# Події

## Подія

---

**`Подія`** - це певний проміжок часу з особливим значенням, тобто свято, захід, тощо.

**`Події`** є публічними, і відображаються на календарі сервісу для всіх [`користувачів`](../users#користувач).

**`Події`** є наперед визначені сервісом. Наразі не передбачено можливості ані [`користувачам`](../users#користувач) додавати власні **`події`** у календар сервісу, ані створювати особисті календарі **`подій`**.

**`Подія`** може бути одноразовою або повторюваною відносно року. Одноразова **`подія`** відображається лише в календарі того року, який в ній вказаний. Повторювана **`подія`** відображається для будь-якого року, незалежно від вказаного в базі даних.

## Вечірка

---

**`Вечірка`** - це спільне проведення часу [`клієнта`](../users#клієнт) з [`друзями`](../users#друг).

**`Вечірки`** організовують [`клієнти`](../users#клієнт). **`Вечірка`** може стосуватись конкретної [`події`](#подія), але *не обов'язково*.

Час проведення **`вечірки`** *не залежить* від часу проведення [`події`](#подія), тобто вони можуть відбуватись в різний час, як до так і після одне одного.

[`Клієнт`](../users#клієнт) може найняти або "запросити" довільну кількість [`друзів`](../users#друг) на організовану ним **`вечірку`**.

[`Клієнт`](../users#клієнт) може найняти на **`вечірку`** лише тих [`друзів`](../users#друг), котрі доступні в період її проведення. Тобто не взяли на вказаний час [`вихідний`](../users#відпустка) і не є найнятими на іншу **`вечірку`**, що проходить в той же час.

[`Клієнт`](../users#клієнт) може скасувати найм певного [`друга`](../users#друг), але не пізніше ніж за день до проведення **`вечірки`**.

## Найнятий Друг

---

**`Найнятий друг`** - це [`друг`](../users#друг), якого [`клієнт`](../users#клієнт) запросив на організовану ним [`вечірку`](../events#вечірка) на весь час її проведення.

**`Найнятий друг`** не може відмовитись від найму чи скасувати його самостійно.
