HPC Workshop
============

OpenMP (open multiprocessing)  - zdielana pamat, vzdy berie resources z jedneho nodu

IMB P780 (Zilina): 64 jadier, 1TB pamat 

hybridna paralelizacia: OpenMP + OpenMPI

OpenMPI
-------
Message Passing Interface

pros: free
cons


