# Webový prohlížeč

<!-- TODO: webové stránky a webservery, záložky -->

<!--
## Práce s textem a zkratky
Kopírování textu z webových stránek i klávesové zkratky tu fungují stejně jako jinde, a jak najdeš popsané na stránce [Ovládání](software_ovladani.md). Některé další, které se ti tu budou hodit, jsou:
- `Ctrl`+`F` zobrazí políčko pro hledání slova v obsahu stránky,
- `Caps Lock` změní velikost psaných písmen na velká. Na malá je nastavíš zpět dalším stiknutím.
- `Shift`+`písmeno` napíše toto písmeno veliké. Puštěním `Shift`u budeš opět psát malá písmena.
- `F5` ve webovém prohlížeči znovu načte zobrazenou stránku, třeba pokud jí kousek chybí (je to stejná jako klepnutí na tlačítko <i class="fa fa-refresh" aria-hidden="true"></i>),

A pokud potřebuješ smazat nějaký větší kus napsaného textu, třeba celou větu nebo odstavec, označ ho myší jako před kopírováním a stiskni klávesu `Backspace`. Na klávesnici bývá vpravo nahoře přibližně nad šipkami a má na sobě jednu dlouhou šipku <i class="fa fa-long-arrow-left" aria-hidden="true"></i>.
-->
