% Шаблон для оформлення курсових та дипломних робіт із використанням класу 'onpu-diploma' v.0.4.0
%
\documentclass[utf8,studentka,ukr,bachelor]{onpu-diploma}

% 
% Параметри класу 'onpu-diploma':
%
% utf8 - текст у кодуванні UTF-8 (рекомендовано та ввімкнено за замовчуванням)
% cp1251 - текст у кодуванні cp1251 (зустрічається у Windows, не рекомендується)
%
% kr - курсова робота
% bachelor - дипломна робота бакалавра
% master - дипломна робота магістра
% Поточна версія класу 'onpu-diploma' (v.0.3.2) підтримує лише режим 
% курсової роботи (kr), дипломної роботи бакалавра (bachelor) та дипломної 
% роботи магістра (master). 
% Підтримку інших видів робіт буде додано у наступних версіях.
% 
% studentka - роботу виконала студентка, а не студент
%
% ukr - оформлення роботи українською мовою (увімкнено за замовчуванням)
% rus - оформление работы на русском языке (только для иностранцев!!!); не включайте эту опцию



\usepackage{lipsum}

% Рекомендовані пакунки

\usepackage{amsmath} % Потрібно для \dfrac{}{}


% Предмет, з якого підготовлено роботу
% Використовується лише у режимі 'kr'. В дипломних роботах ігнорується.
\predmet{Назва дисципліни}

% Назва роботи
\title{Назва роботи}

% Курс
\kurs{IV}

% Напрямок підготовки
\napravl{Фізика}

% Спеціальність
%\spec{Фізика ядра та фізика високих енергій}
\spec{Фізика і астрономія}

%\shifr{6.040203} % напрям - фізика (для бакалаврів)
%\shifr{7.04020304} % спеціальність - фізика ядра та фізика високих енергій (для спеціалістів)
%\shifr{8.04020304} % спеціальність - фізика ядра та фізика високих енергій (для магістрів)
\shifr{104} % спеціальність - фізика ядра та фізика високих енергій (для магістрів)

\programa{Фізика ядра та фізика високих енергій}

% Група, в якій навчається студент
\gruppa{ТФ-1712}

% Прізвище, ім'я та по батькові студента у називному відмінку
% Наприклад, Іванова Іванна Іванівна
\author{Іванова Іванна Іванівна}

% Прізвище, ім'я та по батькові студента у родовому відмінку
% Наприклад, Іванової Іванни Іванівни
\pibrod{Іванової Іванни Іванівни}

% Викладач, що перевірив роботу (для курсових робіт, РГР та курсових проектів)
% Науковий керівник (для дипломних робіт)
\ruk{Дональд Кнут,\\к.ф.-м.н., доцент}

% Рецензент (для дипломних робіт)
\recenzent{Бйорн Страуструп}

% Рік, у який виконано роботу
\date{2021}

% Анотація до дипломної роботи
\abstract{Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. 
Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. 
Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. Текст анотації. }

% Анотація до дипломної роботи англійською мовою
\abstracteng{Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. 
Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. 
Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. Abstract text. }







\begin{document}

\maketitle    % Створення титульної сторінки та змісту


% Вступ, Висновки та Додатки
% не нумеруються, тому потрібно використовувати позначення "\section*{}" із зірочкою
% замість звичайного. А для того, щоб цей розділ все ж з'явився у змісті, його 
% необхідно додати туди вручну (\addcontentsline)
\section*{Вступ}
\addcontentsline{toc}{section}{Вступ}

\lipsum[1-2]

% Розділ (глава)
\section{Назва першого розділу}

% Параграф
\subsection{Перший параграф}

\lipsum[1-2]~\cite{Rusov2005,Tarasov1993,Tarasov-disser}

% Формула
\begin{equation}
L = 2 \pi R
\label{eq01}
\end{equation}

% Багаторядкова формула
\begin{eqnarray}
S & = \pi R^2 \nonumber \\
V & = \frac{4}{3} \pi R^3 \nonumber \\
I & = \sigma T^4
\label{eq02}
\end{eqnarray}


% Малюнок
\begin{figure}[htb]  % параметри розташування зображення
    \begin{center}            
       \includegraphics[width=4cm]{onpu-diploma-fig1-indexed.png}
       \includegraphics[scale=0.8]{onpu-diploma-fig1-indexed.png}
    \end{center}
    \caption{Ілюстрація із застосуванням растрової графіки. Доооооовгий опис ілюстрації із застосуванням растрової графіки.}
    \label{fig01}
\end{figure}

