## Композишън пред наследяване.

    И 2те са начин за презиползване на някаква функционалност.
    АКо имаме:


    Inheritance: (is a)
        engine
        car extends is a engine не винаги е правилно и не винаги върши работа. Изграждаме по голяма структура с по малки парчета. Докато стигнем тази функционалност която искаме.



    Composition:(has a) Пердпочита се употребата на композиция защото пример:

        const engine=new Engine();
        const car=new Car(engine);
        car за да съществува  трябва да кажем new Car(engine); //has a engine
        сглобяваме краен продукт с малки парчета


      И при комп и при нас крайната ни цел е да презиползваме някакъв код.
      При наследяването наследяваме тази функционалност.Докато при композицията преизпозваме функционалноста като я получаваме като депенданси на нашия клас пример с engine и car.  


      Предимствата на наследяването какви са недостатъците и каква е алтернативата.

      разкажи ми за композицията.

      