1. Обьяснить своими словами разницу между обьявлением переменных через var, let и const.

До обновлення ES-2015 змінні задавали через var після виходу цього оновлення через let і const. Змінні var можуть бути об'явлені повторно і видні всюди в функції, тоді як let видна тільки рамках блоку в яком визначена і об'явити її знову неможливо (буде помилка, що змінна вже задана). Також при використанні циклів змінна var одна на весь цикл, в той же час коли змінна let дя кожного циклу різна.
Змінна об'явлена через const зберігають свої значення всередині своєї області і їх змінити неможливою. Змінну const необхідно ініціалізувати під час її об'явлення.

2. Почему объявлять переменную через var считается плохим тоном?

Насправді змінні можна задавати як через var так і через let i const. Але метод var на сьогодні є застарілим і має певні недоліки. Повністю метод не виключили з синтаксису через те, що багато сайтів написано з його допомогою. Тобто цим методом можна користуватися, але там є нюанси (наприклад перевизначення змінної заздалегідь і ви цьього не врахували), незнання яких може привести до помилки. Тому краще використовувати актуальні стандарти щодо написання вашого коду.
