1. Обьясните своими словами, что такое AJAX и чем он полезен при разработке на Javascript.

Основна робота Ajax - це оновлення вмісту асинхронно, значить, на веб-сторінці користувача весь вміст не потрібно перезавантажувати і завантажувати лише необхідне поле. XML - мова розмітки, це означає, що це закодовані мови для анотування частин веб-документа, що дає веб-браузерам інструкції щодо розуміння та відображення вмісту користувача.

Користі AJAX:
1. Зменшує трафік сервера та збільшує швидкість
2. Ajax чуйний і часу також менше
3. Перевірка форми
4. Використання пропускної здатності може бути зменшено
5. Асинхронні дзвінки можна здійснювати, це скорочує час надходження даних.