# php-arena

Prosta tekstowa gra internetowa napisana na potrzeby Przedmiotu: Aplikacje Internetowe.

Aplikacja nie posiada obiecującej grafiki (która nie była wymagana). **Głównym celem projektu było**: 
- użycie Języka PHP w sposób obiektowy;
- komunikacja z bazą danych (odczyt, zapis, edycja)
- podział kont użytkowników (np. gracz, administrator)
- Wygenerowanie pdf'a

## Użyte technologie
- [Bazy Danych MySQL](https://www.mysql.com/)
- [Lokalny server apache](https://www.apachefriends.org/pl/index.html)

## Dokumentacja
- [Dokumentacja do gry](https://github.com/pawelbabiuch/php-arena/blob/master/Dokumentacja/Dokumentacja.pdf)
