NanoKarrin to polska grupa fandubbingowa działająca już przeszło 10 lat. Jej członkowie współpracują, przeważnie przez internet, tworząc polskie tłumaczenia piosenek, animacji, filmów i seriali, głównie, ale nie wyłącznie, pochodzenia japońskiego. Grupa udziela się też na konwentach i innych imprezach, organizując atrakcje związane ze swoją działalnością.