\chapter{Specifikacija programske potpore}
		
	\section{Funkcionalni zahtjevi}
			
			
			\noindent \textbf{Dionici:}
			
			\begin{packed_enum}
				
				\item Vlasnik sustava(naručitelj)
				\item Administrator				
				\item Klijenti
				    \begin{packed_enum}
						
						\item  Registrirani korisnik - Kupac
						\item  Anonimni korisnik - Gost
				
					\end{packed_enum}
				\item Razvojni tim
				
			\end{packed_enum}
			
			
			\noindent \textbf{Aktori i njihovi funkcionalni zahtjevi:}
			
			\begin{packed_enum}
				\item  \underbar{Anonimni/neregistrirani korisnik (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item Pregledati ponudu na web shopu
					\item Ući u proizvod i vidjeti detaljnije o njemu
					\item Registrirati se u sustav, stvoriti novi korisnički račun (potrebni su mu : email, ime, prezime, lozinka, adresa)
					
				\end{packed_enum}

				

				\item  \underbar{Logirani/registrirani korisnik (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item Prijaviti se u sustav
					\item Dodati proizvode u košaricu
					\item Iskoristiti promotivni kod
					\item Kupiti proizvode iz košarice
					\item Pogledati svoje prethodne kupnje
					
				\end{packed_enum}
			

				\item  \underbar{Administrator (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item Pregledati podatke o trenutnim trgovinama i vlasnicima
					\item Dodati novu trgovinu i definirati joj vlasnika
					\item Dodavati i brisati pojedinačne proizvode
					\item Dodavati i brisati kategorije proizvoda

				\end{packed_enum}

			
			
				\item  \underbar{Vlasnik sustava (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item Prijaviti se u sustav
					\item Pregledati svoje proizvode i podatke o njima
					\item Dodavati i brisati kategorije proizvoda
					\item Dodavati i brisati pojedinačne proizvode
					\item Provesti kupovinu koju obavi kupac

					
				\end{packed_enum}
			
				\item  \underbar{Baza podataka (sudionik):}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item Pohranjuje sve podatke o korisnicima i njihovim ovlastima
					\item Pohranjuje sve podatke o trgovinama i vlasnicima
					\item Pohranjuje sve podatke o kategorijama i proizvodima\\
				
			\end{packed_enum}
		\end{packed_enum}
		


			Neregistrirani korisnik (gost) i registrirani korisnik (kupac) mogu se promatrati kao KLIJENTI. Klijent je generalizacija gosta i kupca, te je klijent specijalizacija korisnika. Svaki klijent može pregledati ponudu web shopa, ali samo gost se može registrirati, a samo kupac nakon prijave može dodavati proizvode u košaricu i kupiti te proizvode.
			
			\eject 
			
			
				
			\subsection{Obrasci uporabe}
				
				
				\subsubsection{Opis obrazaca uporabe}
					

					\noindent \underbar{\textbf{UC1-Pregled proizvoda}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Korisnik (kupac, gost, vlasnik) 
						\item  \textbf{Cilj:} pregledati ponuđene proizvode web shopa
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} -
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Učitavanjem aplikacije na početnoj stranici prikazuju se proizvodi
							\item Korisnik (ili vlasnik) odabire proizvod klikom na njega
							\item Prikazuju se detalji o proizvodu
						\end{packed_enum}
						
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC2-Pregled proizvoda određene kategorije}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Korisnik (kupac, gost, vlasnik) 
						\item  \textbf{Cilj:} pregledati ponuđene proizvode određene kategorije web shopa
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} -
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Učitavanjem aplikacije na početnij stranici prikazuju se proizvodi
							\item Korisnik (ili vlasnik) odabire željenu kategoriju - odnosno filter po kategoriji
							\item Na početnoj stranici se prikazuju samo proizvodi te kategorije
						\end{packed_enum}
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC3-Registracija korisnika}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Gost
						\item  \textbf{Cilj:} Stvoriti korisnički račun za pristup sustavu
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} -
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik odabire opciju za registraciju
							\item Korisnik unosi potrebne korisničke podatke
							\item Korisnik potvrđuje ispravnost emaila
							\item Sustav obavještava korisnika o uspješnoj registraciji te upisuje njegove podatke u bazu podataka
						\end{packed_enum}
					
