# Мобилна Роботика
## Duckiebot-template
Темплејт за комуникација со новите роботи. Имате пристап кон камерата, моторите и енкодерите засега, другите функционалности не се пронајдени или довршени.
## Torch-template
Темплејт за имплементација на вештачка интелегенција користејки го гпуто на ботот. Засега не работи бидејќи не е довршено од производителите.
## Teleoperation
Обновена јупитер тетратка за контрола на спаркфан роботите преку контролер.