# Лабораторна робота №2. Вступ до програмування. Основи debug процессу
# 1 ВИМОГИ
## 1.1 Розробник
Бондар Артем 
КIТ - 121 Б
## 1.2 Загальне завдання
Лабораторна робота №2. Вступ до програмування.
## 1.3 Задача
```
1. Зареєструватися (якщо треба) на однієї з загально-доступних систем (рекомендовано),
таких як gitlab, github та створити там приватний репозиторій за допомогою веб інтерфейсу
проекту (див. вимоги до виконання лабораторних робіт). В залежності від стилю роботи
кожного викладача, можливо також виконання додаткових дій.
2. Склонуватися з створеного репозиторія
3. Скопіювати наступні файли (з урахуванням каталогів) з зовнішнього репозиторія
(директорії lab00), що був наданий у попередній роботі у під-директорію lab02:
• .clang-format
• .clang-tidy
• .gitlab-ci.yml
• lab00/Doxyfile
• lab00/Makefile
• lab00/README.md
• lab00/каталог “src”
• lab00/каталог “test”
4. Зафіксувати зміни (за допомогою команди git commit) під назвою “Initial copy of sample_project”.
5. Виконати зміни на розсуд викладача, зібрати проект (зкомпілувати) та продемонструвати
зміни. За умовчуванням зміни рекомендується виконувати наступні:
• на оцінку “задовільно” - всі ті ж зміни, що буди зроблені у коді у попередній роботі;
• на оцінку “добре” та “відмінно” - додати новій тип Тварини “Людина”, зробити так, щоб
він був у списку елементів, що виводиться на екран.
6. Відкрити в відлагоднику (debugger) lldb ваш виконуючий файл, зупинитися на будьякій строці та визначити значення змінних (variables). Слід поекспериментувати з
можливостями відлагодника “Step in”, “Step over”, “Step out”. Посилання на офіційну
документацію по роботі з додатком [04-01]. В 90% випадків система команд ідентична до
його “батька” gdb, тому рекомендується ознайомитись з його документацією з початку
(див. інші посилання у розділі 04 посилань).
7. Зафіксувати зміни за допомогою команди git commit та завантажити зміни за допомогою
команди git push. На поточний час, структура репозиторію, що завантажується на
видалений сервер, повинна виглядати наступним чином:
├── .git
├── .gitignore
├── .clang-format
├── .clang-tidy
├── .gitlab-ci.yml
├── README.md
├── lab01
│ └── doc
│ └── lab01.txt
└── lab02
├── Doxyfile
├── Makefile
├── README.md
├── doc
│ └── lab02.txt
├── src
│ ├── lib.c
│ ├── lib.h
│ └── main.c
└── test
└── test.c
Зверніть увагу на:
• відсутність директорії dist (за допомогою файлу .gitignore);
• наявність звіту для лабораторної роботи 1.
8. Дослідити режими компіляції з інформацією про відлагодження та без неї; описати
різницю.
9. Написати звіт о ході виконання роботи та отриманих результатах. Звіт не повинен мати
зображення!
```

# 2 ОПИС ПРОГРАМИ
Добавили в lib.c
```
25  case PEOPLE:
26	result = "Людина";
27	break;
```
Добавили в lib.h
```
32	PEOPLE,
```
## 2.1 Функціональне призначення
## 2.2 Опис логічної структури
## 2.3 Важливі фрагменти програми
# 3 ВАРІАНТИ ВИКОРИСТАННЯ
# ВИСНОВКИ