\lipsum[3-4]

\subsection{Другий параграф}

% Малюнок
\begin{figure}[htb!]  % параметри розташування зображення
    \begin{center}            
       \includegraphics[width=0.9\linewidth]{onpu-diploma-fig1.pdf}
    \end{center}
    \caption{Ілюстрація із застосуванням векторної графіки.}
    \label{fig02}
\end{figure}

\lipsum[4-6]~\cite{Rusov2002,Rusov2004a,Rusov2007,Rusov2004b,Tarasov2002,Tarasov2001}

\lipsum[6-7]




\section{Назва другого розділу}

\begin{equation}
\pi
\label{eq2.1}
\end{equation}

% Таблиця
\begin{table}[tb]          % параметри розташування таблиці
    \begin{center}
    \begin{tabular}{|l|c|r|} % Вирівнювання першого стовпчика за лівою межею, другого у центрі, а третього - за правою межею
        \hline                           % горизонтальна лінія
        Стовпчик 1 & Стовпчик 2 & Стовпчик 3 \\
        \hline
        4 & 3 & 12 \\
        \hline
        3.5 & 6.8 & 144.7\\
        \hline
    \end{tabular}
    \end{center}
    \caption{Демонстраційна таблиця}
    \label{tab01}
\end{table}

\lipsum[8-12]~\cite{Rusov2005,Tarasov1993,Tarasov-disser,Rusov2004b,Tarasov2002,Tarasov2001}



%\section{Охорона праці}
%
%\lipsum[13-15]


% Вступ, Висновки та Додатки
% не нумеруються, тому потрібно використовувати позначення "\section*{}" із зірочкою
% замість звичайного. А для того, щоб цей розділ все ж з'явився у змісті, його 
% необхідно додати туди вручну (\addcontentsline)
\section*{Висновки}
\addcontentsline{toc}{section}{Висновки}

\lipsum[16-17]

% Список літератури у порядку посилання у тексті

%\bibliographystyle{gost780uv}
\bibliographystyle{ugost2008n}

% Із використанням BibTeX
%\bibliography{literatura}



% Без використання BibTeX
\begin{thebibliography}{9}

% Книга
\bibitem{Rusov2005}
   Русов~В.Д., Зеленцова~Т.Н. Введение в нелинейную теорию малых доз 
   ионизирующего излучения. -- Одесса: Резон, 2001. -- 347 с.

\bibitem{Tarasov1993}
    Б.М.~Герасимов, В.А.~Тарасов, И.В.~Токарев, Человеко-машинные системы 
    принятия решений с элементами искусственного интеллекта. -- К.: Наукова думка, 1993. -- 184 с.

% Автореферат дисертації
\bibitem{Tarasov-disser}
    Тарасов~В.А. Нейтринна діагностика швидкого уран-плутонієвого реактору 
    IV покоління: Автореф.дис. д.фіз.-мат. наук: 01.04.16~/ Одеськ.нац.політехн.ун-т. -- Одеса, 2008. -- 41 с.

% Стаття у вітчизняному виданні
\bibitem{Rusov2002}
    Русов В.Д., Зеленцова Т.М., Тарасов В.О., Шаабан І. Статистичні властивості 
    електронних антинейтрино~// Доповіді НАН України. -- 2002. -- №6. -- С.79-83.

\bibitem{Rusov2004a}
    Русов В.Д., Тарасов В.А., Литвинов Д.А., Шаабан И. Об одной обратной задаче 
    дистанционной нейтринной диагностики внутри реакторных процессов~// УФЖ. -- 2004. --Т.49, №8. -- С.734-742.

\bibitem{Tarasov2002}
    Тарасов В.А., Кропачев Д.А. Реализация алгоритмов первичной обработки 
    сигналов в системах пассивной звуковой локации~// Технология и конструирование в 
    электронной аппаратуре. -- 2002. -- № 1. -- С. 17-21.

\bibitem{Tarasov2001}
    Тарасов В.А. Математическое моделирование радиационной ползучести реакторного 
    топлива на примере урана и его сплавов~// Вопросы атомной науки  техники. Сер. физика 
    радиац. повреждений и радиац. материаловедение. -- 2001. -- №2(79). -- С. 23-30.

