αγγούρι ξιδάτον
αγγούριν του Ππίγκου
αγγούρκα της Ρήαινας
αγγουρόσπορος του Ππίγκου
άγια ολάν που δαμαί
άησ’ την τζαι φέρνω την
αθκιάτζιν τζιαι πιττάτζιν
άι κκιου ζέρο
αίγες τσαι κουέλλες
ακκάννω τη λαμαρίνα
αλά πούτσα λα καύλα
αλέ ππερέ
αλουσιά του λάκκου
άλφα άλφα
άμμε μαυροΰρευκε
αν ππέσει αφκόν που τον κώλον της εν θα σπάσει
ανακαλύφκω την τασινόπιτταν
ανάφκουν τα λαμπούθκια κάποιου
ανάφκω την κάποιου
αννοίει ο κώλος κάποιου
άξιος γάρος
απλώθω τραχανά
απλώννω ζάμπαν
άππαρος με την βάκλαν
άππαρος τεσσαρακαλλίκωτος
αππηητούριν του χαλλουμιού
αρνίν πασύν
αρτζίθκια μάντολες
αρτζίθκια της μούλας
ατού ο Γαβρίλης
αφταίννουν τα λαμπούθκια κάποιου
άψαν τα σπέσιαλ
αψεντής του νεκροταφείου
γαμήσιν αξινόστραφον
είμαι αλλού
εκλώστην τ’ άντερον μου
εν’ αρκημός
έναν μέτρον με τα σέρκα στην ανάτασην
έσει αγγούριν
έχω τα αρτζίθκια
η Σουηδέζα της Ασγάτας
κάθουμαι πα στ' αφκιά κάποιου
κάμνω αππάσαν
κάμνω την αμπέλιν
κκελλέ αμόνιν
κουντώ τ’ αφκόν με την μαναβέλλαν
κούππα άπαννη
νομίζει ότι κρατά τον Θεόν που τ’ αρτζίθκια
ο πούρος ο ακατάλυτος
όι άππαρον με την βάκλαν
πά στα άρπουλα μου
πά στα άρπουλα σου
παίζει το αππαρίν κάποιου
πίννω τ’ άντερα μου
που τον τζαιρόν του Άτσουτσου
πούττος άλουτος
ρίφκω αφκά πά’ στον τοίχον
στ’ αρτζίθκια μου
στ’ αρτζίθκια σου
σύρνω αφκά πά’ στον τοίχον
τ’ αρτζίθκια του Παπάλουκα
τζύλα το αμαξούιν σου πάρακατω
τζυλώ τ’ αφκόν με την μαναβέλλαν
Αχ, τον γιο μου τον Βασίλη!
βάλε κόσσινον!
βάλλω δέκατα
βάλλω τον μες το βρατζίν μου
βάλλω φτερόν στον κώλον
βάρ΄του ττιπισίριν
βάρ' του ρίγανην
βέρκα ξιμαρισμένη
βιλιές κλωστρές του κόμπου κατεΐφκια
βόρτος, βόρτισσα
βουννώ την
βουρώ τζ' έν ιφτάννω
βράζει και χύνεται
για βιλλιές
εν σε βάρκα που εγεννήθηκες;
εν τον βουρώ
εν την βουρώ
εφάμεν τον βουν τζ' έμεινεν ο νούρος
κκελλέ της βίλλας
κόπου του βούρου
κρούζω το βλαντζίν κάποιου
κώλος τζαι βρατζίν
λασκάρει η βίδα μου
πάω να δω πού βρέσει
πετάσσω βατραχούθκια
πουλλούιν του βάτου
στον βίλλον μου
τραβώ τα βυζιά μου
τσακρίζω το βλαντζίν κάποιου
φορώ του το βρατζίν
άξιος γάρος
ατού ο Γαβρίλης
Αχ, τον γιο μου τον Βασίλη!
