1. Приведите пару примеров, когда уместно использовать в коде конструкцию try...catch.

Оператор try-catch слід використовувати в будь-який час, коли ви хочете приховати помилки від користувача, або в будь-який час, коли ви хочете створити помилки користувача в інтересах ваших користувачів.

Ще одна перевага, яку надає оператор try-catch, полягає в тому, що він приховує надмірно технічні повідомлення про помилки від користувачів, які все одно їх не зрозуміють. Найкращий час для використання try-catch - це ті частини коду, в яких, як ви підозрюєте, виникатимуть помилки, які з будь-яких причин знаходяться поза вашим контролем.

try {/_всередині цього блоку пишеться програмний код, який буде відслідковуватися на
виникнення винятків _/
програмний*код
}
catch (об'єкт*винятку) { /_ всередині цього блоку пишеться код, який має виконатися при перехоленні вказаного в параметрах об'єкту винятку _/
програмний_код
}

/----------------------------
try{
window['method'](args);
}catch(e){
try{
window['optionalExceptionHandler'](e, args);
}catch(e){ return; }
}

/----------------------------
try{
var x=Num.MAX_VALUE;
}
catch(e){
alert('Виникла помилка: '+e);
}