						\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
						
						\item[] \begin{packed_item}
	
							\item[2.a] Ponovljena lozinka nije ispravna 
							\item[] \begin{packed_enum}
								
								\item Sustav upozorava korisnika o neispravno ponovljenoj lozinki
								\item Korisnik ponovno upisuje podatke
								
							\end{packed_enum}
							\item[2.b] Uneseni email za registraciju već je zauzet u bazi podataka (email je jedinstven za svakog korisnika)
							\begin{packed_enum}
								
								\item Sustav upozorava korisnika o postojećem računu s tim emailom
								
							\end{packed_enum}
							
						\end{packed_item}
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC4-Prijava korisnika}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Korisnik (kupac, vlasnik i administrator)

						\item  \textbf{Cilj:} Dobiti pristup korisničkom sučelju 
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je registriran
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik unosi potrebne podatke za prijavu →  email i lozinku
							\item Sustav potvrđuje ispravnost podataka
							\item Omogućen pristup korisničkom sučelju 
						\end{packed_enum}
					
						\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
						
						\item[]
						\begin{packed_item}

						
						\item[2.a] Korisnik nije potvrdio email nakon registracije
						\item[] \begin{packed_enum}
							\item Sustav obavještava korisnika o neuspjehu prijave i obavještava ga da treba potvrditi email (UC3.1)
							\item Korisnik ponovno upisuje svoje podatke za prijavu
						\end{packed_enum} 
							
						\end{packed_item}
						
						
						\item[] \begin{packed_item}

						
						\item[2.b] Neispravni podaci (email i/ili lozinka)
						\item[] \begin{packed_enum}
							\item Sustav obavještava korisnika o neuspjehu prijave
							\item Korisnik ponovno upisuje svoje podatke za prijavu
						\end{packed_enum} 
							
						\end{packed_item}
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC5-Dodavanje proizvoda u košaricu}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Kupac
						\item  \textbf{Cilj:} Dodati željene proizvode u košaricu
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik ulazi u proizvod klikom na njegovu sliku
							\item Korisnik odabire veličinu
							\item Korisnik dodaje odabrani proizvod u košaricu
						\end{packed_enum}
					
						\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
						
						\item[] \begin{packed_item}

						
						\item[2.a] Željene veličine nema trenutno na zalihama
						\item[] \begin{packed_enum}
							\item Sustav onemogućuje gumb za dodavanje u košaricu (s dodatnim objašnjenjem da nema te veličine)
						\end{packed_enum} 
							
						\end{packed_item}
					\end{packed_item}
					
					
					\noindent \underbar{\textbf{UC6-Pregled košarice}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Kupac
						\item  \textbf{Cilj:} Pregledati odabrane proizvode za kupnju 
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik klikom na ikonu košarice ulazi u košaricu
							\item Korisniku se na zaslonu prikazuje aktivna košarica

						\end{packed_enum}
					
						\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
						
						\item[] \begin{packed_item}

						
						\item[2.a] Korisnik nije dodao ni jedan proizvod u aktivnu košaricu
						\item[] \begin{packed_enum}
						    \item Sustav mu nudi opciju odabira pregleda prošlih košarica
						\end{packed_enum} 
						\end{packed_item}
					\end{packed_item}
					
					\noindent \underbar{\textbf{UC7-Pregled povijesti kupnje - prošlih košarica}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Kupac
						\item  \textbf{Cilj:} Pregledati kupljene proizvode iz prošlih narudžbi
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen i nema proizvoda u aktivnoj košarici
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik klikom na ikonu košarice ulazi u košaricu
							\item Korisniku se na zaslonu prikazuje lista prošlih košarica
							\item Korisnik klikom na jednu od košarica dobiva prikaz proizvoda iz te odabrane košarice

						\end{packed_enum}
					
						\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
						
						\item[] \begin{packed_item}

						
						\item[2.a] Korisnik nije obavio ni jednu kupnju do sada
						\item[] \begin{packed_enum}
						    \item Sustav ga o tome obaviještava i nudi povratak na početnu stranicu
						\end{packed_enum} 
						\end{packed_item}
					\end{packed_item}
					
