rozbehnutie db:
    
    docker run --name test-transakcie -e POSTGRES_PASSWORD=postgres -e POSTGRES_DB=test-transakcie -d -p 5433:5432 postgres:11

rozbehnutie app:
    
    importnut ako maven projekt
    maven clean compile
    skontrolovat ci v targete su vygenerovane Q triedy a ci je dany java priecinok v targete ako generated sources root
    
