\documentclass[11pt]{article}

\usepackage[a4paper,margin=2cm]{geometry}
\usepackage[colorlinks=true,linkcolor=black,citecolor=blue,urlcolor=blue]{hyperref}
\usepackage{amsmath}

\usepackage{fancyhdr}
\fancyhf{}%
\chead{Žebříček nejlépe hodnocených vyučujících na katedře mechaniky Fakulty stavební ČVUT}%
\rfoot{\thepage}%

\newcommand{\lbl}[1]{{\ttfamily #1}}

\begin{document}

\pagestyle{fancy}

\paragraph{Proč?}
Cílem této aktivity je 
%
\begin{itemize}
\item ocenit pedagožky a pedagogy naší katedry, kteří získali vynikající hodnocení ve studentské \href{https://anketa.is.cvut.cz}{anketě ČVUT} v uplynulém semestru,
\item zvýšit tím zapojení studentek a studentů do této ankety. 
\end{itemize}
%
Inspirací se stala podobná aktivita na \href{https://www.mff.cuni.cz/cs/vnitrni-zalezitosti/it-a-sluzby/informacni-systemy/studijni-informacni-system/casto-kladene-otazky/casto-kladene-dotazy-k-ankete}{Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy}~(MFF UK), kde se hodnocení provádí na úrovni celé fakulty za celý akademický rok pravidelně od roku 2021.

\paragraph{Jak?} Sestavení žebříčku vychází z \href{https://www.mff.cuni.cz/cs/vnitrni-zalezitosti/it-a-sluzby/informacni-systemy/studijni-informacni-system/casto-kladene-otazky/casto-kladene-dotazy-k-ankete/oceneni-anketa-prepocet.pdf}{pravidel na MFF UK} a probíhá dle následujících kroků:
%
\begin{enumerate}
    \item Vstupem pro žebříček jsou data z \href{https://anketa.is.cvut.cz}{ankety ČVUT} v části \lbl{Výsledky > [proběhlý semestr] > Učitelé > katedra mechaniky (11132)} pro proběhlý semestr. Ta se manuálně se vyexportují do formátu \lbl{CSV} a odstraní se z nich vyučující s nulovým počtem hodnocení. 
    
    \item Sestaví se seznam hodnocených pedagogů, kteří mají ve sloupci \lbl{departments} v \lbl{CSV} souboru uvedeno \lbl{["11132"]} nebo \lbl{["11132","11000"]}.
    
    \item Pro každého hodnoceného pedagoga se načte průměrná známka, kterou dostal~(sloupec \lbl{rating}) a počet hodnocení (sloupec \lbl{valueAnswer}).
    
    \item Tyto průměrné známky a počty hodnocení se zprůměrují přes pedagogy a vzniknou celkové průměry $R$ a $P$.
    
    \item Pak se fiktivně každému pedagogovi přidá $K \cdot P$ známek $R$~(jako by ho $K \cdot P$ dalších studentů hodnotilo touto známkou $R$)\footnote{%
    $K = 0.5$ je konstanta určená tak, aby pro referenční data \lbl{FSv\_léto\_22\_23\_teachers.csv} vyšla hodnota $K \cdot P \approx 5$. Tím se omezí vliv hodnocení malým počtem studentů, podobně jako v \href{https://www.mff.cuni.cz/cs/vnitrni-zalezitosti/it-a-sluzby/informacni-systemy/studijni-informacni-system/casto-kladene-otazky/casto-kladene-dotazy-k-ankete/oceneni-anketa-prepocet.pdf}{pravidlech na MFF UK}.} a přepočte se jeho průměr se započtením těchto uměle přidaných známek.

    \item Vyučující se seřadí podle přepočtených průměrů.
    
    \item První tři vyučující ze seřazeného seznamu se uvedou na \href{https://mech.fsv.cvut.cz/wiki}{katederní Wiki}, informačním panelu u hlavního vchodu do budovy a následující schůzi katedry.

\end{enumerate}

\paragraph{Detaily} jsou dostupné ve veřejně přístupném \href{https://gitlab.com/open-mechanics/tools/vyhodnoceni-ankety}{repositáři na \lbl{GitLab}u}, který obsahuje
%
\begin{itemize}
%
    \item \lbl{FSv\_léto\_22\_23\_teachers.csv}: anonymizovaná testovací vstupní data z letního semestru akademického roku~2022/23
    \item \lbl{FSv\_léto\_22\_23\_teachers.md}: výstup skriptu pro testovací data
    \item \lbl{vyhodnoceni\_ankety.py}: skript pro zpracování výsledků
    \item \lbl{vyhodnoceni\_ankety.tex}: zdrojový souboru tohoto dokumentu
    \item \lbl{vyhodnoceni\_ankety.pdf}: tento dokument ve formátu \lbl{PDF}
%
\end{itemize}    
%
\smallskip 
%
Případné připomínky uveďte prosím přímo v repositáři pomocí~\href{https://gitlab.com/open-mechanics/tools/vyhodnoceni-ankety/-/issues}{\lbl{Issues > New issue}} nebo je pošlete emailem na \href{mailto:jan.zeman@cvut.cz}{jan.zeman@cvut.cz}.

\end{document}