					\noindent \underbar{\textbf{UC8- Brisanje proizvoda iz košarice}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Kupac
						\item  \textbf{Cilj:} Brisanje neželjenog proizvoda iz košarice
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen i ima barem jedan proizvod u košarici
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik ulazi u košaricu
							\item Korisnik pored neželjenog proizvoda odabire gumb za brisanje tog proizvoda iz košarice
							\item Sustav briše proizvod iz košarice
						\end{packed_enum}
					
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC9- Checkout}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Kupac
						\item  \textbf{Cilj:} Obaviti kupnju odabranih proizvoda
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen i ima proizvoda u aktivnoj košarici
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik klikom na ikonu košarice ulazi u košaricu
							\item Korisnik klikom na "checkout" odlučuje da želi kupiti odabrane proizvode
							\item Korisnik još jednom potvrđuje da će obaviti checkout 
							\item Korisniku na mail dolazi obavijest o uspješnoj narudžbi i račun u pdf obliku
							\end{packed_enum}

					\end{packed_item}
					
					
					\noindent \underbar{\textbf{UC10- Iskorištavanje promotivnog koda prilikom checkouta}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Kupac
						\item  \textbf{Cilj:} Iskoristiti popust na proizvode
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je u checkoutu
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Korisnik na drugoj potvrdi da želi obaviti checkout upisuje i promotivni kod
							\item Sustav izračunava ukupnu cijenu i umanjuje ju u odnosu na upisani promotivni kod

						\end{packed_enum}
						
					\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
		        	\begin{packed_item}
						\item[1.a] Upisan je neispravni ili istekli promotivni kod
						\item[] \begin{packed_enum}
						    \item Sustav obavještava korisnika o tome te korisnik ponovno pokušava upisati promotivni kod
						\end{packed_enum} 
						\end{packed_item}
							\begin{packed_item}
						\item[1.b] Korisnik nije upisao kod
						\item[] \begin{packed_enum}
						    \item Sustav ne uračunava nikakav popust i checkout se nastavlja s neumanjenom cijenom
						\end{packed_enum} 
						\end{packed_item}
					\end{packed_item}
					
				\noindent \underbar{\textbf{UC11- Dodavanje kategorije}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Vlasnik/administrator
						\item  \textbf{Cilj:} Dodavanje nove kategorije proizvoda 
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Vlasnik/administrator je prijavljen
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Vlasnik/administrator odabire opciju za dodavanje kategorije
							\item Vlasnik/administrator upisuje naziv kategorije
							\item Sustav dodaje kategoriju u bazu podataka

						\end{packed_enum}
						
					\end{packed_item}
					
				\noindent \underbar{\textbf{UC12- Brisanje kategorije}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Vlasnik/administrator
						\item  \textbf{Cilj:} Brisanje postojeće kategorije proizvoda 
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Vlasnik/administrator je prijavljen
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Vlasnik/administrator odabire opciju za brisanje kategorije
							\item Vlasnik/administrator odabire koju kategoriju želi obrisati
							\item Sustav briše kategoriju iz baze podataka

						\end{packed_enum}
						
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC13- Dodavanje proizvoda}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Vlasnik/administrator
						\item  \textbf{Cilj:} Dodavanje proizvoda u kategoriju
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Vlasnik/administrator je prijavljen 
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Vlasnik/administrator odabire neku od kategorija, odnosno filtrira početnu stranicu po kategoriji u koju želi dodati proizvod
							\item Vlasnik/administrator odabire opciju za dodavanje proizvoda
							\item Sustav dodaje proizvod u tu kategoriju

						\end{packed_enum}
						
					\end{packed_item}
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC14- Brisanje proizvoda}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Vlasnik/administrator
						\item  \textbf{Cilj:} Brisanje proizvoda iz određene kategorije
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Vlasnik/administrator je prijavljen
						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Vlasnik/administrator odabire neku od kategorija, odnosno filtrira početnu stranicu po kategoriji iz koje želi obrisati proizvod
							\item Vlasnik/administrator odabire koji proizvod želi obrisati
							\item Sustav briše proizvod iz kategorije

