# Projekt iz kolegija "Metode i tehnike testiranja programske podrške"
## Autor: Oliver Horvat

## Područje testiranja: Automatsko testiranje Web aplikacija
## Web aplikacija: **IMDB**

### Korišteni alati: 
#### -Development Kit: JAVA JDK
#### - IDE: IntelliJ Community Edition
#### - Chrome driver: ChromeDriver verzija 120.0.6099.109

## Način korištenja:
###   1. Klonirati repozitorij na računalo
###   2. Pokrenuti IntelliJ
###   3. Otvoriti projekt u IntelliJ-u
###   4. U IntelliJ izborniku pronaći **Build** i pritisnuti **Build project**
###   5. Za pokretanje svih testova i stvaranje izvješća, u IntelliJ terminal je potrebno napisati: **mvn test** (i pokrenuti s ctrl+enter)
###   6. Izvješće se otvara u ...\testiranje-projekt\target\surefire-reports\index.html
	
###   (Za pokretanje pojedinačnih testova je potrebno unutar IntelliJ doći do ...testiranje-projekt\src\test\java\ te pritisnuti desni klik na željeni test i pritisnuti "Run")

