Теоретичне питання

Поясніть своїми словами, що таке AJAX і чим він корисний при розробці Javascript.

AJAX (Asynchronous JavaScript And XML) — підхід до побудови користувацьких інтерфейсів вебзастосунків, за яких вебсторінка, не перезавантажуючись, у фоновому режимі надсилає запити на сервер і сама звідти довантажує потрібні користувачу дані. (Wikipedia)

AJAX це технологія, що дозволяє здійснювати асинхронний обмін даними між клієнтом та сервером без потреби перезавантажувати сторінку.
Завдяки AJAX можна оновлювати окремі частини сторінки безпосередньо на клієнті.






Завдання

Отримати список фільмів серії Зоряні війни та вивести на екран список персонажів для кожного з них.

Технічні вимоги:
Надіслати AJAX запит на адресу https://ajax.test-danit.com/api/swapi/films та отримати список усіх фільмів серії Зоряні війни
Для кожного фільму отримати з сервера список персонажів, які були показані у цьому фільмі. Список персонажів можна отримати з властивості characters.
Як тільки з сервера буде отримана інформація про фільми, відразу вивести список усіх фільмів на екрані. Необхідно вказати номер епізоду, назву фільму, а також короткий зміст (поля episodeId, name, openingCrawl).
Як тільки з сервера буде отримано інформацію про персонажів будь-якого фільму, вивести цю інформацію на екран під назвою фільму.
Необов'язкове завдання підвищеної складності
Поки завантажуються персонажі фільму, прокручувати під назвою фільму анімацію завантаження. Анімацію можна використовувати будь-яку. Бажано знайти варіант на чистому CSS без використання JavaScript.
Примітка

Завдання має бути виконане на чистому Javascript без використання бібліотек типу jQuery або React.

Література:
Використання Fetch на MDN
Fetch
CSS анімація
Події DOM