# Загальні вимоги

Командi необхiдно розробити проект бази даних та створити користувацький iнтерфейс для внесення змiн та перегляду iнформацiї. Команда отримує завдання вiд вiртуального замовника та повинна виконати усi його фукцiональнi вимоги. Додатково команда вирiшує реалiзувати функцiонал, що не є описаний у завданнi, але може бути (на думку команди) корисним для замовника. Таким чином команда сподiвається справити позитивне враження на замовника та отримати премiю (чи додатковi бали).

Опис завдання мiстить:

- перелiк ролей (субє’ктiв) користувачiв програмного забезпечення;
- перелiк типiв об’єктiв та суб’єктiв, що мають бути збереженi у базi даних;
- перелiк подiй, якi мають бути зафiксованi шляхом внесення iнформацiї до бази даних;
- перелiк типiв запитiв iнформацiї для кожної з ролей;

Вказанi списки мають бути довiльним чином розширенi командою (щонайменше один додатковий пункт у кожнiй з секцiй):

- для дотримання цiлiсностi даних;
- для бiльшої зручностi програмного забезпечення з точки зору користувачiв (ролей);
- для оптимiзацiй виконання запитiв;
- для реалiзацiї нового функцiоналу;

Опис запитiв мiстить видiленi параметри (змiннi), якi мають бути отриманi через користувацький iнтерфейс
