Regelbrudd
----------

Hva gjør du hvis naboen bryter husordensreglene?
------------------------------------------------

Ta først kontakt med naboen på en konstruktiv måte og forsøk å løse saken på egen hånd. Husk at det er lov til å ha sosiale sammenkomster, vær hyggelig og imøtekommende når du tar opp saken.

Dersom du ikke når fram, eller problemet gjentar seg kan du [kontakte styret](/styret/). Slike henvendelser skal skje skriftlig, helst på e-post.  Klagen må inneholde navn, leilighetsnummer, tidspunkter og hva slags type problemer det er snakk om.

Styret vil deretter kontakte andre naboer for å undersøke saken, før eventuelle sanksjoner.

Konsekvenser av brudd på husordensregler
----------------------------------------

Styret fører en oversikt over brudd på husordensregler, og gir advarsler.

Ved tredje advarsel er konsekvensene:

- For leietakere: Styret vil kontakte seksjonseier og be om at leieforholdet blir avsluttet umiddelbart.
- For seksjonseiere: Styret vil vurdere å gi advarsel om mulig tvangssalg, i henhold til [Eierseksjonsloven](/nyttig/lover/).

Økonomisk ansvar
----------------

Regelbrudd som fører til utgifter for sameiet og/eller andre beboere, som ekstrautgifter med oppussing, rydding, vasking, bortkjøring av søppel eller lignende, vil bli fulgt opp.

Se [side om erstatingsansvar](/nyttig/erstatningsansvar/).

Regler og vedtekter
-------------------

Se også [husordensreglene](/nyttig/husordensregler/) og [vedtektene](/nyttig/vedtekter/) til sameiet.