γαμήσιν αξινόστραφον
γαμήσιν γαουρίσιμον
γαμώ την καχτοσύνην μου
γαμώ την κουφήν
γαμώ τον σπόρον που σε 'ξιμπάρρωσεν
γαμώ τον σσίστον
γαμώ τον σσίστον που σ' εξιμπάρρωσεν
γαμώ τον σσίστον που σ' εξιπόρεψεν
γαμώ τον σσίστον που σ' έφκαλεν
γάρος με περικεφαλαίαν
γάρος ο κόντρης
γάρος της Μέκκας
για βιλλιές
για καυλιές σσιστές
για τα τεράτσια
για τες κούπες
γινίσκουμαι πουλλούιν
γίνομαι κώλος
γίνομαι μάππα
γίνομαι σβάρνα
γιολλάς, γιόλλισσα
γιος της ορόσπας
γιος της πρίζας της τριπολικής
γυρίζει μου
δίννω τον γάρον μου
έν καταλάβω γρι
εννά γυρέψω
έρκεται γάντιν
κάμνω κάτι γυαλλίν
καταπίννω γλιστιρίαν
κάτσε γάρε ψόφα
ο γιος του Τσιτσίνια
ο Γιώρκος της Κάκας
πιάννει με το γύρισμαν
πιάννει με το γαίμαν
το Γιωρκούιν της Κάκας
ψιλόν γαζίν
βάλλω 
δείχνω τον νουν μου
δεν υπάρχει
δίννω τον γάρον μου
διώ κώλον
διώ παμόν
δκυό ππαλιές
είσαι μια δύναμη
έν της τον δείχνω
έν υπάρχει
έχω σε δειν
θέλω δίμμαν
κάμνω τα δύο επί ένα
λάχτα που δαμαί
μούττη του δκυόσμη
ουστ ρε που δαμαί
πελλός για δίμμαν
πιάννει με ο θκιάολος ο μαύρος
ππούστης με το δίπλωμαν
σαρκά του δημαρχείου
σσίζουμεν τα δεφτέρκα μας
γέρνω τζαι πίσω
ε τζαι πίου ρε
εγιώ έν τζαι
εγρίστην ο Ηράκλης
εγώ έν τζαι
είμαι αλλού
είμαι πα΄ στα ποτά μου
είμαι χαμαί
είσαι η πελλάρα μου
είσαι μια δύναμη
έκαψα τζ' εκαούρτισα
εκλώστην τ’ άντερον μου
έμπην πόμπην
εν για τον Μακάριον
έν εν που το ππιριλλίν κάποιου
έν έσει λάθος
έν έσει τίποτε
έν έχω υπόθεσην
έν καταλάβω γρι
έν μου ντζίζει
έν παίζεται
εν πίννεται
εν σε βάρκα που εγεννήθηκες;
έν σε ξέρω
εν σου πάει
έν την παλεύκω
εν της παπαθκιάς τα ξύλα
έν της τον δείχνω
έν του το είχα
έν χάννει
εν’ αρκημός
έναν καρατέλλον
έναν μέτρον με τα σέρκα στην ανάτασην
έναν σσίστον
εννά κάμω
εξόστ της μοτόρας
έππεσεν η μότα σου;
έππεσεν τ' αρφάλιν μου
έρκεται γάντιν
έσει κούσπον στο Μιτσερόν
έσει χάζιν
έσεσα μέσα
εσέστην η Φανού
εσέστην η Φανού στ' αλώνιν
έτσι θέλει το καττίν
έφα τζ' άψα
εφάμεν τον βουν τζ' έμεινεν ο νούρος
εφτά πατούς νουν
έφυεν μου λλίον
έφυεν σου λλίον πισσούιν
έχω τα αρτζίθκια
έχω σε δειν
έψησα τζ' εκαούρτισα
κλoτσώ την σίκλαν
λύουν τα νεύρα μου
λύω τζαι στάσσω
παίρνω τα στο κρανίον
πιππώννω τα ούλλα
σαν έμεινεν τζ' ο Xατζημάρκος πέρσι
στον κόσμον
τι εννοείς;
τρώω την
τρώω χυλόπιτταν
τσακρίζω το βλαντζίν κάποιου
άι κκιου ζέρο
απλώννω ζάμπαν
ζυάζω κρομμύθκια
τρώω την ζωήν μου
φκάλλω ζιλικούρτιν
εγρίστην ο Ηράκλης
η θκεια που την Ρωσσίαν
η Μαρικκού που τα Λεύκαρα
η μούττη μου φκαίννει οφσάιτ
έτσι θέλει το καττίν
η θκεια που την Ρωσσίαν
θέλω δίμμαν
θκυο ππαλιές
νομίζει ότι κρατά τον Θεόν που τ’ αρτζίθκια
πιάννει με ο θκιάολος ο μαύρος
πούττος της θάλασσας
ψάχνω για θησαυρόν
ίλλε τζαι καλά
ίντα chance
ίντα πελλός που είμαι
πιάννει με το ίχλιχλι
πιάννουν με τα ίχλιχλι
αίγες τσαι κουέλλες
αν ππέσει αφκόν που τον κώλον της εν θα σπάσει
αννοίει ο κώλος κάποιου
βάλε κόσσινον!
