Рекурсія використовується для то щоб спростити завдання, розділити його на більш простіші варіанти його виконання.
Рекурсія використовується і для полегшення читання коду, так і для того щоб сам код виконувався швидше.
При використанні рекурсії, виклик функції відбувається простішим, що також допомагає пришвидчити виконання її в браузері.
Особливістю рекурсії є викликання функеції самої в собі.