\documentclass[../main.tex]{subfiles}

\begin{document}
\begin{titlepage}
	\centering

    \begin{figure}[H]
      \begin{subfigure}[t]{.2\textwidth}
        \centering
        \includegraphics[width=\linewidth]{images/front_page/ukim.jpg}
      \end{subfigure}
      \hfill
      \begin{subfigure}[t]{.2\textwidth}
        \centering
        \includegraphics[width=\linewidth]{images/front_page/feit.jpg}
      \end{subfigure}
    \end{figure}

	{\scshape\largeУНИВЕРЗИТЕТ “Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ”--СКОПЈЕ
     ФАКУЛТЕТ ЗА ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ИНФОРМАЦИСКИ ТЕХНОЛОГИИ\par}
	\vspace{1cm}
	{\scshape\large ДИПЛОМСКА РАБОТА НА ТЕМА\par}
	\vspace{1cm}
	{\scshape\LARGE ФУНКЦИИ НА СПРЕГА ЗА ОПИС НА ИНТЕРАКЦИИТЕ ВО ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК\par}
	{\scshape\Large \par}
	\vspace{1cm}
	{\huge\bfseries \par}
	\vspace{1cm}
	{\Large\itshape Петар Мирчески\par}
	\vfill
	Ментор: \\
	Доцент Др. Горјан Наџински
	\vfill

% Bottom of the page
%DATE
	{\large август 2020\par}
\end{titlepage}
\end{document}
