1. Опишите своими словами, что такое экранирование, и зачем оно нужно в языках программирования

Для пошуку спеціальних символів, наприклад [ \ ^ $ . | ? \* + ( ) в нашому коді, потрібно поставити перед ними \ (тобто екранувати їх). В такому випадку ми перетворюємо саме цей символ як елемент нашого рядка, а не символ структури коду, який б виконував якісь функції.
При додаванні \ спеціальний символ конвертується в звичайний - це і є екранування символу.