βάλλω φτερόν στον κώλον
βιλιές κλωστρές του κόμπου κατεΐφκια
γαμώ την καχτοσύνην μου
γαμώ την κουφήν
γάρος ο κόντρης
για καυλιές
για καυλιές σσιστές
για τες κούπες
γίνομαι κώλος
διώ κώλον
έν καταλάβω γρι
εν κλανιές που σύρνει
έναν καρατέλλον
εννά κάμω σερτς
έσει κούσπον στο Μιτσερόν
έτσι θέλει το καττίν
ζυάζω κρομμύθκια
η κόρη του Τσιτσίνια
κάγκαρος, καγκάρα
καθίσκω την κάποιου
κάθουμαι πα στ' αφκιά κάποιου
καλόν μωρόν
καμήλα κλάννει στο Πεντάκωμο
κάμνει μου κλικ
κάμνει σου κλικ
κάμνω αππάσαν
κάμνω μύλλες
κάμνω πίππαν
κάμνω σκιπ
κάμνω σόου
κάμνω τα δύο επί ένα
κάμνω τα κάποιου παττιχούες
κάμνω τα κάποιου φράππες
κάμνω τα παλλούτζια μου χρυσά
κάμνω τα πεύτζιν
κάμνω τα πίλιες
κάμνω τα πίττες
κάμνω τα πόντους
κάμνω τα πούττους
κάμνω τα σκατά χαλλούμια τζαι τα κότσιρα τυρκά
κάμνω τζοιλιάν
κάμνω την αμπέλιν
κάμνω την παούριν
κάμνω την ππιριλλίν
κάμνω την ταρράτσαν
κανεί τζ' εν κόκκαλα
κανεί τζ' εν κόκκαλα
καρβούνι να φκάλεις
καταπίννω γλιστιρίαν
κάτι πάει χι
κατουρώ κάποιου
κάτσε γάρε ψόφα
κάτττου κάτττου
κίνηση μεγάλου παίχτου
κκελλέ αμόνιν
κκελλέ καζάνιν
κκελλέ κουλούμπρα
κκελλέ της βίλλας
κκιάορκας σου
κλάννω μαραπέλλες
κλάννω με ξένον κώλον
κνήθω πούττον
κόντος μάκρος
κοπέλλιν νάιλον
κόπου του βούρου
κορτώννω νούρον
κουβαλώ κάποιους
κουντώ τ’ αφκόν με την μαναβέλλαν
κούππα άπαννη
κουτσιά καθαρισμένα
κουφή τριτζέφαλη
κόφκω  μαλαήν
κόφκω λάσπην
κόφκω λουβάνες
κόφκω ξύλα
κόφκω παγάκια
κόφκω τ' άντερα μου
κόφκω τα κκόφλεϊξ
κόφκω το κουρίν μου
κόφκω φλέβαν
κοφτά τζαι τρικωμίτικα
κρούζω το βλαντζίν κάποιου
κρύψε να περάσουμεν
κώλος τζαι βρατζίν
κώλος της πυράς
κώλος τίτσιρος
μα εν κλάτσες που 'φαες;
μεγάλη κυρία
μιλώ με κάποιον
νέφτιν στον κώλον
νομίζει ότι κρατά τον Θεόν που τ’ αρτζίθκια
ξερή κκελλέ
ο γιος του Κότσαπα
ο Γιώρκος της Κάκας
ο Κωστής που τα κάζια
όπως την κόταν την πασιάν
πάω κούφους
πετσίν τζαι κόκκαλον
πιάννει με ο καϊλές
πίννω κούννες
πίννω κούννες με φύλλα
πίσσα κάσσα
πόσα το κιλόν;
που να φακκάς πάνω-κάτω
που τα σκατά στα κότσιρα
που τον τζαιρόν του Άτσουτσου
που τον τζαιρόν του κουκκουφκιάου
πουττίν κλαμένον
σεσμένος του κοζιού
σπάζω κάμηλον
σσίζεται ο κώλος μου
στον κόσμον μου
στον κόσμον σου
στον κώλον σου ρεπάνιν
στον κώλον του ρεπάνιν
ταράσσουν τα κράγκα
το Γιωρκούιν της Κάκας
τον κώλον μου
τον κώλον σου
