Асинхронність в JS це інструмент який дозволяє обробляти запити паралельно із завантаженням веб-сторінки.
Асинхронні операції поміщаються в чергу подій, яка запускається після завершення основного потоку, щоб вони не блокували виконання JS коду.
Це особливо корисно ми маємо справу з виконання мережевих запитів. 
Якщо ми виконуємо довгий мереживий запит, використовуючи асинхронну функцію, то це дозволить не блокувати основний потік та сторінку. 
В інакшому випадку (синхр.ф-ція), якщо відповідь затяжна в часі, ми отримали б зависання веб-сторінки до виконання коду функції.