\usepackage[a4paper,left=2.0cm,right=2.0cm,top=2.0cm,bottom=3.0cm]{geometry}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[english]{babel}
\usepackage{amsmath}
\usepackage[pdftex]{graphicx}


\newcommand{\blindtext}{
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer sadipscing elitr, sed diam
  nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam
  erat, sed diam voluptua.  At vero eos et accusam et justo duo
  dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata
  sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet,
  consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt
  ut lre et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos
  et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd
  gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam
  nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam
  erat, sed diam voluptua.  At vero eos et accusam et justo duo
  dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata
  sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
}


\usepackage{fancyhdr}
\pagestyle{fancy}
\fancyhf{}
\fancyhead[R]{}
\fancyhead[L]{\textbf{\leftmark}}
\fancyfoot[C]{\bfseries \thepage}

% Make nicer Table and Figure captions
\setkomafont{captionlabel}{\sffamily\bfseries}
\setkomafont{caption}{\sffamily}

\def\mabstract#1{
\begin{abstract}
\textbf{\textsf{Abstract:}}
#1
\end{abstract}
\thispagestyle{empty}
%\par
}

\def\mtitle#1{
\begin{center}
{\huge \textbf{\textsf{#1}}}
\end{center}
\vspace{0.5em}
%\par
}

\def\sauthor#1{
\begin{center}
{\large \textbf{\textsf{#1}}}
\end{center}
%\par
}

\def\maff#1#2#3{
\begin{center}
\small \textit{German Research School for Simulation Sciences GmbH} \\
\small \textit{#1} \\[0.25em]
\textit{#2 \hspace{2em} #3} 
\end{center}
\vspace{1.0em}
%\par
}
