1. Опишите своими словами, как Вы понимаете, что такое обработчик событий.

Навіщо нам події? Вони потрібні для того, щоб ми могли реагувати на них, або іншими словами виконувати певні дії, коли вони виконаються.

В JavaScript це виконується за допомогою прив'язування деякої функції до події. Після цього ця функція буде викликатися щоразу, коли ця подія на зазначеному елементі виникатиме. Цю функцію в JavaScript прийнято називати обробником події. Варто зазначити, що на сайті постійно виникає величезна кількість подій, незалежно від того призначили ми їм обробник чи ні. Наше завдання - це змусити наш сайт або додаток реагувати тільки на ті події, які нам небайдужі.

Призначити обробник події можна різними способами:

- через HTML-атрибут on {подія} (не є хорошою практикою);
- за допомогою властивості DOM-елемента on {подія};
- використовуючи спеціальний метод addEventListener.

Для роботи зі слухачами подій в JavaScript є об'єкт EventTarget, який визначає методи addEventListener() (для додавання слухача) та removeEventListener() для видалення слухача. Метод addEventListener() приймає два параметри: назвe події без префікса on і функцію обробника цієї події. Перевагою використання слухачів є і те, що ми можемо встановити для однієї події декілька функцій.
