# Osa 4 - Syväoppiminen harjoitustyö (15 p)

Syväoppiminen -koulutuksen opiskelijat voivat arvosanan, joka on yli 3, vain tekemällä
harjoitustyön.

Suosittelen myös sitä, että teette tämän tehtävän **parityönä** - etuina kun tehdään parityönä: 

* kommunikaatio välttämätöntä 
* selittäminen toiselle 
* "vertaistuki" ovat tällöin saatavia hyötyjä
* pohdinta ja analyysi ovat asioita, joita kone/syväoppiminen vaativat, sitä on yksikseen hieman haastava tehdä

Lähtökohta on, että harjoitustyö kannattaa tehdä, jos:
* pidät haastavista tehtävistä
* Erittäin hyvä motivaatio tekoäly-opintoihin
* hyvä perusosaaminen muista AI&DA -opintojaksoista
* riittävästi aikaa harjoitustyön tekemiseen ja tulosten dokumentointiin & analysointiin

Muuten työn tekeminen ei ole välttämätöntä, vaan voi keskittyä oppimiseen muilla tavoin. Esim. videokurssit syväoppimisesta 
tai pienet lisätehtävät omatoimisesti ovat erinomainen
vaihtoehto ymmärtämisen kannalta.


## Tehtävä 4-1
### Aihe: Syväoppimisen toteutussuunnitelma + aineiston valinta (3 p)

1. Valitse aineistosi tehtävään vapaasti esimerkiksi oman kiinnostuksen tai työn pohjalta. 
   1. Tutustu aineistoon kunnolla
2. Esikäsittele data 
   1. Optimoi koneoppimismallille syötettävää dataa
   2. voit poistaa "tarpeettomat piirteet" oman harkinnan mukaan
   3. poikkeavien tai tyhjien data-arvojen käsittely
3. Normalisoi data 
   1. Valitse sopiva skaalaustapa
4. Valitse luokkamuuttuja 
5. Visualisoi dataa muutamilla eri kuvioilla. 

## Tehtävä 4-2
### Aihe: Syväoppimisen toteutus (8 p)

1. Valitse sovellettava(t) syväoppimismalli(t) tehtävää varten
   1. Voit kokeilla esim. kahta eri tapaa
   2. Hyperparametrien kokeileminen parempien tuloksien saamiseksi on myös suotavaa
   3. Vertailun vuoksi toteutuksen voi tehdä myös jollakin soveltavalla koneoppimismallilla
2. Jaa aineisto koulutus- ja testausaineistoon
3. Toteuta syväoppiminen valitulla algoritmilla
   1. Se voi olla myös kurssin luentojen ulkopuolelta haettu ratkaisu
4. Laske luokittelutuloksen ennusteen tarkkuus ja sekaannusmatriisi 
   1. sekä mahdollisesti muita tunnuslukuja

## Tehtävä 4-3
### Aihe: Tulosten analysointi (4 p)

1. Analysoi ja vertaile malleilla saamiasi oppimistuloksia
2. Kuinka syväoppiminen eri menetelmillä sujui valitun aineiston ja valittujen menetelmien kohdalla
3. Kuinka hyvin menetelmä toimi?
4. Mitä kehitettävää syväoppimismallissa tai esikäsittelyvaiheessa havaitset? 
   1. dokumentoi mahdolliset kehityskohteet
5. Kuinka voisit optimoida syväoppimismallia?
6. Muita huomioita tehtävästä?