τον κώλον του
τραβώ τες τρίσες του κώλου μου
τρώω κόνναρα
φακκώ κάποιου κέντρον
φεύκει η κκελλέ μου
ακκάννω τη λαμαρίνα
αλουσιά του λάκκου
ανάφκουν τα λαμπούθκια κάποιου
αφταίννουν τα λαμπούθκια κάποιου
έν έσει λάθος
η Μαρικκού που τα Λεύκαρα
κόφκω λάσπην
κόφκω λουβάνες
λάμν’ αρώτα
λάμνε μαυροΰρευκε
λάμνε μαυροΰρεφκε
λάμνε σσυλλοΰρευκε
λασκάρει η βίδα μου
λάχτα που δαμαί
λια 
η μύλλα μου
λουβώ λουβάνες
λούννομαι τα ριάλια
λούννομαι τες λίρες
λούννομαι το χαρτίν
η μύλλα μου
λύω τζαι στάσσω
με λάδιν με ξύδιν
όι λαομόν
ούλλα τα λεφτά
πίννω λάιν
πουλώ λουβάνες
σεσμένος της λίρας
σύρνω λουβάνες
του λάκκου
μες τον λαιμόν
άμμε μαυροΰρευκε
αρτζίθκια μάντολες
αρτζίθκια της μούλας
γάρος της Μέκκας
γίνομαι μάππα
εν για τον Μακάριον
έν μου ντζίζει
έν πατά μούγια
έν σηκώννω σούρτου μούρτου
έναν μέτρον με τα σέρκα στην ανάτασην
εξόστ της μοτόρας
έππεσεν η μότα σου;
έσει κούσπον στο Μιτσερόν
η Μαρικκού που τα Λεύκαρα
η Μαρίνα που την Ορόκλινη
η μούττη μου φκαίννει οφσάιτ
η συτζιά του μαύρου
καλόν μωρόν
κάμνω μύλλες
κλάννω μαραπέλλες
κόντος μάκρος
κουντώ τ’ αφκόν με την μαναβέλλαν
κόφκω  μαλαήν
λάμνε μαυροΰρευκε
λάμνε μαυροΰρεφκε
μαϊμούνα του Καΐρου
μαϊμούνα του κήπου
μάστρος, μαστόρισσα
μαυρής, μαυρού
με λάδιν με ξύδιν
μεγάλη κυρία
μέθοδος των τριών ου
μεινίσκει κάποιου η μούζα
μεινίσκω χάσκοντας
μέν μάσεσαι
μέσω Πάφου
μιαν φάουσα
μιλώ με κάποιον
μούττη του δκυόσμη
μπαίννω κάποιου
νάκκον μούσι
παίζω μούτσον
στο μαϊττάππιν
πίννω τα μαννά μου
που τα πούτταρα ως τα μούνναρα
ππέφτει η μπάρρα μου
στενό μαρκάρισμα
στοισειόν του μεσανύχτου
τ΄ όνομαν του μωρού
τζυλώ τ’ αφκόν με την μαναβέλλαν
την μάππα χαμαί
τραβώ 
που την μούττην
φέρνω τα μίλια μου
φεύκει η μπάρρα μου
ωραίον μωρόν
δείχνω τον νουν μου
εφάμεν τον βουν τζ' έμεινεν ο νούρος
εφτά πατούς νουν
κοπέλλιν νάιλον
κορτώννω νούρον
να πήξει η βάκλα
νάκκον μούσι
νέφτιν στον κώλον
νομίζει ότι κρατά τον Θεόν που τ’ αρτζίθκια
σπάζουν τα νεύρα μου
σπάζω του τα νεύρα
φκάλλω νάμιν
φκάλλω νούμερον
αγγούρι ξιδάτον
έν ιξέρω πού μου παν τα τέσσερα
έν σε ξέρω
εν της παπαθκιάς τα ξύλα
με λάδιν με ξύδιν
ξερή κκελλέ
ξιμαρισιά του λάκκου
πουττίν ξουρισμένον
γιος της ορόσπας
εν ποήλατον που οδηγώ
η Μαρίνα που την Ορόκλινη
η μούττη μου φκαίννει οφσάιτ
όι άππαρον με την βάκλαν
όι λαομόν
όι να χάννει
όι πέιλε
όι ρε!
