### Index

* [Bash](#bash)
* [C++](#c-1)
* [Git](#git)
* [HTML](#html)
* [Java](#java)
* [Language Agnostic](#language-agnostic)
  * [Algoritmy a datové struktury](#algoritmy-a-datove-struktury)
  * [Bezpečnost](#bezpecnost)
  * [Matematika](#matematika)
  * [Právo](#pravo)
  * [Regulární výrazy](#regularni-vyrazy)
  * [Sítě](#site)
* [LaTeX](#latex)
* [Linux](#linux)
  * [Distribuce](#distribuce)
* [OpenSource](#opensource)
* [PHP](#php)
* [Python](#python)
  * [Django](#django)
* [Ruby](#ruby)
* [TeX](#tex)
* [Webdesign](#webdesign)
* [XML](#xml)


### Bash

* [Bash očima Bohdana Milara](http://i.iinfo.cz/files/root/k/bash_ocima_bohdana_milara.pdf) (PDF)


### C++

* [Moderní programování objektových aplikací v C++](https://akela.mendelu.cz/~xvencal2/CPP/opora.pdf) (PDF)
* [Objektové programování v C++](http://media1.jex.cz/files/media1:49e6b94e79262.pdf.upl/07.%20Objektov%C3%A9%20programov%C3%A1n%C3%AD%20v%20C%2B%2B.pdf) (PDF)
* [Praktické programování v C++](http://www.uamt.feec.vutbr.cz/~richter/vyuka/XPPC/spolecne/prednes.pdf) (PDF)
* [Programovací jazyky C a C++](http://homel.vsb.cz/~s1a10/educ/C_CPP/C_CPP_web.pdf) (PDF)
* [Programování v C++](http://www1.osu.cz/~fojtik/doc/proc2.pdf) (PDF)


### Java

* [Java 5.0, novinky jazyka a upgrade aplikací](http://i.iinfo.cz/files/root/k/java-5-0-novinky-jazyka-a-upgrade-aplikaci.pdf) (PDF)


### Git

* [Pro Git](https://knihy.nic.cz) - Scott Chacon (PDF)


### HTML

* [Ponořme se do HTML5](https://knihy.nic.cz) - Mark Pilgrim (PDF)


### Language Agnostic

#### Algoritmy a datové struktury

* [Základy algoritmizace](http://i.iinfo.cz/files/root/k/Zaklady_algorimizace.pdf) (PDF)


#### Bezpečnost

* [Báječný svět elektronického podpisu](https://knihy.nic.cz) - Jiří Peterka (PDF)
* [Buď pánem svého prostoru](https://knihy.nic.cz) - Linda McCarthy a Denise Weldon-Siviy (PDF)


#### Matematika

* [Diskrétní matematika](http://math.feld.cvut.cz/habala/teaching/dma.htm) - Petr Habala (PDFs)
* [Matematika SŠ](http://www.realisticky.cz/ucebnice.php?id=3) - Martin Krynický (PDFs)
* [Think Stats: Pravděpodobnost a statistika pro programátory](http://eknihy.knihovna.cz/kniha/think-stats-pravdepodobnost-a-statistika-pro-programatory) - Allen B. Downey (PDF)


#### Právo

* [Internet jako objekt práva](https://knihy.nic.cz) - Ján Matejka (PDF)


#### Regulární výrazy

* [Regulární výrazy](http://www.root.cz/knihy/regularni-vyrazy/) (PDF)


#### Sítě

* [Internetový protokol IPv6](https://knihy.nic.cz) - Pavel Satrapa (PDF)


### LaTeX

* [Ne příliš stručný úvod do systému LaTeX 2e](http://www.root.cz/knihy/ne-prilis-strucny-uvod-do-systemu-latex-2e/) (PDF)


### Linux

* [Linux: Dokumentační projekt](http://www.root.cz/knihy/linux-dokumentacni-projekt/) (PDF)
* [Učebnice ABCLinuxu](http://www.root.cz/knihy/ucebnice-abclinuxu/) (PDF)


#### Distribuce

* [Gentoo Handbook česky](http://www.root.cz/knihy/gentoo-handbook-cesky/) (PDF)
* [Instalace a konfigurace Debian Linuxu](http://www.root.cz/knihy/instalace-a-konfigurace-debian-linuxu/) (PDF)
* [Mandriva Linux 2008 CZ](http://www.root.cz/knihy/mandriva-linux-2008-cz/) (PDF)
* [Příručka uživatele Fedora 17](http://www.root.cz/knihy/prirucka-uzivatele-fedora-17/) (PDF)
* [SUSE Linux: uživatelská příručka](http://www.root.cz/knihy/suse-linux-uzivatelska-prirucka/) (PDF)


### OpenSource

* [Katedrála a tržiště](http://www.root.cz/knihy/katedrala-a-trziste/) (PDF)
* [Tvorba open source softwaru](https://knihy.nic.cz) - Karl Fogel (PDF)


### PHP

* [PHP Tvorba interaktivních internetových aplikací](http://www.kosek.cz/php/php-tvorba-interaktivnich-internetovych-aplikaci.pdf) (PDF)


### Python

* [Ponořme se do Pythonu 3](https://knihy.nic.cz) - Mark Pilgrim (PDF)
* [Učebnice jazyka Python](http://i.iinfo.cz/files/root/k/Ucebnice_jazyka_Python.pdf) (PDF)


#### Django

* [Django Girls Tutoriál](https://tutorial.djangogirls.org/cs/) (1.11) (HTML) (:construction: *in process*)


### Ruby

* [Ruby Tutoriál](http://i.iinfo.cz/files/root/k/Ruby_tutorial.pdf) (PDF)


### TeX

* [První setkání s TeXem](http://www.root.cz/knihy/prvni-setkani-s-texem/) (PDF)
* [TeXbook naruby](http://www.root.cz/knihy/texbook-naruby/) (PDF)


### Webdesign

* [Webová režie: základy koncepčního myšlení u webových projektů](http://www.root.cz/knihy/webova-rezie-zaklady-koncepcniho-mysleni-u-webovych-projektu/) (PDF)


### XML

* [XML pro každého](http://www.root.cz/knihy/xml-pro-kazdeho/) (PDF)
