\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage[T2A]{fontenc}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[russian]{babel}
\usepackage{cite}
\usepackage{natbib}
\usepackage{caption}
\usepackage{float}
\usepackage{array}
\usepackage{multicol}
\usepackage{pbox}
\usepackage{amssymb}
\usepackage{tocloft}
\usepackage{amsmath}
\usepackage{subcaption}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{subfiles}
\usepackage{tabularx}
\usepackage{parskip}
\usepackage{booktabs}
\graphicspath{{images/}{../images/}}
\usepackage[figurename=Слика]{caption}
\captionsetup[table]{name=Табела}
\usepackage{blindtext}
\usepackage{sectsty}

\partfont{\centering}
\chapterfont{\raggedright}
\allsectionsfont{\raggedright}

\addto\captionsrussian{
	\renewcommand\listfigurename{Листа на слики}}

\addto\captionsrussian{
	\renewcommand\listtablename{Листа на табели
	}}

\renewcommand{\bibsection}{\subsection*{Литература}}
% IF USING BABEL INCLUDE THE CAPTIONS WITH THE LANGUAGE OF THE OTHER SECITON NAME
\addto\captionsrussian{
	\renewcommand{\contentsname}
	{Содржина}
}

\begin{document}

\subfile{sections/main_page}

\begingroup
\raggedright
\tableofcontents
\endgroup

\listoffigures
\listoftables
\newpage

\setcounter{figure}{0}

\section*{Апстракт}
\subfile{sections/abstract}

\section*{Abstract}
\subfile{sections/abstract_eng}
\newpage

\section{\large{Вовед}}
\subfile{sections/introduction}
\newpage

\section{\large{Опис на Проблемот и Податоци}}
\subfile{sections/data_description}
\newpage

\section{\large{Временско-Фрекфенциска Анализа на Податоците}}
\subfile{sections/wavelet_analysis}
\newpage

\section{\large{Предпроцесирање на Податоците}}
\subfile{sections/preprocessing}
\newpage

\section{\large{Моделирање на Мозочните Интеракции со Динамичка Баесова Инференција}}
\subfile{sections/bayesian}
\newpage

\section{Заклучок}
\subfile{sections/conclusion}
\newpage

\newpage
\bibliography{references}
\bibliographystyle{plain}

\end{document}