						\end{packed_enum}
						
					\end{packed_item}
					
					
						\noindent \underbar{\textbf{UC15- Dodavanje trgovine}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Administrator
						\item  \textbf{Cilj:} Dodavanje nove trgovine na web shop
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen i dodijeljena su mu prava administratora

						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Administrator odabire opciju dodavanja trgovine 
							\item Administrator dodaje trgovinu te joj odabire vlasnika, a sustav ju unosi u bazu podataka
						\end{packed_enum}
					\end{packed_item}
					
				
				\noindent \underbar{\textbf{UC16- Brisanje trgovine}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Administrator
						\item  \textbf{Cilj:} Brisanje trgovine s web shop-a
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Korisnik je prijavljen i dodijeljena su mu prava administratora

						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Administrator odabire opciju brisanja trgovine
							\item Administrator odabire koju trgovinu želi obrisati, a sustav ju briše iz baza podataka
						\end{packed_enum}
					\end{packed_item}	
					
				\noindent \underbar{\textbf{UC17- Provođenje kupovine}}
					\begin{packed_item}
	
						\item \textbf{Glavni sudionik:} Vlasnik
						\item  \textbf{Cilj:} Provesti kupovinu koju je zatražio kupac
						\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
						\item  \textbf{Preduvjet:} Kupac je potvrdio checkout

						\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
						
						\item[] \begin{packed_enum}
	
							\item Kupac potvrđuje checkout
							\item Vlasnik vidi potvrđeni checkout i odobrava kupnju 
						\end{packed_enum}
					\end{packed_item}	
					
				
					
				\subsubsection{Dijagrami obrazaca uporabe}
				   
				    \begin{figure}[H]
            			\includegraphics[width=1.0\textwidth]{slike/funkcionalnosti_sustava.png} %veličina slike u odnosu na originalnu datoteku i pozicija slike
            			\centering
            			\caption{Dijagram obrasca uporabe, prikaz cijelog sustava aplikacije \textit{GreenTeam Online Shop}}
            			\label{fig:uc sustava}
            		\end{figure}
            		
            		 \begin{figure}[H]
            			\includegraphics[width=1.0\textwidth]{slike/funkcionalnosti_klijenta.png} %veličina slike u odnosu na originalnu datoteku i pozicija slike
            			\centering
            			\caption{Dijagram obrasca uporabe, prikaz funkcionalnosti klijenta \textit{GreenTeam Online Shop-a}}
            			\label{fig:uc klijenta}
            		\end{figure}
            		
            		 \begin{figure}[H]
            			\includegraphics[width=1.0\textwidth]{slike/funkcionalnosti_vlasnika.png} %veličina slike u odnosu na originalnu datoteku i pozicija slike
            			\centering
            			\caption{Dijagram obrasca uporabe, prikaz funkcionalnosti vlasnika \textit{GreenTeam Online Shop-a}}
            			\label{fig:uc vlasnik}
            		\end{figure}
					
				
				\eject		
				
			\subsection{Sekvencijski dijagrami}
				
				
        \textbf{Obrazac uporabe UC4 - Prijava korisnika} \\
        
        Korisnik pristupa stranici za prijavu koju mu prikazuje poslužitelj. Korisnik ispunjava formu za prijavu unoseći email i lozinku. Poslužitelj provjerava ispravnost podataka u bazi. Idealni slučaj je da su podaci ispravni i da je email adresa potvrđena te se tada korisniku omogućava pristup korisničkom sučelju. Za slučaj da su podaci ispravni, ali email adresa nije potvrđena nakon registracije korisnikova prijava se odbija i aplikacija ga upozorava da treba potvrditi email. Ako podaci nisu ispravni, o tome se korisnik obavještava i odbija mu se prijava. Nakon oba odbijanja prijave, korisnik ponavlja prijavu.
        
        				\begin{figure}[H]
					\includegraphics[width=\linewidth]{slike/UC4.PNG}
					\caption{Sekvencijski dijagram za UC4}
					\label{fig:promjene5}
				\end{figure}
				
