## CHECKLIST - wyszukiwanie - sklep internetowy  

- [ ] 1. Łatwość w znalezieniu funkcji wyszukiwania produktów
- [ ] 2. Trafność wyszukiwania wpisywanych haseł 
- [ ] 3. Precyzja wpisania hasła = precyzja wyszukania
- [ ] 4. Walidacja pola wyszukiwania:  
    - ile znaków można wpisać w pole  
    - czy można wpisywać znaki specjalne  
    - czy pole przyjmuje znaki diakrytyczne  
    - czy pole przyjmuje liczby 
    - czy pole przyjmuje białe znaki
    - czy można wpisać duże i małe litery
    - czy pole może być puste
    - czy pojawia się autouzupełnienie / sugestie wyszukiwania
    - czy pojawia się "karetka" podczas uzupełniania pola
- [ ] 5. Sortowanie wyników wyszukiwania: 
    - według ceny malejąco
    - według ceny rosnąco
    - według popularności 
    - według marki
    - według daty dodania
- [ ] 6. Liczba produktów wyświetlanych na jednej stronie wyszukiwania
- [ ] 7. Możliwość przejścia do kolejnych stron wyszukiwania 