\documentclass[../main.tex]{subfiles}
\begin{document}
Анализата на функциите на спрега дава нови погледи во однос на динамиката на
интеракциите на биолошките осцилатори. Споредбата на мозочните интеракциите во
различните региони во мозокот  демонстрираат како фрекфенцијата на визуелните
стимулуси влијаат на нивната спрега. Анализата на двата стадиуми на
експериментот покажа дека интеракцијата на одделните региони во мозокот е
повторлива односно нема квалитативни промени во функциите на спрега односно
интеракциите се манифестираат во квалитативна мера. Со помош на анализата на
функциите на спрега може да се надеваме дека ќе се дојде до нови сознанија за
механизмите на  интеракција помеѓу одделните региони од визуелниот кортекс и
нивната поврзаност со начинот на кој што визуелните податоци се процесираат.
\end{document}