				\pagebreak
		
		        \textbf{Obrazac uporabe UC5 - Dodavanje proizvoda u košaricu}\\
		        
		        Kupac ulazi na stranicu "Products" prilikom čega poslužitelj dohvaća sve proizvode web trgovine iz baze podataka. Kupac odabire proizvod klikom na njega. Tada poslužitelj dohvaća informacije o tom proizvodu iz baze i prikazuje ih kupcu. Kupac zatraži prikaz veličina proizvoda klikom na padajući izbornik veličina. Poslužitelj dohvaća iz baze dostupne veličine proizvoda kojih ima u zalihama. One veličine kojih nema u zalihama onemogućene su za odabir. Moguća je situacija da je željena veličina kupca onemogućena pa ju kupac ne može odabrati i ne odabere proizvod za dodavanje u košaricu. Za situaciju da kupčeve željene veličine ima, on ju odabere i poslužitelj pohranjuje u bazi taj proizvod u košarici.
		        
		        	\begin{figure}[H]	\includegraphics[width=\linewidth]{slike/UC5.PNG}
					\caption{Sekvencijski dijagram za UC5}
					\label{fig:promjene6}
				\end{figure}

                \pagebreak
                
                \textbf{Obrazac uporabe UC10 - Iskorištavanje promotivnog koda prilikom checkouta}\\
                
                Korisnik pristupa checkoutu i prilikom potvrde checkouta upisuje promotivni kod. Poslužitelj provjerava u bazi ispravnost upisanog promotivnog koda. Najbolji ishod događaja je unesen ispravni i neistekli promotivni kod. Tada poslužitelj uračunava popust u ukupnu cijenu i prikazuje ju korisniku te se checkout nastavlja s umanjenom cijenom. No, kupac može upisati i neispravni ili istekli kod pri čemu ga sustav upozorava i nudi ponovni upis koda. Tada korisnik ili može upisati novi kod ili nastaviti checkout bez unosa koda. Ako kod uopće nije unesen tada se u ukupnu cijenu ne uračunava nikakav popust i poslužitelj nastavlja checkout s neumanjenom cijenom.
                
                
                \begin{figure}[H]	\includegraphics[width=\linewidth]{slike/UC10.PNG}
					\caption{Sekvencijski dijagram za UC10}
					\label{fig:promjene6}
				\end{figure}

                \pagebreak
                
                \textbf{Obrazac uporabe UC14 - Brisanje proizvoda}\\
                
               Vlasnikovim ulaskom na stranicu "Categories" poslužitelj dohvaća sve moguće kategorije iz baze podataka te ih prikazuje vlasniku na zaslonu. Vlasnik odabire jednu kategoriju, a poslužitelj iz baze dohvaća sve proizvode te kategorije i prikazuje mu ih na zaslonu. Potom vlasnik odabire proizvod, pomoću opcije pored njegove slike, koja označava zahtjev za brisanje tog proizvoda. Poslužitelj izbriše proizvod iz baze koja vraća potvrdu o uspješnosti brisanja.
                
                
                \begin{figure}[H]	\includegraphics[width=\linewidth]{slike/UC14.PNG}
					\caption{Sekvencijski dijagram za UC14}
					\label{fig:promjene6}
				\end{figure}

                \pagebreak
                
                
		

				\eject
	
		\section{Ostali zahtjevi}
		
			
					\noindent\underbar{\textbf{Nefunkcionalni zahtjevi}}
					\begin{packed_item}

						\item  Pristup bazi podataka ne smije trajati dulje od nekoliko sekundi
						\item Pristup aplikaciji odvija se putem protokola HTTPS
						\item Cijene svih proizvoda iskazane su valutom HRK
			            \item Sustav moraju podržavati hrvatske dijakritičke znakove pri unosu i prikazu tekstualnog sadržaja

					\end{packed_item}
					
				\noindent\underbar{\textbf{Zahtjevi domene primjene}}
				\begin{packed_item}
	
				\item Nadogradnja sustava ili neispravno korištenje sustava ne smiju narušavati postojeće funkcionalnosti sustava
				\item Sustav mora podržavati više korisnika istodobno
				\item Sučelje mora biti intuitivno i jednostavno za korištenje 
				\item Veza s bazom podataka treba biti sigurna i otporna na vanjske pogreške
				\item Aplikacija je responzivna za sve vrste uređaja

					\end{packed_item}

