# Відгуки

## Скарга

---

**`Скарга`** - це повідомлення від [`клієнта`](../users#клієнт) про неприйнятну поведінку [`найнятого друга`](../events#найнятий-друг) на [`вечірці`](../events#вечірка).

**`Скарга`** *обов'язково* стосується конкретної [`вечірки`](../events#вечірка), на якій були присутніми і [`клієнт`](../users#клієнт), що пише **`скаргу`**, і [`друг`](../users#друг), на якого пишуть **`скаргу`**.

[`Клієнт`](../users#клієнт) може зареєструвати **`скаргу`** впродовж 30 днів після *завершення* [`вечірки`](../events#вечірка). [`Друг`](../users#друг), на якого написана **`скарга`**, не з'являється в списку доступних для найму друзів [`клієнта`](../users#клієнт)-автора **`скарги`**.

**`Скарга`** є публічно видимою для всіх [`користувачів`](../users#користувач) сервісу.

**`Скарга`** стає груповою, якщо в неї є [`підписи`](#підпис-скарги) інших [`клієнтів`](../users#клієнт) окрім [`клієнта`](../users#клієнт)-автора.

## Підпис Скарги

---

[`Клієнт`](../users#клієнт) може поставити **`підпис`** під [`скаргою`](#скарга) іншого  [`клієнта`](../users#клієнт), таким чином підтверджуючи її вміст. Для цього він повинен мати принаймні одну спільну [`вечірку`](../events#вечірка) з обвинуваченим [`найнятим другом`](../events#найнятий-друг).

[`Клієнт`](../users#клієнт)-автор [`скарги`](#скарга) *автоматично* ставить свій **`підпис`** при створені [`скарги`](#скарга), тобто в [`скарги`](#скарга) завжди *принаймні* один **`підпис`**.

Всі [`клієнти`](../users#клієнт), що підписали певну [`скаргу`](#скарга) автоматично формують групу клієнтів, що написали скаргу на [`друга`](../users#друг) (така сутність згадується в [вимогах](../../../requirements/entities))

**`Підпис`** під [`скаргою`](#скарга) не можливо скасувати, ця дія є незворотньою.
