\chapter*{Introducere}
Stilul de exprimare la nivel de limbaj poate să reflecte trăsături ale personalității fiecăruia, atât verbal, cât și în scris. Identificarea acestor trăsături în mod automat este relevantă într-o multitudine de contexte.

\textbf{Capitolul 1} relatează cadrul general în care se situează problema studiată, cea a clasificării textelor scurte din perspectiva atitudinii. Sunt menționate aplicațiile practice și lucrările canonice din literatura de specialitate.

\textbf{Capitolul 2} expune toate conceptele teoretice esențiale care stau la baza clasificării textelor, atât pentru metodele clasice, cât și pentru cele moderne. Capitolul trece gradual de la noțiunile simple la cele avansate, cu scopul de a justifica nivelul ridicat de complexitate al sistemelor actuale.

În \textbf{Capitolul 3}, sunt prezentate setul de date și modul de obținere al unor rezultate apropiate de cele din literatură. Sunt trecute în revistă pachetele software utilizate și detaliile de implementare.

În \textbf{Capitolul 4}, sunt enunțate concluziile acestei lucrări și sunt descrise direcțiile de viitor pentru îmbunătățirea rezultatelor, în contextul unor resurse limitate.
