# מעטפת הענן המבצעי

### תורנויות (אחראית אמית פרידמן)
מתנהלת טבלת צדק תורנויות כגון תורנות רס"ר, אריזת מוצרי מזון ועוד. על פי טבלת הצדק האחראי משבץ חייל לביצוע תורנות. במידה והחייל לא יכול להגיע אל התורנות מכל סיבה שהיא עליו למצוא מחליף ולהודיע לאחראי התורנויות על ביצוע ההחלפה. במידה ולחייל יש פטורים כאלו ואחרים עליו להודיע לאחראי התורנויות. עם הגעת חייל חדש לענף יינתן לו "חודש חסד" בטרם ישובץ לתורנות.

### הגנ"מ (אחראי אליעד בזק)
אחת לשנה ישלח כל חייל חובה (לא כולל עתודאים) לביצוע שבוע הגנ"מ בבסיס ברחבי הארץ. ההגנ"מ כולל שמירה עם נשק. עם הגעת חייל חדש לענף יש לרכז אצל אחראי ההגנ"מ רשימת פטורים תקפים. טבלת הצדק בנושא ההגנ"מ משולבת עם טבלת צדק התורנויות הכללית.

### לוגיסטיקה (אחראי דניאל חריט)
לענף מלאי בטן של ציוד מחשוב לוגיסטי כגון מחשבים, לפטופים ומסכים. ניתן לפנות בבקשה לקבלת ציוד מחשוב לאחראי הלוגיסטיקה בטופס [הנ"ל](https://forms.gle/4URsrwzoeBrngXUF7).
בנוגע לבקשות ציוד אישיות כגון החלפת מדים, נעליים וכו' יש לשלוח מייל ללוגיסטיקה היחידתית ובה לפרט את הבקשה. רצוי לכתב במייל את המפקד האישי על מנת שיוכל לעקוב אחר הנושא. נגדת הלוגיסטיקה של היחידה הינה מירית גולדברגר ומש"קית הלוגיסטיקה הינה שקד כהן.
על כל חייל לשים לב כי הוא חתום על כל הציוד שברשותו (מחשבים, מסכים, קוראי טביעות אצבע וכו') ולא חתום על ציוד נוסף שאינו ברשותו. פערים באחזקת ציוד הן אחראיות החייל בלבד, במידה וחייל העביר ציוד לחייל אחר עליו להעביר את החתימה במערכת [הקיטבג](kitbag.prat.idf.il).
בעלי תפקידים:
- שקד כהן - כל נושאי החלפות מדים/נעליים.
- מקס קלייב - ניפוק ציוד מחשוב בהתאם להקצאות שמקבלים מראש מול ק אגם שמעביר לאפסנאות.
- שני עודד/אלון אבישר - מקצים על פי מה שיש במחסן.
- שי אברמוביץ - אחראית הזמנות חודשיות

### הגנ"ש (אחראי דניאל חריט)
אחת לשנה ישלח כל איש קבע (ועתודאי) לביצוע שבוע הגנ"ש אחד ורזרבה אחת להגנ"ש. על רזרבה להגנ"ש להתייצב בבוקר ההגנ"ש מוכנה ליציאה להגנ"ש. כמו כן ישלח החייל לביצוע אל"ת טרום ההגנ"ש או הרזרבה להגנ"ש. נא לשים לב כי אל"ת יערך כחודש לפני ההגנ"ש ואורכו יום שלם מבוקר ועד שעות הערב המאוחרות. יש לשלוח פטורים רלוונטיים לאחראי ההגנ"ש עם ההגעה לענף.
קשה עד בלתי אפשרי לשנות תאריכי אל"ת / הגנ"ש, עליכם להיערך לתאריכים הללו מבעוד מועד ולוודא זמינותכם.

### שלישות (אחראיות אישית + מפקד החייל)
פניה לשלישות תעשה בשני צירים - מייל ושליחת ווצאפ. מייל לצרכי תיעוד וווצאפ לצורך טיפול מהיר בבקשה. על כל חייל לטפל בנושאי השלישות יחד עם מפקדו הישיר.
בעלי תפקידים רלוונטיים: סמדר דאבוש רמ"ד משא"ן, זהבה טליאס ע' רמ"ד משא"ן, דניאל נתן נגדת שלישות, רוני יעקובי מש"קית שלישות, צליל מיכאל מש"קית שלישות, עמית אורן מש"קית שלישות.

### קורסים (אחראית נועה כהן)
רישום לקורסים מתבצע דרך מערכת המרשל. במערכת המרשל יש מגוון קורסים - מקוונים, פרונטליים ולצרכים שונים כגון: העשרה ופטורים לקורסי תואר, קורסי שלב הכרחיים לקבלת דרגה ומבחני מה"ט.
הרישום מתבצע דרך רשמת הקורסים בצורה מסודרת - יש להתחבר למערכת המרשל (ברשת הארמי) בכתובת www.marshal.idf, לחפש את הקורס הרצוי, לראות האם יש מקומות פנויים ולבדוק עם ראש הצוות האם מאושר מבחינתו לצאת לקורס. במידה והקורס דורש מבחן כניסה יש להעביר לרשם הקורסים מייל מסודר עם לינק לדף הקורס, שם מלא, מספר אישי, תאריכי הקורס ותאריך מבחן כניסה וכמובן לכתב גם את ראש הצוות במייל. הרישום יתבצע בהתאם למגבלות התקציב בענף.
קורסי שלב יש לבצע מספיק זמן מראש טרם תאריך הזכאות לדרגה על מנת למנוע עיכוב דרגה. קורסי שלב ומה"ט אינם עולים כסף ליחידה וניתן לצאת אליהם ללא כל בעיה. קורסי העשרה ופטורים לתואר מותנים בתעדוף פנים ענפי ותקציב היחידה.
שימו לב - ביטול קורסים יתבצע עד שבועיים לפני תחילת הקורס, חריגה מהזמנים תגרור הפסד  כספי וביטול הקורס לא יאושר.

### בטחון מידע (אחראי דוריאן צרפי)
עיסוקנו המבצעי מחייב אותנו לשמור ולהגן על התשתית שלנו ועל המידע בו אנו מחזיקים. תפקידו של נאמן הב"ם הוא לתקף את מדיניות בטחון המידע בענף בו הוא משרת.
עיקר הנהלים:
- מניעת חיבור ציוד לא מאושר לרשתות צהליות
- חיבור מחשב של סביבה אחת אל רשת של סביבה אחרת

על מנת שמקרים כאלו לא יתקיימו תפקידו של נאמן הב"ם:
- לסמן כבלים של רשתות שונות בצבעים שונים
- לסמן מחשבים ומסכים לפי סוג הרשת
- לחבר חסמי USB למחשבים בסיווג גבוה
- לנהל הרשאות כניסה למשרדים עם מחשבים בסיווג גבוה
- לעדכן את כלל חיילי הענף במדיניות העדכנית ביותר