% Стаття у зарубіжному виданні
\bibitem{Rusov2007}
    Rusov V.D., Pavlovich V.N., Vaschenko V.N., Tarasov V.A., \textit{et al.} 
    Geoantineutrino spectrum and slow nuclear burning on the boundary of the liquid 
    and solid phases of the Earth’s core~// Journal of Geophysical Research. -- 2007. -- Vol. 112, B09203, 
    doi: 10.1029/2005JB004212. -- P. 1-16.

\bibitem{Rusov2004b}
    Rusov V.D., Zelentsova T.N., Tarasov V.A. \textit{et al.} The inverse problem of 
    distance neutrino diagnostic of inside-reactor processes~// J. of Appl. Phys. --  2004. -- Vol. 96. -- P.1734-1739.

\end{thebibliography}

%
%\begin{thebibliography}{9}
%%\begin{biblio}{9}
%
%% Книга
%\bibitem{Rusov2005}
%   Русов~В.Д., Зеленцова~Т.Н. Введение в нелинейную теорию малых доз 
%   ионизирующего излучения. -- Одесса: Резон, 2001. -- 347 с.
%
%\bibitem{Tarasov1993}
%    Б.М.~Герасимов, В.А.~Тарасов, И.В.~Токарев, Человеко-машинные системы 
%    принятия решений с элементами искусственного интеллекта. -- К.: Наукова думка, 1993. -- 184 с.
%
%% Автореферат дисертації
%\bibitem{Tarasov-disser}
%    Тарасов~В.А. Нейтринна діагностика швидкого уран-плутонієвого реактору 
%    IV покоління: Автореф.дис. д.фіз.-мат. наук: 01.04.16~/ Одеськ.нац.політехн.ун-т. -- Одеса, 2008. -- 41 с.
%
%% Стаття у вітчизняному виданні
%\bibitem{Rusov2002}
%    Русов В.Д., Зеленцова Т.М., Тарасов В.О., Шаабан І. Статистичні властивості 
%    електронних антинейтрино~// Доповіді НАН України. -- 2002. -- №6. -- С.79-83.
%
%\bibitem{Rusov2004a}
%    Русов В.Д., Тарасов В.А., Литвинов Д.А., Шаабан И. Об одной обратной задаче 
%    дистанционной нейтринной диагностики внутри реакторных процессов~// УФЖ. -- 2004. --Т.49, №8. -- С.734-742.
%
%% Стаття у зарубіжному виданні
%\bibitem{Rusov2007}
%    Rusov V.D., Pavlovich V.N., Vaschenko V.N., Tarasov V.A., \textit{et al.} 
%    Geoantineutrino spectrum and slow nuclear burning on the boundary of the liquid 
%    and solid phases of the Earth’s core~// Journal of Geophysical Research. -- 2007. -- Vol. 112, B09203, 
%    doi: 10.1029/2005JB004212. -- P. 1-16.
%
%\bibitem{Rusov2004b}
%    Rusov V.D., Zelentsova T.N., Tarasov V.A. \textit{et al.} The inverse problem of 
%    distance neutrino diagnostic of inside-reactor processes~// J. of Appl. Phys. --  2004. -- Vol. 96. -- P.1734-1739.
%
%\bibitem{Tarasov2002}
%    Тарасов В.А., Кропачев Д.А. Реализация алгоритмов первичной обработки 
%    сигналов в системах пассивной звуковой локации~// Технология и конструирование в 
%    электронной аппаратуре. -- 2002. -- № 1. -- С. 17-21.
%
%\bibitem{Tarasov2001}
%    Тарасов В.А. Математическое моделирование радиационной ползучести реакторного 
%    топлива на примере урана и его сплавов~// Вопросы атомной науки  техники. Сер. физика 
%    радиац. повреждений и радиац. материаловедение. -- 2001. -- №2(79). -- С. 23-30.
%
%\end{thebibliography}


% Вступ, Висновки та Додатки
% не нумеруються, тому потрібно використовувати позначення "\section*{}" із зірочкою
% замість звичайного. А для того, щоб цей розділ все ж з'явився у змісті, його 
% необхідно додати туди вручну (\addcontentsline)
\section*{Додатки}
\addcontentsline{toc}{section}{Додатки}

\lipsum[16-17]

\end{document}