όι σικσισι
όμορφη μου
ου γαμώτο
ου ρεπάνια
ούλλα κουγκρίν
ούλλα τα λεφτά
ούλλον πόρτους
ουστ ρε που δαμαί
ούτε με πόμπες
τ΄ όνομαν του μωρού
τα όρη τζαι τα παραρά
τακκουρά η οκκά
χάννει η οκκά
αγγούριν του Ππίγκου
αγγουρόσπορος του Ππίγκου
αθκιάτζιν τζιαι πιττάτζιν
αν ππέσει αφκόν που τον κώλον της εν θα σπάσει
αρνίν πασύν
γάρος με περικεφαλαίαν
γινίσκουμαι πουλλούιν
γιος της πρίζας της τριπολικής
διώ παμόν
δκυό ππαλιές
είμαι πα΄ στα ποτά μου
είσαι η πελλάρα μου
έμπην πόμπην
έν εν που το ππιριλλίν κάποιου
έν παίζεται
έν πατά μούγια
εν πίννεται
εν ποήλατον που οδηγώ
εν σε βάρκα που εγεννήθηκες;
εν σου πάει
έν την παλεύκω
εν της παπαθκιάς τα ξύλα
εν φακκώ πενιάν
έππεσεν η μότα σου;
εφτά πατούς νουν
έφυεν σου λλίον πισσούιν
η πρώτη τάξη εσκόλασεν
η τζοιλιά μου παίζει ταμπουρλέκκιν
θκυο ππαλιές
ίντα πελλός που είμαι
καμήλα κλάννει στο Πεντάκωμο
κάμνω πίππαν
κάμνω τα κάποιου παττιχούες
κάμνω τα παλλούτζια μου χρυσά
κάμνω τα πεύτζιν
κάμνω τα πίλιες
κάμνω τα πίττες
κάμνω τα πόντους
κάμνω τα πούττους
κάμνω την παούριν
κάμνω την ππιριλλίν
κάτι πάει χι
κίνηση μεγάλου παίχτου
κνήθω πούττον
κόφκω παγάκια
κόφκω τούφες
κώλος της πυράς
μέσω Πάφου
να ππουστέψεις
ο Πελλαντρίκκος με την τζυλιτούραν
ο πελλός που την πόρταν
ο πόρτος του Παπατσιλλάρα
ο πούρος ο ακατάλυτος
ούλλον πόρτους
ούτε με πόμπες
παίζει τίποτε;
παίζει το αππαρίν κάποιου
παίζω μούτσον
παίζω πελλόν
παίρνω σβάρνα
παίρνω τα στο κρανίον
παίχτου να λλιάνουμε
παλληκάριν της φατζής
πάνω χαρά
πάρακατω Σάββα μου
πάω κούφους
πάω να δω πού βρέσει
πάω πίνταν
πάω πίντες
πάω τριφτός
πάω φούσπιν
πε μου τα λλίον
πε μας τα λλίον
πελλός για δίμμαν
πετάσσω βατραχούθκια
πετσίν τζαι κόκκαλον
πιάννει με το γύρισμαν
πιάννει με ο καϊλές
πιάννει με το ίχλιχλι
πιάννουν με τα ίχλιχλι
πιάννω σβάρνα
πιάννω τ' άντερα μου
πιάννω τα
πιάννω το σιακατούριν
πιάννω τον που τ΄αφκιά
πιάσ' με τηλέφωνον
πίννεις όξα να σου γείρω;
πίννω λάιν
πίννω τ’ άντερα μου
πίννω τα μαννά μου
πιντώννω την
πίππαν κώλον
πίρι πίρι 
πίρι πίρι το παπίριν
πίσσα κάσσα
πιστόλες με τα ράμματα
πνάσε λλίον
πνάσε νάκκον
πνίω το
πόιν του σσύλλου
πόλα σέλα
πόμπα σίσιν
πόσα το κιλόν;
ποτσίν της πογιάς
που να φακκάς πάνω-κάτω
που να
που τα πούτταρα ως τα μούνναρα
που τα σκατά στα κότσιρα
που την Πάφον
που τον τζαιρόν του Άτσουτσου
πουλλούιν του βάτου
