Energimerking
=============

Obligatorisk
------------

Fra 1. juli 2010 ble det obligatorisk med energimerking av alle boliger over 50 m<span class="pow">2</span> ved salg eller utleie. Det er seksjonseier som er ansvarlig for å energimerke boligen når den skal selges eller leies ut. Energimerket viser hvor energieffektiv boligen er og har en karakterskala fra A til G, hvor A er best. Leilighetene i Sameiet FB2 vil vanligvis få karakter E eller F.

Gjennomføring av energimerking
------------------------------

Du energimerker din bolig enkelt og gratis på [energimerking.no]. lnnlogging skjer ved hjelp av MinID.
Legg inn [gårds-, bruks- og bygningsnummer](/om-sameiet/), samt ditt eget [seksjonsnummer](http://no.wikipedia.org/wiki/Seksjon).
På bakgrunn av opplysningene som legges inn om boligen, utstedes det en energiattest med et energimerke som skal legges fram ved salg eller utleie.

Hjelp
-----

Før du starter energimerkingen kan det være lurt å ta en titt på [denne videoen på Youtube](http://www.youtube.com/watch?v=fyeZkrKMlLE) som på en lettfattelig måte viser hvordan du gjennomfører merkingen.
Hvis du har behov for nye pinkoder for innlogging via MinID kan dette bestilles på [Skatteetaten](http://www.skatteetaten.no/no/person/hvordan-logge-inn/bestill-pin-koder-for-skattekort-og-minside/).
