\documentclass[../main.tex]{subfiles}
\begin{document}

Разгледуваме ЕЕГ сигнали добиени при мулти-фрекфентна брза визуелна
сериска презентација. Целта на овој труд е да се истражат
и моделираат нелинеарните мозочни интеракции во фазниот домен
кои се манифестираат кај пациенти кои се подложени на дадениот стимулус.
Со помош на Вејвлетовата трансформација е извршена временско-фрекфентна
анализа на податоците со цел за воспоставување на основа за понатамошна анализа
на податоците.
Користејќи ја Хилбертовата трансформација се изведени фазите на сигналите.
Сигналите од сондите поставени на скалпот на учесниците во студијата ги сметаме
за осцилатори кои се во спрега со цел да ја примениме динамичка баесовата инференца.
Баесовата динамичка инференца квантитативно ги претставува функциите на
спрега со цел на анализа на интеракциите.
Извршена е анализа при прва изведба на експериментот и нејзино повторување како и анализа
на влијанието на фрекфенцијата на изведбата на експериментот на динамиката на
спрегнувањето на осцилаторите.

Клучни зборови:\\
осцилатори во спрега, функции на спрега, временско-фрекфентна анализа, биолошки осцилатори

\end{document}