πουλώ λουβάνες
πουτσίζω την
πουττίν κλαμένον
πουττίν ξουρισμένον
πούττος άλουτος
πούττος της θάλασσας
ππάσα ππάσα
ππεζεβέγκ ππαρά
ππέφτει η μπάρρα μου
ππίντης, ππίντισσα
ππούστης με το δίπλωμαν
πρίζα τριπολική
πυρκολώ την κάποιου
πυρκολώ τον κάποιας
ρε πελλέ μου
σεστίν ποκλαντίν
σημμασία στα περίπτερα
στέκουμαι στον πούντον μου
σύρνω πιέλλες
τ’ αρτζίθκια του Παπάλουκα
τα όρη τζαι τα παραρά
τα παίζω
τρώω πέντε φι
τρώω πόρταν
ττάππος της πότσας
φακκώ πιέλλαν
φάουσα πελλάρα
φκάλλω πόνημαν
φκάλλω τζαι το σσοινίν τζαι το παλλούτζιν
χάνιν του Ππάντζαρου
χάννει η παττίχα μου
χάννω πατηθκιές
χεστιντίν ποκλαντίν
αγγούρκα της Ρήαινας
βάρ' του ρίγανην
λάμν’ αρώτα
λούννομαι τα ριάλια
όι ρε!
ου ρεπάνια
πιστόλες με τα ράμματα
ρε, ρα
ρίφκω αφκά πά’ στον τοίχον
ρουθούνιν του σοίρου
στον κώλον σου ρεπάνιν
στον κώλον του ρεπάνιν
άψαν τα σπέσιαλ
γαμώ τον σπόρον που σε 'ξιμπάρρωσεν
γαμώ τον σσίστον
γαμώ τον σσίστον που σ' εξιμπάρρωσεν
γαμώ τον σσίστον που σ' εξιπόρεψεν
γαμώ τον σσίστον που σ' έφκαλεν
γίνομαι σβάρνα
εν κλανιές που σύρνει
έν σηκώννω σούρτου μούρτου
έναν μέτρον με τα σέρκα στην ανάτασην
έναν σσίστον
η πρώτη τάξη εσκόλασεν
η Σουηδέζα της Ασγάτας
η συτζιά του μαύρου
κάμνω σκιπ
κάμνω σόου
κάμνω τα σκατά χαλλούμια τζαι τα κότσιρα τυρκά
κλoτσώ την σίκλαν
λάμνε σσυλλοΰρευκε
λύω τζαι στάσσω
όι σικσισι
παίρνω σβάρνα
πάρακατω Σάββα μου
πιάννω σβάρνα
πιάννω το σιακατούριν
πόιν του σσύλλου
πόμπα σίσιν
που τα σκατά στα κότσιρα
σαούνα του σσύλλου
σαρκά του δημαρχείου
σέζομαι πάνω μου
σέζω μες την κλάτσαν
σέζω μέσα
σέζω τα
σέκκος, σέκκα
σεσμένος της λίρας
σεσμένος του κοζιού
σεστίν ποκλαντίν
σημμασία στα περίπτερα
σίσιν ποϊνόραμμαν
σου σου
σούππα λούμα
σπάζουν τα νεύρα μου
σπάζω κάμηλον
σπάζω χάζιν
σπάστρης, σπάστρισσα
σσίζεται ο κώλος μου
σσίζουμεν τα δεφτέρκα μας
στ’ αρτζίθκια
στέκουμαι στον πούντον μου
στενό μαρκάρισμα
στοισειόν του λάκκου
στοισειόν του μεσανύχτου
σύρνω αφκά πά’ στον τοίχον
σύρνω λουβάνες
σύρνω πιέλλες
σφογγάς τα
τα σπάει
τρώω τζαι σπάζω
φκάλλω σπάσμαν
φκάλλω τζαι το σσοινίν τζαι το παλλούτζιν
φτερόν της σήνας
ως τον σσίστον
ανακαλύφκω την τασινόπιτταν
απλώθω τραχανά
βάρ΄του ττιπισίριν
για τα τεράτσια
γιος της πρίζας της τριπολικής
γυρίζει μου ο τράσηλος
εγιώ έν τζαι
εγώ έν τζαι
έν έσει τίποτε
έν ιξέρω πού μου παν τα τέσσερα
