# Barcelona

---

Barcelona (pronunciat en català central, [bərsəˈlonə]) és una ciutat i 
metròpoli a la costa mediterrània de la península Ibèrica. És la capital 
de Catalunya, així com de la comarca del Barcelonès i de la província 
de Barcelona, i la segona ciutat en població i pes econòmic de la península 
Ibèrica, després de Madrid. El municipi creix sobre una plana encaixada 
entre la serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya 
de Montjuïc. La ciutat acull les seus de les institucions d'autogovern més 
importants de la Generalitat de Catalunya: el Parlament de Catalunya, el 
president i el Govern de la Generalitat. Pel fet d'haver estat capital del 
Comtat de Barcelona, rep sovint el sobrenom de Ciutat Comtal. També, com 
que ha estat la ciutat més important del Principat de Catalunya des d'època 
medieval, rep sovint el sobrenom o títol de cap i casal.

## Llista ordenada de barris

1. Nou barris
2. Guinardó
3. Trinitat

## Llista desordenada de barris

- Trinitat Nova
- Guineuta
- Ciutat Vella


**Enllaç a una web** [enllaç a Barcelona](https://www.barcelona.cat/ca/)

## BARCELONA

---

![Barcelona](../img.png)