за допомогою команди `git init`, створю `.gitignore` та впишу туди шлях до файлів або тек,
   які git повинен ігнорувати
3. Скопіюю файли домашнього завдання в теку з репозиторієм
   та почну їх відстежувати за допомогою команди `git add <file_name>` або `git add *`.
4. Зафіксую зміни за допомогою команди `git commit -m "Commit text"`.
5. Запушу зміни на Gitlab за допомогою команди `git push origin <branch_name>`,
   де `<branch_name>` - назва гілки, на яку ви завантажуєте зміни.

Нижче наведено приклади команд для кожного з кроків:

1. Команда для створення нового локального Git репозиторію:

```
git init
git remote add origin <repository_URL>
```

2. Команда для копіювання файлів домашнього завдання в теку з репозиторієм:

```
cp <path_to_homework_directory> <path_to_repo_directory>
```

3. Команда для підтвердження змін:

```
git commit -m "Commit text"
```

4. Команда для завантаження змін на Gitlab:

```
git push origin <branch_name>
```