έν μου ντζίζει
έσει τσανς
εφάμεν τον βουν τζ' έμεινεν ο νούρος
η κόρη του Τσιτσίνια
η τζοιλιά μου παίζει ταμπουρλέκκιν
ίντα τσανς
κάμνω τα σκατά χαλλούμια τζαι τα κότσιρα τυρκά
κάμνω τζοιλιάν
κάμνω την ταρράτσαν
κουφή τριτζέφαλη
κοφτά τζαι τρικωμίτικα
κώλος τίτσιρος
ο γιος του Τσιτσίνια
ο Πελλαντρίκκος με την τζυλιτούραν
παίζει τίποτε;
πάω τριφτός
πιάσ' με τηλέφωνον
που τον τζαιρόν του κουκκουφκιάου
πρίζα τριπολική
ρίφκω αφκά πά’ στον τοίχον
σύρνω αφκά πά’ στον τοίχον
τα παίζω
τα σπάει
τάκκαρος, τακκάρα
τακκουρά η οκκά
ταράσσουν τα κράγκα
ταράσσω τα κράγκα
τζύλα το αμαξούιν σου πάρακατω
τζυλίστου πάρακατω
τζυλώ τ’ αφκόν με την μαναβέλλαν
τι εννοείς;
τουίν παρολί
τραβώ τα βυζιά μου
τραβώ τες τρίσες του κώλου μου
τρασηλογυρίζει μου
τρέσει τίποτε;
τρώω 
τρώω κόνναρα
τρώω πέντε φι
τρώω πόρταν
τρώω τζαι σπάζω
τρώω την ζωήν μου
τρώω χι
ττάππος της πότσας
φκάλλω τσούννες
δεν υπάρχει
έν έχω υπόθεσην
έν υπάρχει
άησ’ την τζαι φέρνω την
βάλλω φτερόν στον κώλον
εν φακκώ πενιάν
εσέστην η Φανού στ' αλώνιν
η μούττη μου φκαίννει οφσάιτ
καρβούνι να φκάλεις
κόφκω φλέβαν
μιαν φάουσα
παλληκάριν της φατζής
πάω φούσπιν
που να φακκάς πάνω-κάτω
που να φκάλεις φάουσαν
της φισλάκκας
τρώω την φλασιάν
τρώω πέντε φι
τσακρίζω το βλαντζίν κάποιου
φάκκα τα
φακκώ γυρόν του μπάκαρη
φακκώ κάποιου κέντρον
φακκώ πιέλλαν
φακκώ την
φάουσα πελλάρα
φέρνω τα μίλια μου
φεύκει η κκελλέ μου
φεύκει η μπάρρα μου
φεύκει η φάτσα μου
φκαίννω κούππα άπαννη
φκαίννω που μέσα
φκαίννω που πάνω
φκάλλω ζιλικούρτιν
φκάλλω νάμιν
φκάλλω νούμερον
φκάλλω πόνημαν
φκάλλω σπάσμαν
φκάλλω τζαι το σσοινίν τζαι το παλλούτζιν
φκάλλω τσούννες
φκάλλω φάουσαν
φορώ του το βρατζίν
φουρνίζω τον
φτείρα κοττημένη
φτερόν της σήνας
χάννω τα φώτα μου
χάννω το φως μου
βράζει και χύνεται
είμαι χαμαί
έν χάννει
έσει χάζιν
κάμνω τα παλλούτζια μου χρυσά
κάμνω τα σκατά χαλλούμια τζαι τα κότσιρα τυρκά
κάτι πάει χι
μεινίσκω χάσκοντας
όι να χάννει
πάνω χαρά
σαν έμεινεν τζ' ο Xατζημάρκος πέρσι
σπάζω χάζιν
την μάππα χαμαί
τρώω χι
τρώω χυλόπιτταν
χάι τζαι χούι
χάι χούι
χάνιν του Ππάντζαρου
χάννει η οκκά
χάννει η παττίχα μου
χάννω πατηθκιές
χάννω τα φώτα μου
χάννω το φως μου
χάρος μου
χεστιντίν ποκλαντίν
χτιτζιόν του λάκκου
κάτσε γάρε ψόφα
ψάχνω για θησαυρόν
ψιλόν γαζίν
ψόφον να φκάλεις
ωραίον μωρόν
ως τον σσίστον
