\chapter*{Introducere}
Posibilitățile de accesare a informației sunt oferite de numeroasele medii de comunicare pe care le avem la dispoziție. Prin forța lucrurilor, devine imperios să identificăm, filtrăm și comprimăm informațiile primite pentru a face față fluxului de date. Lucrarea de față are scopul de a studia modalitățile de obținere a rezumatelor, scop motivat de nevoile de condensare a informației.

În \textbf{Capitolul 1} sunt expuse argumentele care motivează necesitatea de a studia mijloacele de sumarizare a informației în general și a textelor în particular. De asemenea, sunt trecute în revistă articolele din literatura de specialitate relevante pentru această lucrare.

\textbf{Capitolul 2} prezintă noțiunile teoretice esențiale care fundamentează abordarea într-o manieră abstractivă a sumarizării. Prima parte acoperă conceptele referitoare la rețelele neuronale, cu ajutorul cărora pot fi învățate relații complexe între secvențe de cuvinte. În a doua parte a capitolului, sunt descrise metodele statistice din lingvistica computațională prin intermediul cărora sumarizarea este obținută în mod abstractiv.

\textbf{Capitolul 3} include metodologia de prelucrare a datelor și discutarea rezultatelor obținute. Sunt prezentate motivele pentru care a fost ales un anumit set de date, împreună cu analiza cantitativă a acestuia. Rezultatele experimentale oferă o perspectivă de ansamblu asupra posibilităților de realizare a rezumatelor abstractive. Interpretarea rezultatelor este efectuată în contextul unor resurse de calcul și de timp limitate.

În \textbf{Capitolul 4} sunt enunțate concluziile referitoare la problematica sumarizării textelor. Sunt evidențiate atât rezultatele cantitative, cât și cele calitative, fără a ignora limitările impuse de setul de date și de resursele reduse. Totodată, se oferă perspective de viitor pentru îmbunătățirea rezultatelor.

