# Nyttig informasjon

I menyen til venstre finner du nyttig informasjon innnenfor mange områder. Vi anbefaler nye beboere, eiere og meglere å lese alle sidene, og så <a href="/sameiet/styret/">kontakte styret</a> hvis noe er uklart.

Egenkontroll
============

Skjema
------

Skjema for egenkontroll finner du her.

Egenkontroll av brannvern, strøm, vvs osv.
------------------------------------------

Boligsameier er lovpålagt å ha internkontroll og et systematisk HMS-arbeid. En viktig del av dette arbeidet er seksjonseiernes egenkontroll.

Når du fyller ut skjemaet må du sjekke alle opplysningene. Forsikringsselskapet kan kreve erstatning dersom du gir gale opplysninger og det oppstår skader.

Skjemaet skal legges i styrepostkassa, eller sendes elektronisk.

Ansvar
------

Seksjonseier er ansvarlig for vedlikehold av alle punktene som er nevnt i skjemaet, men unntak for soilrørene. Seksjonseier er ansvarlig for vedlikehold av entrédør, vinduer, elektrisk anlegg (fra og med underfordeler i oppgangen), alle rør (unntatt de som går mellom leilighetene) og alt annet som er inne i hver leilighet.

Hyppighet
---------

Det er krav at alle beboere og eiere i sameiet skal gjennomføre årlig egenkontroll. Egenkontrollskjemaet skal fylles ut og sendes inn til styret en gang i året.