1. Описать своими словами для чего вообще нужны функции в программировании.

В програмуванні часто буває, що якась частина блок-коду повторяється неоднократно. Для того, щоб уникнути таких повторень використовують функції.
Функція - це іменований блок коду, який викликається в потрібних місцях програми по імені. Повторюваний (та й не тільки) блок програмного коду зазвичай позначають деяким унікальним ім'ям, щоб потім при необхідності звернутися до нього з допомогою цього імені. Отже застосування функцій спрямовано на полегшення реалізації складних проєктів, що складаються з більш простих програм.

2. Описать своими словами, зачем в функцию передавать аргумент.

Щоб увійти в функцію потрібно передати їй аргументи - дані отрмані в зовнішній частині програми. Отримавши дані зі свого зовнішнього оточення (зовнішньї програми), функція повинна їх якось обробити: виконати деякі дії, обчислити якесь значення. Вихідні дані з функції - значення, обчислене блоком коду даної функції і передане в зовнішню частину програми. Вхідні дані називають параметрами, а вихідні - повернутим значенням. Проте, функція може і не приймати ніяких параметрів, а також нічого не повертати. Що приймає в якості параметрів і що повертає функція в результаті своєї роботи, визначає сам програміст.
