## Hash Table
    Колекция която съхранява сет от данни.
    Използвайки алгоритъм наречен хеширане.

    Хеш функциите представляват функции които за един и същ ключ генерира един и същ хеш.
    Различните ключове в идеална ситъация произвеждат различни хешове.
    Кулизия когато 2 различни ключа генерират един и същ хеш.

    Всичките операции имат гарантиран О(1) константна трудност на алгоритъма
    .add()
    .remove()
    .get()
    .update()

    Бързината не зависи от големината на хеш тейбъла.


    Кулизиите:

    computeHash(key1)=== computeHash(key2) for ( key1 != key2) 

    В бъкета стои не само стойността но ключа и стойността.

## Sets

    Елементите им са уникални. Само когато са уникални сета е валиден.

    Подредбата на елементите не е от значение.

    В JS сетовете вече са имплементирани.


    О(1) константна сложност
    add(el) remove(el) contains(el)

    Кога да използваме сет:
        Когато искаме поредицата да е уникална.
        Ако ни интересува бързо да проверяваме дали е част от множеството някои елемент.
        при масивите това е О(n)докато при сета е О(1).

    Кога да не ги използваме:
    Когато подредбата ни интересува.
    Когато искаме да имаме дублиращи стойности.

    new Set();  //{}

    new Set([1,2,3]); // {1,2,3}

    Обединение Union  и  Сечение Intersection:


## Maps

    Имплементация на хеш таблица.
    Мапа като цяло е известен чрез абстрактното си име асоциетивен масив.
    Dictionary или maps

    Срещу уникален ключ държим данни и чрез ключа можем да достъпваме до тях то тогава ни трябва асоциетивен масив.

    Основни операции: са с трудност на алгоритъма О(1)
    add(key,value)
    remove(key)
    update(key,newValue)
    get(key)

    balanced tree също може да се имплементира като балансирано дърво.
    в JS тези масиви са Map функции:

    set get delete has entries